• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

16.09.2024

06:40

Na današnji dan: Istorijski bod Partizana u Humskoj! Murinjo ostao bez rešenja za "parni valjak"!

Starsportphoto©

Partizan

Na današnji dan: Istorijski bod Partizana u Humskoj! Murinjo ostao bez rešenja za "parni valjak"!

Podeli vest

Crno-beli u prvom kolu grupne faze Lige šampiona remizirali sa Portom - 1:1.

Dočekali su navijači Partizana tog 16. septembra 2003. godine da po prvi put gledaju voljeni klub u grupnoj fazi Lige šampiona. Početak je obećavao budući da su baš na današnji dan crno-beli u Humskoj u prvom kolu došli do boda protiv moćnog Porta - 1:1. 

Sastav Žoze Murinja imao je ulogu apsolutnog favorita uoči utakmice, ali je Porto uz mnogo sreće sačuvao i bod u Humskoj. Nesigurni Radaković poklonio je vođstvo Portugalcima, ali je u nastavku meča bio izuzetno samouveren među stativama. Dobre izmene Lortara Mateusa donele su boljitak u igri Partizana, no, nakon izjednačenja obe ekipe su bile fokusirane da sačuvaju rezultat. 

Gosti su u 22. minutu poveli nakon kornera - Deko je poslao sjajan centaršut u peterac, a ispreg golmana Radakovića do lopte je stigao Koštinjo i sproveo je u Partizanovu mrežu. Ipak, vođstvo Portugalaca nije sputalo crno-bele da na svom terenu režiraju veliko iznenađene protiv rivala koji je sezonu ranije došao do trofeja u Kupu UEFA. 

Foto: Starsportphoto©

 

Četa Lotara Mateusa više od pola sata pritiskala je poslednju liniju Porta, ali rezultata nije bilo. Gosti su vodili sve do 54. minutu kada je sjajna akcija krunisala golom Delibašića za konačnih 1:1. Bio je to prvi bod za Partizan u elitnom društvu... 

PARTIZAN: Radaković - Đorđević, Stojanoski, Vest, Raža - Ćirković, Duljaj, Ilić, Nađ - Iliev, Delibašić. Trener: Lotar Mateus. 

PORTO: Vaja - Fereira, Kostsa, Karvaljo, Valente - Koštinja, Maniče, Mendeš - Deko - Derlei, Mekarti. Trener: Žoze Murinjo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Skandal! Tramp optužio Kamalu i Bajdena da su krivi za napad na njega!
Planeta

Skandal! Tramp optužio Kamalu i Bajdena da su krivi za napad na njega!

Republikanski kandidat Donald Tramp danas je izjavio da ''retorika'' predsednika SAD Džozefa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris navodi ljude da pucaju na njega, rekavši da je napadač koji je u nedelju otvorio vatru u blizini bivšeg predsednika reagovao na ''veoma zapaljiv'' narativ demokrata.

16.09.2024

19:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija