• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.09.2024

06:20

Na današnji dan: Spektakl u Humskoj i hrabri Partizan protiv moćnog Arsenala (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Na današnji dan: Spektakl u Humskoj i hrabri Partizan protiv moćnog Arsenala (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli su tog 28. septembra 2010. u grupnoj fazi Lige šampiona ostavili dobar utisak protiv engleskog tima, iako su poraženi na svom stadionu sa 3:1 (1:1).

Praznik fudbala u Humskoj. Tako je izgledalo to veče pre tačno 14 godina, kada je čuveni stručnjak Arsen Venger predvodio "tobdžije" u Beogradu.

Krcate tribine i fenomenalna atmosfera, četiri gola, po dva odbranjena penala sa obe strane... Na kraju i zasluženi trijumf velikana iz Londona, ali utisak o sjajnoj predstavi čak ni to nije moglo da pokvari.

Na klupi "parnog valjka" sedeo je tada mladi stručnjak Aleksandar Stanojević, koji je upravo pre nekoliko dana neslavno završio svoj treći mandat u matičnom klupu. A, na terenu sve sami asovi.

PARTIZAN - ARSENAL 1:3 (1:1)

Beograd

Strelci: Kleo (33p.) - Aršavin (15), Šamak (71), Skilaći (82)

Stadion: Partizana

Gledalaca: 30.000

Sudija: Volfgang Štark (Nemačka)

Žuti karton: S. Ilić (Partizan)

Crveni karton: Marko Jovanović (Partizan) u 56. minutu

PARTIZAN: Stojković, Stevanović, Lazevski, Jovanović, Krstajić, Petrović (od 69. Smiljanić), Medo, Tomić (od 58. Savić), Saša Ilić, Boja (od 83. Iliev), Kleo.

Trener: Aleksandar Stanojević

ARSENAL: Fabijanski, Sanja, Song, Skilaći, Denilson, Đuru, Vilšir (od 74. Nasri), Rosicki, Gibs, Aršavin (od 83. Kliši), Šamak (od 74. Vela).

Trener: Arsen Venger

 

U domaćem timu Vladimir Stojković, Mladen Krstajić, Saša Ilić, Radosav Petrović, Ivica Iliev, Kleo, Stefan Savić, a kod gostiju Fabijanski, Gibs, Sanja, Song, Denilson, Rosicki, Aršavin, Vilšir, Šamak, Nasri...

Počelo je pogotkom ruskog asa Andreja Aršavina u 15. minutu, da bi izjednačenje Partizanu doneo Kleverson Kordoba sa bele tačke u 33. minutu, nakon igranja rukom Denilsona.

Na startu drugog dela proslavio se golman Stojković, kada je odbranio jedanaesterac Aršavinu, ali isto je uradio i Fabijanski u samom finišu, kada je ponovo šutirao Kleo.

U međuvremenu, golove za Arsenal dali su još Maruan Šamak u 71. i Sebastijan Skilaći u 82. minutu, dok je štoper Marko Jovanović isključen posle sat vremena igre.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija