• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

16.09.2024

16:20

Vratio se! Doveo Leonarda i Sumu, bacao "bombe", za koga će sada da garantuje? (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Vratio se! Doveo Leonarda i Sumu, bacao "bombe", za koga će sada da garantuje? (VIDEO)

Podeli vest

Ivica Iliev (44) započeo je novi mandat na poziciji sportskog direktora Partizana. Suštinski, nekadašnji ofanzivac drugi put će obavljati najodgovorniji posao za dovođenje pojačanja, mada tehnički, on je na toj funkciji bio čak triput. No, da ne komplikujemo previše...

Fudbalski klub Partizan proživljava možda i najteže trenutke u klupskoj istoriji, pošto je organizaciono, stručno, pa i igrački, verovatno u najgoroj krizi otkako postoji.

Klupski čelnici ne planiraju da podnesu ostavke, pa su rešili da, kao možda jedan od poslednjih štihova, iskoriste nekadašnjeg asa i vrate ga u klub. Ni to nije naišlo na pozitivan odjek među "grobarima". Pristalice Partizana o Ilievu koliko-toliko imaju podeljena mišljenja, dok oko Miloša Vazure i Milorada Vučelića nemaju nikakve dileme, potrebno je što pre da odu.

Šta može da se očekuje od Ivice Ilieva, teško je reći u ovom trenutku. Reč je o čoveku kojem navijači itekako zameraju na tome što je pristao da ponovo sarađuje sa Vučelićem i Vazurom, mada neke stvari iz prošla dva mandata (ili jednog, kako god želite), ne mogu da mu se poreknu.

 

Dovodio "bombe" i mahom pogađao

 

Ivica Iliev je sportski direktor Partizana bio od jeseni 2015. godine do leta 2022. godine. Prekid je imao u periodu mart 2019. - jun 2020. mada svi znaju da je i u tom periodu usko sarađivao sa, prvensteno Milošem Vazurom, i dogovarao pojačanja. Istinski je iz kluba otišao 2022. godine, kada je zbog nesuglasica sa Miloradom Vučelićem odlučio da napusti klub i okrene se drugim stvarima u životu.

Foto: Starsportphoto

Ponovo sarađuju: Aleksandar Stanojević i Ivica Iliev

 

U prethodne dve godine sportski direktor bio je Ivica Kralj, još jedan legendarni fudbaler. Pozicija je sada poverena Ilievu, mada je pitanje šta i koliko može da pomogne u situaciji kada za crno-bele gotovo da nema izlaza.

Što se Ivice Ilieva tiče, navijači dobro pamte njegove živopisne medijske nastupe, najave transfer "bombi", ali i dovođenje nekoliko vrlo korisnih fudbalera za klub iz Humske!

Njegov najveći pogodak, pravi "bingo", bio je Leonardo da Silva Souza. Doveo ga je u leto 2016. godine, ispostaviće se da je lucidni Brazilac te sezone zajedno sa Urošem Đurđevićem bio najzaslužniji za osvajanje duple krune. Poslednje koje je Partizan osvojio.

Od te duple krune pa sve do danas, Partizan je osvojio još samo dva Kupa (2018. i 2019. godine), ali uprkos tome Iliev je pogađao sa dovođenjem stranaca. Tako je uz pomoć svojih saradnika otkrio i pogodio sa dovođenjem Leandrea Tavambe, Rikarda Gomeša, a ostaće upamćen i po transferu Sejdube Sume. On je u leto 2017. godine stigao iz Slovana Bratislave za 1,65 miliona evra, što je bio najveći transfer u istoriji srpskog fudbala.

Gvinejac u početku nije pokazivao praktično ništa, da bi u mandatu Save Miloševića bio glavni igrač. Za vreme mandata Ivice Ilieva u klub su stigli Umar Sadik, Takuma Asano i Bibars Natho. Poštenije je, ipak, reći da je za dolazak prve dvojice najzaslužniji bio Savo Milošević, a da je Natho stigao na nagovor prijatelja Zorana Bambija Tošića.

Foto: ATAIMAGES

Ivica Iliev

 

Iliev nije omanuo ni kada je angažovao Fusenija Dijabatea. Drugi je problem što klub reprezentativcu Malija nije plaćao plate, pa je na kraju došlo do neslavnog rastanka.

 

Klubu doneo ogromnu zaradu, garantovao za Ožegovića i pogodio

 

Ivica Iliev je pre tri godine upravo za Informer dao intervju u kojem je poručio da je klubu doneo 61 milion evra za vreme njegovog mandata na funkciji sportskog direktora. Istina, Iliev se ispostavio kao dobar pregovarač, pa je između ostalog zaslužan za izlazne transfere Nikole Milenkovića, Filipa Stevanovića, Leonarda, Strahinje Pavlovića, Rikarda, Filipa Stevanovića i drugih.

Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni. Razumem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad, međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da ume da radi, a vi mu se i dalje smejete, onda je problem u vama. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao... - govorio je Iliev.

Osim toga, imao je i živopisne javne nastupe, a navijači dan-danas prepričavaju konferenciju za medije iz 2017. godine, kada je u Humskoj predstavljao Ognjena Ožegovića. Naravno, poznato je da se Ožegović u prošlosti izjašanjavao kao navijač Crvene zvezde, pa je nakon jednog novinarskog pitanja, Ivica narodski rečeno "eksplodirao".

- Mi smo sportisti. Mi igramo fudbal. Ja ovde pravim Partizan koji će da prođe grupnu fazu Lige Evrope. Neću više da čujem ta pitanja. Imali smo jednog Stojkovića, on je legenda Partizana. Imali smo Đurđevića, on je legenda Partizana. To više neću da čujem dok sam direktor u Partizanu. Ja garantujem za ovog dečka! Ja sam sportski direktor i ja pravim tim. I tačka! Neću polemiku ni sa kim više - govorio je Iliev.

Čuveni trenutak pogledajte od 6.59 na snimku.

Ispostavilo se da je Iliev s pravom garantovao za ovog fudbalera, pošto je upravo njegovim golom Partizan izborio prezimljavanje u Evropi.

Samo se postavlja pitanje, ima li za koga iz ovog sadašnjeg tima da garantuje? Ili će ponovo morati da izvlači "bombe"? Vreme će pokazati...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija