• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

31.08.2024

18:38

Stanojević oštar pred Vojvodinu: Ne pričam priče da bi se nekome udvarao i udovoljavao!

FK Partizan

Partizan

Stanojević oštar pred Vojvodinu: Ne pričam priče da bi se nekome udvarao i udovoljavao!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević, istakao je da njegova ekipa ima veliki motiv za predstojeći meč protiv Vojvodine u Superligi Srbije.

U 7. kolu domaćeg šampionata, crno-beli će se u nedelju (21.00) na stadionu u Humskoj suprotstaviti novosadskom timu, u trenutku kada dolaze nakon eliminacije od Genta u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

- Motiva ima, stvarno je suludo pričati o motivu. Teško je posle evropske utakmice i kad je dobar rezultat, a kamo li kad je loš. Vojvodina je ekipa koja ima izvanredne pojedince, svesni smo toga, ali mi smo Partizan. Ako nismo spremni da rešavamo te situacije, znači da nam fali karaktera. Dobar ispit za sve nas i da tačno vidimo pred pauzu gde smo i šta smo.

Foto: Starsportphoto

FK Partizan

Stanojević se osvrnuo na raspoloženje unutar kluba, naglasivši da je profesionalizam ključan.

- Raspoloženje je nebitna stvar, bitno je da su profesionalani i motivisani na treningu. Da li su tužni ili nisu to je nebitno. Početak je sezone, godina traje 365 dana, tako da ne možemo sada da pričamo. Svesni smo gde smo, na treningu su svi bili maksimalni. Nisu raspoloženi, što je prirodno, ali su dobro odradili trening.

Pohvalio je i ekipu Vojvodine, napominjući da su u teškoj situaciji nakon neuspeha u Evropi.

- Da ne komentarišem njih, znam da je izuzetno teško da se posle neuspeha u Evropi vratiš. Ne računam utakmicu sa IMT-om koja je bila svi znamo kakva. Teško je Vojvodini bilo, nisu uspeli da se vrate. Izuzetno su dobra ekipa, ispali su nesrećno iz Evrope i usledio je pad. Sigurno su u tri ekipe po kvalitetu, po mom mišljenu.

Foto: Starsportphoto

FK Partizan

Što se tiče mogućih promena u timu, Stanojević je napomenuo da će biti izmena.

- To je nažalost tako, drugi klubovi nemaju problema. Teško je imati taj pritisak. Donosili su se novci i bodovi iz Evrope srpskom fudbalu. Mi smo jedan od klubova koji je učestvovao u tome u prošlosti. Ja moram da budem profesionalan. Najlakše mi je da precrtam sedam igrača, ali ja ne mogu da precrtam sedam igrača usred prelaznog roka i da ne koristim igrače koje imam na raspolaganju. Jednostavno moram da ih koristim da bi pokušali da naprave transfer da bi imali egzistenciju kluba. Ne radim protiv kluba i egzistencije, već želim da iskoristim svakog igrača. Mislim da ova ekipa ima veliki broj streanaca i teško je da izbalansirate tim. Sigurno ću napraviti određene rezove, ali svaki igrač ima ugovor. Slušali ste izjave da im je lepo u Beogradu i klubu i da nemaju nameru da idu, makar i ne igrali. Mislim da ima stranih igrača koji ne osećaju neke stvari. Pokušaćemo da napravimo ekipu kakvu želim. Treba mi vremena, a moramo da ispoštujemo kodekse i načine funkcionisanja. Imamo pauzu, moramo da se pregrupišemo i ispričamo o svemu i da vidimo šta i kako. Imamo još jednu utakmicu da pokušamo karakter, a kada se završi okrećemo novi list.

Osim toga, Stanojević je otkrio da će ekipa biti bez kapitena Svetozara Markovića, koji je prešao u Viktoriju iz Plzenja. 

- Sveta Marković je u decembru najavio da u junu želi da ide. ja sam ga zamolio da ne ide dok ne nadjemo adekvatno rešenje. Našli smo rešenju u Izraelcu iz Šahtjora, ali je transfer propao iz političkih razloga. Sada smo u čudnoj situaciji i moramo da reagujemo. Hteli smo da ga dovedemo, ali sada ćemo morati da rešavamo u narednih pet dana situaciju oko štopera.

Foto: Starsportphoto

Svetozar Marković

Stanojević je takođe komentarisao kritike koje je klub i on sam dobio. 

- Prva stvar, sve što ste rekli je tačno. ja sam rekao šta sam imao i stojim iza toga. Posle poraza to zvuči kao alibi priča. Naravno da smo izloženi tome, vaše je pravo da nas kritikujete i hvalite, to je činjenica i uvek smo realni. Ono što sam ja pričao to je bilo pre,  mislim da nije trenutak sada da tražim alibi. Rekao sam šta sam imao kad sam dolazio, jasno sam rekao šta klubu treba. Neću da pričam o tome iz razloga što trebam da snosim odgovornost za svoj deo posla. Rekao sam jasno i glasno unutar kluba, nema potrebe da pričam više, želim da radim svoj posao. Naša je odgovornost i moja kao trenera što se nismo plasirali u Evropi. Bili smo u situaciji da izbacimo dobar Gent, ne odličan kakav je bio. Mislim isto što sam mislio i pre, tako da bi sada ostao na mom delu odgvornosti koji je veliki. Spreman sam na kritike. Potrebno nam je vreme, znam da je teško. Nisam bio u ovakvoj situaciji u Partizanu sa disbalansom. Jedna teška situacija za sve nas, izborio sam se u rezultatski teškim situacijama, izboriću se i sada. Pokazao sam da se rezultatski uvek podignem, jer ne možete uvek pobeđujete. Siguran sam da ćemo biti na pravom putu.

Partizan je tokom prethodne jeseni imao veliki broj navijača, posebno na gostovanjima, što ove sezone nije slučaj.

- Animator nisam. Ne pričam priče da bi se nekome udvarao i udovoljavao. Ja sam pragmatičan čovek koga konkretne stvari interesuju. Ja uvek kažem Ako voliš svoj klub, dolaziš da ga bodriš. Bilo je proleće, derbi sa Zvezdom, gde si da ne kažem brutalno pokraden, posle toga ne dolaze navijači. Navijači su odustali, nisu došli da te podrže. Igrao sam osminu finala, bežao Zvezdi pet bodova, davali svaku utakmicu 3-4 pogotka i nismo imali veliki broj navijača. Neću da pričam i da se nekom dodvoravam. Ja gledam svoj klub, ja sam profesionalac i gledam najbolji način za klub. Ako sam navijač svog kluba-dolazim da bodrim svoj klub. Ja radim ono što mislim i ono što osećam. nadam se da ću kroz svoj rad biti dobar i konkurentan, i da navijač zna zašto dolazi.

Istakao je strateg Parnog valjka da Partizan ima plan B kada je u pitanju Mateuš Saldanja.

- Saldanja je u specifičnoj situaciji, želi da ide, otišao je "glavom" i teško je da izbalansirate. Plan B imamo naravno, moja je želja da dovedemo domaće igrače. nemamo mlade igrače iz škole koji mogu da konkurišu za sastav prvog tima. Pre samo tri godine imao sam par igrača, ali u ovom trenutku nisam siguran, Nekoga ćemo priključirti, ali ne možete na silu. Za Saldanju imamo ponuda, ali videćemo, to je stav kluba.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja

Na kraju, Stanojević je otkrio da je novi kapiten Partizana Aca Jovanović, dok će se Bibras Natho postaviti kao zamenik kapitena.

- Mislim da je to vrlo jasno, Aca Jovanović je naš kapiten. Reprezentativac, pokazao se, tako da tu nemamo dileme. Natho je zamenik kapitena, neko ko ima izuzetan karaktert i koji je tu. Natho je kao domaći, karakterom će biti zamenik.

Stanojević neće biti na klupi tokom utakmice protiv Vojvodine zbog crvenog kartona na meču sa IMT-om. Umesto njega, tim će voditi njegov pomoćnik Branko Vukašinović. Meč je zakazan za nedelju u 21 čas na stadionu u Humskoj.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija