• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.09.2024

23:15

Partizan osvojio prvi trofej u novoj sezoni! Crno-beli deklasirali Trapani na Siciliji! (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

Partizan osvojio prvi trofej u novoj sezoni! Crno-beli deklasirali Trapani na Siciliji! (VIDEO)

Podeli vest

Četa Željka Obradovića slavila sa 89:61.

Promenio je Partizan kompletan tim tokom leta, ali su navike i ambicije crno-belih ostale iste. Cilj je što dalje dogurati u Evroligi, a ako se po jutru dan poznaje regionalni vicešampion napravio je pravu stvar na tržištu. Željko Obradović i njegovi izabranici su nakon prvog dela priprema otišli na prijateljski turnir na Siciliju, epilog - najbolji mogući. 

Partizan je nakon pobede nad Dretonom u finalu turnira odigrao meč sa domaćinom - Trapanijem, a ispostavilo se da je četa Jasmina Repeše nedostojan rival crno-belima. Na kraju, ubedljiva pobeda gostiju - 89:61. 

Crno-beli su bili za nijansu bolji u prvoj deonici pošto su uvodnu prednost četi Željka Obradovića obezbedili Sterling Braun i Frenk Nilikina. Ipak, usledila je serija Partizanovih grešaka što koriste košarkaši Trapanija i preko Džastina Robertsona, a potom i Ortona uspevaju da se vrate u meč. Do kraja uvodnih 10 minuta igralo se u egalu, iako su crno-beli bili bolji rival usled slabog procenta šuta izabranici Jasmina Repeše uspeli su da isope prednost i na prvi predah odu sa pola koša minusa - 20:19. 

Foto: Starsportphoto

 

Nešto efikasnija bila je druga denonica pošto su se Brendon Dejvis, Karlik Džons i Ife Lundberg raspucali. Na nesreću Partizana u tim momentima je i Trapani pronašao napadački ritam, posebno raspoložen bio je Orton, a do poena su stigli Đentile i Tibor Plajs. No, minut pre odlaska na odmor crno-beli su "pritegli" odbranu i stekli prvu osetnu prednos +7 bilo je u tim momentima za Obradovićev tim. 

Nastavio je Partizan u istom ritmu i na startu drugog poluvremena, a vrlo brzo crno-beli stekli su dvocifrenu prednost. Vođstvo gostiju iz Beograda raslo je iz minuta u minut te je meč praktično rečen nakon 25 minuta kada je četa Željka Obradovića stekla +20 nakon trojke Alekseja Pokuševskog. 

Nisu crno-beli spuštali gas do kraja meča, na ruku im je išla i katastrofalna igra Trapanija te se Partizan sa Sicilije vraća sa prvim trofejem ove sezone. 

Partizan se sada vraća u Beograd, a od 13. do 15. septembra će na terenima na Kalemegdanu igrati prijateljski turnir protiv AEK-a i Pariza. Generalna proba pred start nove sezone zakazana je za 21. septembar protiv Panatinaikosa na otvorenom stadionu u Atini. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija