• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.10.2024

19:40

(UŽIVO) Žestoka borba u Vitoriji! Partizan i Baskonija igraju koš za koš (FOTO/VIDEO)

EPA Images

Partizan

(UŽIVO) Žestoka borba u Vitoriji! Partizan i Baskonija igraju koš za koš (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Izabranici Željka Obradovića protiv Baskonije otvaraju takmičenje u elitnom društvu.

Potpuno novi, renovirani tim Partizana večeras će u Španiji igrati protiv izuzetno kvalitetnog rivala, ali i loše tradicije.

Crno-beli su prvi i jedini put u ovom veku slavili u Vitoriji sada već davne 2001. godine, tako da će sada pokušati da prekinu taj loš niz.

BASKONIJA - PARTIZAN 75:72 (16:17, 16:21, 27:22, četvrta deonica u toku)

Grad: Vitorija

Hala: "Fernando Buesa arena"

Kapacitet: 15.716

Sudije: Lotermozer, Pastusijak, Bisang

BASKONIJA: Hauard, Rajeste, Sedekerskis, Luvavu-Kabaro, Jaramaz, Forest, Rokavopulos, Diop, Boldvin, Hol, Ndijaje, Moneke.

Trener: Pablo Laso

PARTIZAN: Lundberg, K. Džons, Nilikina, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Dejvis, Koprivica, T. Džons.

Trener: Željko Obradović

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

36. minut - Hauard je promašio, isto kao i Braun. Posle tajm-auta očajno je Partizan reagovao, Nilikina nije uspeo ni da ubaci loptu u igru. Odigrali su gosti još jednu sjajnu odbranu, Braun je bio u kontri, ali ga je stigao Luvavu i blokirao.

35. minut - Neverovatno! Boldvin je dao trojku uz zvuk sirene i to o tablu (73:72)! Novi promašaj Karlika Džonsa sa distance, potom Tajrik pravi faul, a Hol daje dva penala (75:72). Potom i blokada za Dejvisa.

34. minut - Lep napad crno-belih, Karlik Džons je lepo pronašao Tajrika Džonsa, koji je fauliran u reketu. Uspeo je Amerikanac da pogodi jedno bacanje (70:72).

34. minut - Sedekerskis daje samo jedno bacanje (68:71), Dejvis potom neprecizan za tri. Dobru odbranu odigrao je Partizan, ali je Karlik Džons užasan bio u kontri i izgubio je loptu. Braun je morao da pravi faul nad Luvavuom, koji daje oba bacanja (70:71).

Foto: EPA Images

 

33. minut - Kakva odbrana crno-belih, Dejvis je ukrao loptu, potom sjajno asistirao Tajriku Džonsu, a on opet atraktivno zakucao (64:69). Sedekerskis daje trojku (67:69), a onda konačno precizan i Karlik Džons (67:71).

32. minut - Petljali su igrači Partizana, umalo Nilikina da izgubi loptu, ali je Dejvis odlično odreagovao i ponovo pogodio (62:64). Brendon potom pravi faul u odbrani, Moneke siguran sa penala (64:64). Evo sada Vanje Marinkovića i trojke iz ugla (64:67).

31. minut - Prvi napad ima domaćin, ali oduzeli su tu loptu crno-beli, a onda Dejvis rutinski iz reketa pogađa (59:62). Bez potrebe sada Karlik Džons pravi faul nad Forestom, koji je pogodio, uz dodatno slobodno bacanje (62:62). 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Očajan napad crno-belih. Previše je petljao Karlik Džons, nije stigao ni da šutne na vreme. Promašuje Moneke van linije 6,75, isti slučaj i sa Dejvisom. Uspeo je Tajrik Džons u skoku da izvuče faul Moneka, a Karlik Džons ne pogađa sa distance (59:60).

29. minut - Uf, kakva trojka Hauarda, paklen je igrač (57:60). Nije uspeo odmah da vrati Vanja Marinković, a onda efektno zakucavanje Luvavua (59:60). Serija Baskonije od 5:0.

28. minut - Trojkaaaa! Isak Bonga utišao je domaće navijače (54:57). Sada i sjajna odbrana, a onda trojka Lundberga (54:60). Tajm-aut za Pabla Lasa.

Foto: EPA Images

 

27. minut - Izgubio je Lundberg sada loptu, a iz kontre pogodio Luvavu (52:54). Novi promašaj upisuje Bonga, a izjednačenje Baskoniji donosi Boldvin (54:54).

26. minut - Boldvin nije dao trojku, ali Tajrik Džons šta radi Holu - ludilo (48:54). Razigran je i Čime Moneke, pogađa posle ofanzivnog skoka (50:54).

25. minut - Grešku u koracima napravio je Luvavu, ali isto to je uradio i Tajrik Džons pod košem. Sada Hol pod košem precizan (48:50), ali novi poeni Lundberga (48:52).

24. minut - Sjajan meč igra Tajrik Džons, još jednom lako izlazi na kraj sa Holom (43:48). Proradio je šut Baskonije, Sedekerskis daje prvu trojku (46:48). Još jednom Braun odličan u prodoru (46:50).

23. minut - Odmah Braun pogađa posle minuta odmora (39:43). Međutim, evo i prvih poena Foresta (41:43). Konačno se budi i Lundberg, daje prvu trojku večeras (41:46). Fauliran je potom Moneke ispod koša, dao je oba bacanja (43:46).

Foto: EPA Images

 

22. minut - Sada je Moneke u defanzivi bio dobar, zaustavio je Lundberga, a potom je Sedekerskis pogodio (37:41). Očajno je Bonga šutirao za tri, promašio je sve, a onda Čime iz kontre pogađa za seriju od 7:0 (39:41) i tajm-aut Željka Obradovića.

21. minut - Prvi napad u drugom poluvremenu ima Partizan. Odlično je Tajrik Džons iskoristio pas Vanje Marinkovića i pogodio uz dodatno slobodno bacanje, koje je dao (32:41). Uzvraća Moneke odmah sa trojkom (35:41).

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Hauard je promašio trojku, ali ni Lundberg nije uspeo da pogodi uz zvuk sirene. Ostaje 32:38 na poluvremenu.

 

 

20. minut - Luvavu je promašio sa distance, išli su gosti na ceo napad, ali je Braun pogrešio i napravio korake. Tajm-aut za Baskoniju.

19. minut - Još jedna fenomenalna odbrana Partizana, dobra i kontra, ali je Hol "zalepio" Bongu. U nastavku akcije Dejvis pravi faul u napadu.

19. minut - Vanja je u defanzivi zaustavio Monekea, istrčao je Bonga kontru, ali je fauliran i ide na liniju penala. Pogodio je oba (32:38). Tajm-aut za domaći tim.

18. minut - Razigrao se Markus Hauard (32:33), ali konačno je i Bonga precizan (32:36). Posle osvojene lopte, nije Marinković pogodio trojku iz ugla.

Foto: EPA Images

 

17. minut - Ne ide šut crno-belima sa distance, promašio je Karlik Džons, ali i Rokavopulos. Ipak, Dejvis je mnogo sigurniji iz reketa (30:33).

16. minut - Hauard opet precizan van linije 6,75 (30:31). Posle dobre asistencije Nilikine nije Bonga uspeo da pogodi iz reketa, ali je osvojio loptu u odbrani

15. minut - Novo izjednačenje donosi Boldvin (27:27). Ali pogađa novu trojku Dejvis (27:30), a potom Boldvin promašuje i onda pravi faul nad Dejvisom, koji daje jedno bacanje (27:31).

14. minut - Ne idu trojke Baskoniji, šutiraju zasad 2/7. Promašaj je upisao i Rokavopulos, ali i Bonga s druge strane.

13. minut - Uspeo je Karlik Džons da se upiše (23:25), ali isto tako i Ognjen Jaramaz (25:25). Potom Haurad ne pogađa novu trojku, ali zato Tajrik Džons opet zakucava (25:27).

12. minut - Auuuu, šta je sada uradio Tajrik Džons, kako je zakucao preko Diopa, ludilo! Plus je izvukao i faul i dao bacanje (21:23). Uzvraća Hauard poenima iz prodora (23:23).

 

 

11. minut - Prvi napad nije iskoristio Tajrik Džons, posle novog ofanzivnog skoka pogodio je Kalifa (18:17). Uzvratio je Nilikina trojkom (18:20), a potom i Hauard (21:20).

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Loš pas Luvavua, ali nadovezala se greška Brauna u napadu i nova izgubljena lopta. Tajrik Džons igra sjajnu odbranu, ukrao je loptu, probao je BRaun za tri i promašio, a Boldvin je dao trojku iz zvuk sirene (16:17).

9. minut - Moneke je promašio za tri, lopta je jedva stigla do obruča. Ipak, Lundberg je potom promašio za tri, pa napravio faul, a Čime je dao dva bacanja (13:15). Nove poene iz reketa daje Tajrik Džons (13:17).

8. minut - I opet Vanjaaaa. Novi poeni kapitena (9:13). Seriju crno-belih prekida Sedekerskis (11:13), a onda novi poeni Dejvisa (11:15).

7. minut - Promašio je Forest, a onda "bomba" Vanje Marinkovića i nova trojka crno-belih za prvo vođstvo (9:11). 

6. minut - Braun je odigrao odličnu odbranu nad Monekeom i uzeo mu loptu. Sledi tajm-aut, pa napad za Partizan. Sjajna akcija posle odmora i trojka Dejvisa uz zvuk sirene (9:8).

5. minut - Dejvis je napravio faul u napadu i to u skoku. Opet poeni Luvavua sa distance (9:3). Potom dobra defanzivna igra gostiju i atraktivno zakucavanje Tajrika Džonsa u kontri (9:5)

4. minut - Dobra odbrana crno-belih, a onda i poeni Brauna (6:3). Posle faula Brauna, Sedekerskis je dao jedno slobodno bacanje (7:3).

Foto: EPA Images

 

3. minut - Luvavu sada pogađa uz zvuk sirene, iako je Tajrik Džons igrao dobru odbranu (6:1). Ne uspeva ni Dejvis iz reketa da pogodi.

2. minut - Odlična kombinacija Brauna i Tajrika Džonsa, fauliran je Amerikanac, pogodio je samo jedno bacanje (2:1). S druge strane, precizan je Luvavu sa distance (4:1). Prva izgubljena lopta za goste, pogrešio je Braun.

1. minut - Utakmica u "Fernando Buesa areni" je počela. Prvi napad ima domaći tim, Sedekerskis je promašio za tri poena. Nije uspeo ni Lundberg da pogodi. Promašaj Monekea, prikucao je Hol (2:0).

PRE MEČA

20.28 Iskusni stručnjak na klupi Baskonije, Pablo Laso, očekuje tešku utakmicu protiv Beograđana.

- Partizan ima potpuno nov tim, obnovljen je ceo sastav. Oba kluba su promenila izgled u odnosu na prošlu godinu, kako igrački tako i stilski. Njima će trebati vremena da se uklope, ali imaju mnogo individualnih talenata - rekao je Laso.

Foto: Starsportphoto

Pablo Laso

20.17 Trener Partizana, Željko Obradović, očekuje da njegovi izabranici odigravaju borbeno i motivisano.

- Želeo bih da igramo na isti način kao dosad, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim mečevima, to je najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što je Baskonija promenila tim i trenera, ali je zadržala sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lasa jesu tranzicije, individualna rešenja, ofanzivni skok i izolacije. Naravno, Hauard je sposoban da šutira 15 puta za tri poena. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo - rekao je Obradović.

Foto: ATA Images

Željko Obradović

20.11 Sudeći po objavama sa društvenih mreža, crno-beli će i u Vitoriji imati podršku navijača sa tribina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Partizan.net (@partizannet)

 

20.05 Evo i pozdrava dvojice srpskih igrača, koji su se ovog leta rotirali. Ognjen Jaramaz je iz Partizana prešao u Baskoniju, a Vanja Marinković se iz Španije vratio u matični klub i ponovo je kapiten "parnog valjka".

 

 

19.57 Košarkaši Partizana izašli su na zagrevanje u hali "Fernando Buesa arena". U ekipi nema Ajzeje Majka i Dvejna Vošingtona, a u protokolu su: Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Balša Koprivica, Mario Nakić, Vanja Marinković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić i Tajrik Džons.

 

 

19.48 Crno-beli su odlično otvorili novu sezonu, vezali su dve pobede u ABA ligi, nad čačanskim Borcem (96:66) i subotičkim Spartakom (89:80). S druge strane, Baskonija je na startu španske ACB lige poražena od Tenerifa (88:80).

19.40 Dobrodošli na Informerov lajv-prenos utakmice Baskonija - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Milićević poručio u Brčkom: "Ako zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo i svoju budućnost" (FOTO)
Politika

Ministar Milićević poručio u Brčkom: "Ako zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo i svoju budućnost" (FOTO)

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Četvrtom tradiocionalnom druženju Ozrenaca u Brčkom. Zavičajno udruženje Ozrenaca iz Brčkog godinama unazad organizuje okupljanje Ozrenaca i potomaka sa ciljem promovisanja srpske kulture, običaja, igre i pesme, nošnji i svega onoga što čini identitet našeg naroda, a sve u cilju očuvanje nacionalnog jedinstva među Srbima kao temelja opstanka našeg naroda.

03.10.2024

21:00

TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata!
Live TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata!

Svi govore o onome što se dešava na Bliskom istoku i smatraju da to nije toliko daleko od Kosova i Metohije. Na granici smo sveopšteg rata. Izraelski napadi na ruske baze daju novu dimenziju. Čeka se reakcija Rusije jer su ipak napadnuta njena vojna postrojenja u oblasti Sirije. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorio je društveni analitičar Saša Boriojević i pukovnik u penziji Srbobran Radić.

03.10.2024

20:33

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija