• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.09.2024

18:30

KRAJ: Partizan se mučio, ali slavio u Subotici (FOTO/VIDEO)

ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Partizan

KRAJ: Partizan se mučio, ali slavio u Subotici (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši crno-belih savladali Spartak u 2. kolu ABA lige sa 80:89 (25:24, 19:17, 15:18, 21:30).

Izabranici Željka Obradovića odlično su startovali u regionalnom takmičenju, pošto su pred 18.000 navijača u Beogradskoj areni ubedljivo savladali Borac iz Čačka (96:66).

Na severu Bačke nisu imali nimalo lak zadatak, ali su na kraju uspešno odradili posao i upisali novi trijumf. To im je ujedno bila i uvertira za početak Evrolige i duel sa Baskonijom u Vitoriji, koji je zakazan za četvrtak.

Spartak - Partizan 80:89 (25:24, 19:17, 15:18, 21:30)

Grad: Subotica

Hala: "Dudova šuma"

Gledalaca: 4.500

Sudije: Tomislav Hordov, Sašo Petek, Dragan Porobić

SPARTAK: Cerovina, Rudan, Denijels, Momirov, Milisavljević, Gordić, Miletić, Medarević, Tejić, Kajami-Kin, Nikolić, Bolton.

Trener: Vladimir Jovanović

PARTIZAN: Dejvis, Lundberg, K. Džons, Nilikina, Vošington, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga. T. Džons.

Trener: Željko Obradović

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Posle tajm-auta Spartaka promašio je za tri Nikolić, a onda je sve dileme oko pobednika rešio Braun (76:87). Uspeo je Miletić da pogodi dva slobodna (78:87), dok je u nastavku Bonga izgubio loptu. Na kraju, Nikolić je pogodio uz faul (80:87), nije dao dodatno bacanje, a poslednje poene na meču postigao je Marinković sa linije penala (80:89). KRAJ MEČA!

39. minut - Trojka Cerovine za neizvesnu završnicu u Subotici (76:82). Ipak, kapiten Partizana Vanja Marinković trojkom vraća sigurnost gostima (76:85).

38. minut - Cerovina je sada uspeo da pogodi (73:80). Ponovo Braun iz tranzicije daje poene za goste (73:82). Nakon čelendža Jovanovića, lopta je pripala Spartaku, ali je promašio Bolton.

Foto: aba-liga.com

 

37. minut - Prodor Brauna i novi poeni za njega nakon odbitka (71:80). Cerovina opet neprecizan za tri, isto važi i za Džonsa.

36. minut - Posle faula Danila Nikolića u napadu, Karlik Džons je promašio težak šut, a Denijels nije uspeo da pogodi trojku. Potom je Braun dao samo jedno bacanje, a Cerovina promašio van linije 6,75 (71:78).

35. minut - Dobar tajm-aut za Vladu Jovanovića i još jedna trojka Denijelsa (71:75). Odmah je Karlik Džons na svoj prepoznatljiv način pogodio iz prodora (71:77).

Foto: aba-liga.com

 

34. minut - Ne da se Spartak, trojku daje Denijels, međutim, istom merom uzvratio je Karlik Džons (68:72). A, onda ponovo Bonga, nestvarno je kako večeras šutira trojke (68:75).

33. minut - Atraktivno zakucavanje Miletića, ali precizan je i Lundberg (65:69).

32. minut - Posle poena Momirova, evo trojke Isaka Bonge (63:64). Potom i odlična odbrana Partizana, blokada Dejvisa, a onda još jednom Bonga van linije 6,75 (63:67).

31. minut - Prve poene postiže Rudan i vraća prednost domaćinu. Odmah izjednačuje Karlik Džons sa linije penala (61:61). 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Promašaji Bonge s jedne, pa Momirova s druge strane. A onda sjajna promena ritma i pogodak Karlika Džonsa (57:59). Poslednji napad rešava Bolton preko Koprivice (59:59).

29. minut - Uspeo je Rudan da pogodi, uz faul Karlika Džonsa, a dao je i dodatno bacanje (55:57). Sada je Koprivica bio neprecizan iz reketa, a Spartak preko Rudana došao do izjednačenja (57:57).

28. minut - Kakva rampa Koprivice! U nastavku akcije konačno trojka za crno-bele, pogodio je Braun (52:55). Nakon još jedne dobre odbrane, Karlik Džons je promašio, ali ponovo je Balša na pravom mestu bio (52:57).

Foto: aba-liga.com

 

27. minut - Lundberg preuzima odgovornost u taboru Partizana, donosi novo izjednačenje (52:52)

27. minut - Nastavlja se serija crno-belih, sada je 9:0. Pogodio je Koprivica na asistenciju Lundberga i izjednačio (50:50). Potom Bonga pravi svoj četvrti faul, a Bolton je siguran sa penala (52:50).

26. minut - Pojačali su gosti defanzivu, Spartak sada nije ni uspeo da šutne. Nilikina je iznudio faul i bacanja, ali je pogodio samo jedno (50:48). U nastavku je Rudan pogrešio, predao loptu, a Lundberg opet pokušao za tri i promašio. 

25. minut - Promašila su sada oba Dejvisa, kod Spartaka i Partizana. U nastavku neprecizan Gordić, a onda i Lundberg. Crno-beli zasad šutiraju trojke 1/13.

Foto: aba-liga.com

 

24. minut - Odlična odbrana Beograđana, loptu je ukrao Lundberg, a poentirao Braun iz kontre (50:45). Odmah zatim faul u napadu pravi Danilo Nikolić, a posle odbitka loptu u koš ubacuje Koprivica (50:47). Tajm-aut traži Jovanović.

23. minut - Lundberg iz teške pozicije prekida seriju domaćih i daje prve poene za Partizan u drugom poluvremenu (50:43).

23. minut - Siguran sada i Gordić sa distance, naterao je Željka Obradovića da traži tajm-aut (50:41).

Foto: aba-liga.com

 

22. minut - Tajrik Džons je promašio oba penala nakon trećeg faula Miletića, koji je u nastavku sjajno reagovao nakon pasa Gordića i povećao prednost Spartaka - 48:41.

21. minut - Prvi napad imao je Partizan, ali je Miletić odigrao sjajnu odbranu, potom je Nikolić imao ofanzivni skok i upisao nove poene - 46:41.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - POLUVREME! Ne koriste crno-beli poslednji napad u drugoj deonici i na pauzu odlaze sa tri poena zaostatka - 44:41!

19. minut - Trojka Luke Cerovine tera Željka Obradovića da zatraži tajm-aut - 44:41!

18. minut - Uzvraća Partizan preko Tajrika Džonsa, nerešeno je u finišu prvog poluvremena - 41:41!

Foto: aba-liga.com

 

17. minut - Rezultatska klackalica u ovim momentma, Spartak se vratio u meč, a poenima Luke Cerovine dolazi do novog vođstva - 37:36. Na drugoj strani, bitan šraf crno-belih u ovim momentima je Ife Lundberg. 

15. minut - Subotičani ne uspevaju da pronađu put do Partizanovog koša, najbolju šansu propustio je Cerovina koji ne pogađa dva slobodna bacanja. Sa druge strane, crno-beli su pronašli napadački ritam i preko Karlika Džonsa dolaze do preokreta - 30:32!

13. minut - Dobar napad Spartaka nakon minuta predaha, Bolton pogađa uz faul, ali ne koristi dodatno bacanje. Na drugoj strani ne pogađa Karlik Džons - 27:26!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

12. minut - Prvi pogodak u drugoj četvrtini beleži Karlik Džons, Partizan stiže do preokreta i tera Vladimira Jovanovića da zatraži tajm-aut - 25:26!

11. minut - Serija grešaka na startu druge deonice u Subotici...

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Bonga uspeva da iznudi tri penala na isteku prve deonice nakon faula Devona Danijelsa. Ipak, nemački internacionalac pogađa samo jedno, taman toliko da nakon uvodnih 10 minuta domaćin ima pola koša prednosti - 25:24!

10. minut - Odbija Partizan seriju Spartaka i ne dozvoljava domaćinu da u finišu prve četvrtine stekne osetniju prednost. Sada trojku iz ugla pogađa Isak Bonga - 25:23!

9. minut - Snažno zakucavanje Balše Koprivice! Kratko je trajala radost crno-belih pošto je na drugoj strani uz faul poentirao Danijels, koristi Amerikanac i dodatno slobodno bacanje - 25:20!

8. minut - Novi pogodak za Sterlinga Brauna kojim Partizan dodatno, makar na kratko, smanjuje prednost Spartaka. Usledila je i dobra odbrana crno-belih, ali ipak uspeva Matej Rudan da poentira nakon ofanzivnog skoka - 22:18!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

7. minut - Ulazi na parket Marko Tejić i odmah dobra rola za bivšeg košarkaša Crvene zvezde. Pogodak sa niskog posta, a odmah zatim i dobra odbrana pošto je naterao Tajrika Džonsa na grešku - 20:15!

6. minut - Raspoložene su obe ekipe, zakucavanje Sterlinga Brauna na jednoj, trojka Danila Nikolića na drugoj strani - 18:13!

5. minut - Greška Tajrika Džonsa nakon tajm-auta, koristi to Spartak i preko Dušana Miletića nastavlja svoj niz. Ipak, odmah na drugoj strani odgovara Karlik Džons - 15:11!

4. minut - Prinuđen je Željko Obradović da reaguje tajm-autom u ranoj fazi meča. Subotičani daleko bolje otvaraju susret, Rašir Bolton bio je precizan sa linije penala, a potom prve poene večeras upisuje i Dušan Miletić - 13:9!

Foto: aba-liga.com

 

3. minut - Ujednačen start meča u "Dudovoj šumi", Luka Cerovina sa četiri poena uspeva ekspresno da istopi prednost Partizana - 9:9!

2. minut - Igra se u brzom ritmu, krenuo je šut crno-bele. Poeni Brendona Dejvisa, pa Tajrika Džonsa.

1. minut - Utakmica u Subotici je počela.

PRE MEČA

18.59 Utakmicu u hali "Dudova šuma" sa tribina prate i legendarni Žarko Paspalj i Predrag Danilović, a društvo im pravi bivši as Partizana, Milenko Tepić.

18.54 Bivši kormilar crno-belih, Vlade Jovanović, sada će biti s druge strane terena

- Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da se takmičimo sa najboljim timovima u regionu. Stvarno sam presrećan što imamo priliku da igramo utakmicu protiv velikog kluba. Voleo bih da, moj tim i ja, obećamo subotičkoj publici da ćemo se boriti od prvog do zadnjeg minuta, i da ćemo meč učiniti što uzbudljivijim. O samom kvalitetu crno-belih je stvarno suvišno pričati. Neće biti, niti jeste lako, znamo i ja, a i igrači šta nas čeka, ali mislim da posle pripremnog perioda koji je kratak i pored svih problema, imamo materijala i da možemo da budemo optimisti - poručio je Jovanović.

Foto: aba-liga.com

Vlade Jovanović

18.49 Trener Partizana Željko Obradović iskazao je poštovanje prema narednom protivniku.

- Prvo gostovanje u ABA ligi. Igramo protiv tima koji ima apsolutno izdefinisan, zna šta radi na terenu, sa jasnim ciljem da, pre svega, uvek žele da igraju u tranziciji. Takođe, imaju jasne uloge što se tiče igre "pet na pet". Ozbiljan su tim, igrali su dobro u pripremnom periodu i očekuje nas veoma teška utakmica - rekao je Obradović.

Foto: aba-liga.com

 

18.44 U taboru Spartaka ima nekoliko bivših članova Partizana: trener Vlade Jovanović, plejmejker Nemanja Gordić i centar Dušan Miletić. Tu je i nekadašnji igrač Crvene zvezde, Marko Tejić.

18.37 Crno-beli su na premijeri ABA lige ubedljivo savladali čačanski Borac sa 96:66 i tada oduševili svoje navijače u Areni, dok su Subotičani poraženi od Studentskog centra u Podgorici sa 84:76.

18.30 Dobrodošli na lajv-blog posvećen utakmici Spartaka i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!
Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!

Kina je nedavno otkrila najnoviju nadogradnju svog glavnog borbenog tenka Tip-99, poznatog kao ZTZ-99B, koji sadrži napredni GL-XX APS sistem, koji uključuje 2 bacača APS projektila i 4 APS radara za kontrolu vatre.

29.09.2024

18:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija