• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Đ. M.

12.10.2024

15:15

(UŽIVO) Isključenje za trenera Studentskog centra, Partizan vodi glavnu reč u Podgorici!

SC Derby/Filip Roganović

Partizan

(UŽIVO) Isključenje za trenera Studentskog centra, Partizan vodi glavnu reč u Podgorici!

Podeli vest

Crno-beli su u regionalnom takmičenju za sada nepobedivi, ali protiv sebe ovoga puta imaju ekipu koja im je u prošlosti zadavala mnogo poteškoća.

Samo dva dana pošto je izgubio od Reala u Madridu, Partizan očekuje nezgodno gostovanje u Podgorici, gde će u sklopu četvrtog kola ABA lige odmeriti snage sa Studentskim centrom.

Protivnik crno-belih im je u prethodne dve godine priređivao neprijatna iznenađenja, a navijači posebno pamte četvrtfinalnu plej-of seriju jadranskog regionalnog takmičenja 2023, kada je malo nedostajalo da ih Crnogorci već u toj fazi eliminišu.

Ipak, od tada je ekipa "parnog valjka" pretrpela mnoštvo promena, pa tradicija ne bi trebalo da igra ulogu u ovom meča. Sve osim pobede Partizana bi bilo ravno senzaciji.

Studentski centar - Partizan 43:54 (17:23, 18:23, u toku je treća četvrtina)

Dvorana: "SC Morača"

Gledalaca: 2.140

Sudije: Pukl, Kardum, Gracin

Studentski centar: Sudar, Nil, Pavlićević, Anđušić, Bogdanović, Hadžibegović, Vučeljić, Grbović, Nikolić, Drobnjak, Bogavac, Mirković.

Trener: Petar Mijović

Partizan: Dejvis, Lundberg, K. Džons, Nilikina, Koprivica, Nakić, Bošnjaković, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić.

Trener: Željko Obradović

 

 

UŽIVO

III ČETVRTINA

25. minut - Nakić se sjajno snašao u reketu, položio je loptu u koš i to uz faul. Dodatno slobodno bacanje je promašio, pa je, kao i obično na ovom meču, to bilo kažnjeno lakim zakucavanjem Hadžibegovića.

24. minut - SC se oporavio od šoka uzrokovanim isključenjem trenera, pa je Hadžibegović zakucao na sjajnu asistenciju Nila, da bi isti igrač potom bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.

22. minut - U reketu domaćih se desio pravi karambol, lopta se svuda odbijala, a na kraju je završila u rukama Nakića, koji je došao do poena ispod samog koša. Onda, posle jedne situacije, trener Podgoričana, Petar Mijović, toliko se razbesneo da je nasrnuo na sudiju, zbog čega je dobio isključenje sa utakmice.

Foto: SC Derby/Filip Roganović

 

21. minut - Vrlo lep prodor Nakića, koji je iskoristio blok Koprivica da da koš posle ulaza. S druge strane, Nil je uzvratio pogotkom uz faul.

II ČETVRTINA

20. minut - Uhvatio je Dejvis Lundbergov promašaj, razgrnuo je sve u reketu i rutinski poentirao. Partizan je potom inicijalno odbranio napad, ali je Bonga faulom poklonio penale Nikoliću na tri sekunde do kraja prvog poluvremena. Centar domaćih je promašio oba.

19. minut - Karlik Džons igra kao "lud". Novi poeni iz solo prodora. Uzvraća Nikolić lepim okretom. 

18. minut - Partizan je pomalo pao u igri, što je SC iskoristio da priđe na jednocifreni zaostatak i to preko razigranog Hadžibegovića. Trener Obradović je zatražio tajmaut tokom kojeg je bio poprilično ljut.

17. minut - Novi poeni Karlika Džonsa, koji je sjajno probio prvu liniju odbrane protivnika. Onda je Pokuševski promašio čist zicer, što je Hadžibegović sa druge strane kaznio poenima.

 

 

16. minut - Maestralna akcija i monstruozno zakucavanje Dejvisa, koje je diglo publiku na noge.

15. minut - Nil je uzeo loptu i sam samcijat doneo poene domaćima. Lagana dvojka.

14. minut - Kako je ušao u igru, tako je pogodio trojku. Grbović je dobio upotrebljivu loptu u ćošak, imao je mnogo prostora i pogodio je. Onda je Pavlićeviću dosuđena tehnička greška, a jedan penal je pogodio Marinković. Potom su po dva poena razmenili Braun i Nikolić.

13. minut - Lepršavo igra Partizan, njegovi košarkaši konstantno dolaze do dobrih pozicija za poene, a ovoga puta je to nateralo SC da faulira Dejvisa, koji je pogodio dva slobodna bacanja.

12. minut - Džons je postigao još jednu trojku, ali je Partizan u nemogućnosti za sada da napravi seriju pogodaka, pošto je potencijalni nalet crno-belih prekinuo Mirković. Onda je ponovo Džons pogodio novu trojku, ovoga puta uz faul.

 

 

11. minut - Prelepa akcija Partizana je završena trojkom. Prvo je Dejvis maestralno preko glave proigrao Pokuševskog, koji je dalje loptu iza leđa prosledio do Džonsa, koji je bio precizan. Sa druge strane, Drobnjak je dao novu dvojku.

I ČETVRTINA

10. minut - Ponovo Partizan ne može da uhvati skok, što je opet kaznio Drobnjak pogotkom sa poludistance. Prva četvrtina je okončana trojkom Pokuševskog u poslednjoj sekundi.

9. minut - Pošto Partizan nije uspeo da uhvati skok posle odbranjenog napada, stigla je kazna u vidu trojke Mirkovića. Odmah potom, Dejvis je dao dvojku.

Foto: SC Derby/Filip Roganović

 

8. minut - Lundberg se razigrao i sa pet uzastopnih poena je doneo crno-belima prednost od četiri poena razlike.

7. minut - Nilikina je novom trojkom vratio prednost Partizanu, a onda je Bogavac doneo novo poravnanje. Igra se po sistemu "koš za koš".

6. minut - SC je prvi put poveo na utakmici i to pogotkom Nila. 

5. minut - Bogavac je pogodio trojku, da bi onda sudije pregledale snimak kako bi utvrdile da li je Nilikina napravio faul na Nilu pri šutu za tri. Ipak, poene je domaćima doneo nešto kasnije Hadžibegović.

4. minut - Konačno poeni i to domaćina, koji je preko Bogdanovića prekinuo monotoniju. S druge strane je uzvratio preko Bonge i Lundberga.

3. minut - I dalje samo promašaji. 

2. minut - Ovaj period igre je proveden u promašenim šutevima. Rezultat je nepromenjen.

1. minut - Utakmica je otvorena trojkom Nilikine, uz po nerealizovani napad obe ekipe.

 

 

PRE MEČA

 

 

15.45 - Košarkaši Partizana se posle utakmice u Podgorici vraćaju u Beograd, gde ih čeka duplo kolo u Evropi. Prvi rival je Bajern u utorak, a onda gostuju Makabiju. 

15.30 - Trener crno-belih Željko Obradović ovako je najavio meč:

- Moramo da nađemo snage za ovaj predstojeći gust raspored. Treba rasporediti minutažu, odmoriti, a pre svega, da vidimo igrače koji su imali problema u toku utakmice protiv Reala. Prvo kako su Vanja Marinković i Tajrik Džons, kao i da vidimo da li su ostali zdravi, pa ćemo na osnovu toga odlučiti ko će biti u timu protiv Studentskog centra.

15.15 - Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Studentski centar - Partizan. Sve detalje uživo iz Podgorice možete pratiti na portalu "Informera".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka