• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.09.2024

18:15

KRAJ: Siloviti Partizan razbio Borac na startu ABA lige (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Siloviti Partizan razbio Borac na startu ABA lige (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Izabranici Željka Obradovića na premijeri regionalnog prvenstva ubedljivo savladali Čačane u Beogradskoj areni (96:66).

Klub iz Humske odlučio je da časti svoje navijače, ulaz je bio besplatan, pa su s razlogom i jako dobro popunjene tribine. Pred čak 18.300 ljudi na tribinama, crno-beli su pružili odličnu partiju i sa 30 poena razlike deklasirali Borac.

PARTIZAN - BORAC (Č) 96:66 (24:19, 22:17, 31:12, 19:18)

Grad: Beograd

Hala: Beogradska arena

Gledalaca: 18.302

Sudije: Milivoje Jovčić, Tomislav Vovk, Ivan Stefanović

PARTIZAN: Dejvis, Lundberg, K. Džons, Nilikina, Vošington, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, T. Džons.

Trener: Željko Obradović

BORAC (Č): Davidson, Boldvin, Radović, Pavićević, Nikolić, Jošilo, Ćurčić, Furmanavičius, Smit, Gagić, Manojlović, Valinskas.

Trener: Saša Ocokoljić

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Pavićević uspeva da smanji prednost crno-belih (94:66), Vošington je odmah krenuo u napad, iznudio i pogodio bacanja (96:66), a samim tim i postavio konačan rezultat.

39. minut - Pokuševski prvo dobar u odbrani, a onda siguran u napadu. Sada je i on dvocifren sa 11 poena (89:64). Potom konačno trojku daje Vošington (92:64), pa pogađa iz prodora (94:64).

38. minut - Sve lopte ispod koša sada uglavnom idu na Koprivicu. Iznudio je faul, ali je pogodio samo jedno bacanje (87:64).

Foto: Starsportphoto©

 

37. minut - Gagić je bio siguran sa penala, potom je Nakić promašio, a onda i loš pas Koprivice ka Nilikini (86:63).

36. minut - Gagić poentira preko Koprivice, ali je Balša onda atraktivno zakucao nakon asistencije Vošingtona (86:61).

35. minut - Pokuševski se razigrao u poslednjoj deonici, sada je upisao trojku (84:59).

34. minut - Pokuševski posle prodora prekida niz Čačana (81:59), a onda Gagić gubi loptu i potom pravi faul.

33. minut - Seriju vezanih promašaja s obe strane prekida Smit novom trojkom (79:59). Zbog toga Obradović traži tajm-aut.

Foto: Starsportphoto

 

32. minut - Nove poene upisuje Pokuševski (79:53), onda i još jedna ukradena lopta Partizana, a Koprivica je u kontri iznudio dva penala. Promašio je oba.

31. minut - Poslednju deonicu Valinskas otvara trojkom (77:51), a potom poentira i posle ukradene lopte (77:53).

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Posle poena Nikolića, pogađa i Karlik Džons, a onda i Smit siguran sa penala (77:48). Poslednji napad ima "parni valjak", ali ni Lundberg, ni Pokuševski nisu bili precizni. 

29. minut - Uspeo je Borac sada da veže četiri poena, ali tu mini-seriju prekida Lundberg novom trojkom (74:44).

28. minut - Vratio se Karlik Džons na parket i odmah iznudio slobodna bacanja, realizovao je samo jedno (69:40). S druge strane neprecizan je Nikolić, a Pokuševski upisuje prve poene (71:40).

Foto: Starsportphoto

 

27. minut - Novi poeni Tajrika Džonsa (68:40), pa još jedna dobra odbrana crno-belih.

26. minut - Auuuu, pa šta je ovo! Sterling Braun je dao trojku o tablu, uz faul, ali je promašio dodatno bacanje (65:38). Nestvarno je sa kakvom energijom igraju domaći igrači u odbrani, ne dozvoljavaju Čačanima ništa da pogode. 

 

 

25. minut - Jako dobra odbrana Tajrika Džonsa nad Gagićem, a onda koš i iznuđen faul (62:38).

24. minut - Kakav šou Isaka Bonge. Fantastičan je bivši as Bajerna, sad je pogodio trojku (59:38).

 

 

23. minut - Ne može Gagić da pogodi preko Tajrika Džonsa, a Bonga iz kontre koristi asistenciju Brauna (54:38). Potom i prelepa asistencija Nemca, a atraktivno zakucavanje Tajrika Džonsa (56:38).

Foto: Starsportphoto

 

22. minut - Igra Nilikina odlično večeras u napadu, a Bonga u odbrani. Nova trojka za francuskog reprezentativca i odmah tajm-aut traži trener Borca (52:38).

21. minut - Šansu na startu drugog poluvremena dobija i oporavljeni kapiten Vanja Marinković, a Isak Bonga odmah pogađa trojku (49:38).

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Nova trojka crno-belih, precizan je Nilikina (46:33). Potom je Boldvin dao jedan penal (46:34), a onda je Nilikina upisao i promašaj van linije 6,75. Poslednji napad Borca završen je pogotkom Valinskasa (46:36).

19. minut - Novi promašaj Vošingtona, a onda i faul Dejvisa, posle kojeg je Boldvin dao oba bacanja (43:33).

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

18. minut - Dejvis sada precizan sa distance (43:29), uzvraća Valinskas (43:31). Posle neiskorišćene kontre i promašaja Vošingtona, Obradović je tražio novi tajm-aut.

17. minut - Novi poeni za Jošila (41:29). Potom i dva neprecizna napada Partizana, ali i dobri potezi Brauna u defanzivi.

16. minut - Dve sjajne blokade Koprivice u odbrani krunisao je Karlik Džons novom trojkom (41:25). Seriju domaćih prekida Furmanavičius (41:27)

15. minut - Fenomenalna odbrana Bonge i realizacija Brauna van linije 6,75 (38:25).

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

14. minut - Odlična reakcija crno-belih, pogodio je Isak Bonga trojku (33:25), a onda je iznudio i faul. Potom pogađa i Braun (35:25).

13. minut - Siguran je iz prodora Nikolić, a onda dva loša napada Partizana i kazna od Smita (30:25), posle čega Željko Obradović traži tajm-aut.

12. minut - Lundberg povećava prednost domaćeg tima (28:19), potom Gagić siguran sa penala, a karlik Džons donosi dvocifrenu prednost (30:20).

11. minut - Počelo je poenima Balše Koprivice sa linije za slobodna bacanja (26:19).

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Igor Duljaj došao da bodri košarkaše i dobio ovacije navijača

11. minut - Sjajna atmosfera je u Beogradskoj areni, gde se, prema još nezvaničnim informacijama, okupilo oko 18.000 navijača. Tu su i bivši fudbaler i trener Igor Duljaj, kao i nekadašnji kapiten Antonio Rukavina.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Novi poeni za Karlika Džonsa (24:17), u nastavku je Furmanavičius bio neprecizan, ali i Dejvis. U poslednjem napadu Čačani pogađaju preko Smita (24:19).

9. minut - Posle tajm-auta Borca, uspeo je Jošilo da smanji prednost (19:17). Onda je i Lundberg pokazao kakav je šuter, nova trojka za Partizan (22:17).

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

8. minut - Evo sada i Karlika Džonsa. Prva trojka za reprezentativca Južnog Sudana (16:15). A onda i odlična reakcija Marija Nakića u odbrani, pa trojka Sterlinga Brauna (19:15).

7. minut - Upisao se Nakić, potom i Boldvin, a onda greška u napadu domaćih, koju je ponovo kaznio Furmanavičius (13:15).

6. minut - Ispravio se Gagić i pogodio (7:9), dok je s druge strane Vošington bio precizan sa penala (9:9), a potom je pogodio iz prodora uz faul (11:9).

5. minut - Evo prve trojke za crno-bele, pogodio je Nilikina (7:7). Usledili su potom promašaji Gagića i Dejvisa.

Foto: Starsportphoto

 

4. minut - Gagić je pogodio, uz dodatno slobodno bacanje (4:5), Nakić je izgubio loptu, a onda promašaj Ćurčića. Nesporazum u napadu domaćih iskoristio je Borac, poentirao je Furmanavičius iz kontre (4:7).

3. minut - Fenomenalna blokada Tajrika Džonsa nad Furmanavičiusom, a onda se upisao u strelce Vošington (4:2).

3. minut - Evo poena i za Partizan, spretan je bio Dejvis ispod koša (2:2). Potom Nakić dobar u odbrani, iznudio je faul.

2. minut - Još jedan promašaj Vošingtona, ovog puta van linije 6,75. Potom neprecizan Dejvis, a onda ni Nakić ne uspeva tu loptu da ubaci u koš. S druge strane, Furmanavičius pogađa uz faul, ali je promašio dodatno bacanje.

Foto: Starsportphoto©

 

1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad imali su gosti, ali je bivši centar crno-belih Đorđe Gagić promašio. Isti epilog bio je i nakon pokušaja Vošingtona.

PRE MEČA

18.55 Sve je spremno za početak duela u Beogradskoj areni. Ovog puta, trener Željko Obradović je odlučio da iz rostera crno-belih izostavi mlade Aleksu Dimitrijevića i Mitra Bošnjakovića, dok je Ajzea Majk i dalje van stroja zbog povrede.

 

 

18.44 Kormilar Borca, Saša Ocokoljić, svestan je jačine Partizana, ali tvrdi da se njegov tim neće lako predati.

- Što se tiče očekivanja, najpre da igrači budu zdravi i da dobro radimo, da idemo utakmicu po utakmicu. Liga je duga, ima 30 kola, a osnovni cilj je opstanak. Nema potrebe puno trošiti reči na Partizan. Ove godine su napravili izuzetan tim, kvalitetom i fizički verovatno najbolji  otkako se Željko Obradović vratio. U pripremnom periodu izgledaju impresivno, tako da nas očekuje veoma težak duel. Iako igramo protiv evroligaške ekipe, predvođene najboljim evropskim trenerom, cilj nam je da odigramo najbolje što možemo - poručio je Ocokoljić.

 

 

18.35 Trener "parnog valjka" Željko Obradović nada se dobroj partiji njegovog tima na premijeri ABA lige.

- Prvu utakmicu verovatno igrači najviše čekaju, da krene sezona. Prošli smo pripremni period, odigrali par prijateljskih utakmica i to je to. Veliko poštovanje imamo prema protivniku,. Nadamo se da će biti lepa atmosfera - rekao je Obradović.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

18.28 Košarkaši Partizana su u generalnoj probi bili bolji od Panatinaikosa u Atini, dok su prethodno minimalno poraženi od Efesa. Takođe, pobedili su i Pariz, AEK, italijansku Tortonu...

18.20 Dobro je poznato kakve su kadrovske promene doživeli crno-beli tokom letnje pauze. Otišli su svi košarkaši iz prošle sezone, osim Balše Koprivice i mladog Alekse Dimitrijevića, a angažovano je čak 14 novih igrača. To su kapiten Vanja Marinković, njegov zamenik Brendon Dejvis, kao i Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Dvejn Vošington, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk i Tajrik Džons.

18.15 Dobrodošli na naš lajv-blog posvećen utakmici 1. kola ABA lige između košarkaša Partizana i čačanskog Borca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30