• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

19.10.2024

12:11

Ljajić se oglasio pred Skupštinu! Rak se ne leči aspirinom, biće rezova u Partizanu!

Starsportphoto

Partizan

Ljajić se oglasio pred Skupštinu! Rak se ne leči aspirinom, biće rezova u Partizanu!

Podeli vest

Kandidat za predsednika privremenog organa FK Partizan, Rasim Ljajić, govorio je o izazovima s kojima se suočava klub tokom gostovanja u jutarnjem programu na Prvoj televiziji.

Iako ga prijatelji upozoravaju da se ne upušta u "mulj" fudbalskog sveta, Ljajić smatra da je upravo to njegova prilika da doprinese klubu.

- Imam dilemu, ali ovo mi je prioritet. Partizanu sada treba pomoć, svi koji vole Partizan treba da pomognu da se klub stabilizuje. Nije to samo pitanje strasti. Za kreiranje neke moralne atmosfere, sve ispod površine je dosta teško ružno, čovek mora da traži neka konvencionlana rešenja, uvek ste verni nekim principima, Naravno imam dilemu, i dalje imam dilemu, ali sada nemam kud, ovo mi je prioreitet, ne treba mi slava, svi koji budemo radili radićemo bez dinara. Partizanu sada treba pomoć, sada svi stvarno koji vol Partizan treba da pomognu da se klub stabilizuje - istakao je Ljajić, naglašavajući da će svi koji budu radili u upravi delovati volonterski.

Foto: Starsportphoto

Rasim Ljajić

Ljajić je ukazao na finansijske izazove s kojima se klub suočava.

- Nema niko čarobni štapić, a dugovi se moraju smanjiti. Obaveze prema igračima moraju da budu realne. Pričao sam sa bivšim igračima, ako se ovako nastavi mi nećemo imati trenera, maerilo je rezultat i ovde, a i negde vani. Da se klub stabilizuje da se smanje plate, Partizanu je potrebna pomoć, svima je pomagao Partizan.. Moraće ljidi da se pomire da imaju manje plate, neko će ostati bez posla. Hoće neko sada da daje novac da bi mi dali ljidima u klubu. Ja sebe ne vidim kao spasioca, svi moramo nešto da uradimo kako bi klub se spasio. Ja ću pokušati da nešto napravim, ali sa aspirinom se karcinom ne leči. Moraće da budu neki rezovi - dodao je, naglašavajući da je potrebno smanjiti plate kako bi se obezbedila održivost kluba.

Foto: Starsportphoto

FK Partizan

On se osvrnuo na trenutnu situaciju u timu, rekavši da su neki igrači možda dovedeni bez pravih namera i da će se u narednom periodu morati preispitati izbori igrača kako bi se optimizovali troškovi.

- Bilo je nedovljno vremena da se obave razgovori. Do ponedeljka neću znati privremene organe, hoćemo da postavimo Partizan na modernim osnovama, posebni akcenat će biti na omladinskoj školi, nameravamo da otvorimo odbanište, da otvorimo škole po Srbiji. Mi moramo da budemo fabrika koja će da stvara igraće. Pričao sam sa trenerom, nei igrači po kvalitetu nisu za Partizan. Greška zapravo greške. Ne znam da li ti igrači nisu tu, koje su namere bile, ali efekat je taj da vi imate trošak prema nekim igračima koje ćemo morati da otpustimo. Već ćemo milion da uštedimo do juna. U stanju u kome je Partizan ne možete ovakve plate da imate, to je nenormalno. Za dva prelazne roka je dovedeno 30 igrača, pa to Mančester junajted, greška mora da se svede na minimun minumuma, svaka greška je bukvalno duplirana - rekao je Ljajić, pozivajući na temeljitu reorganizaciju.

Ljajić je takođe naglasio važnost navijača, pozivajući ih da se vrate na stadion.

- Poruka navijačima je da se vrate na stadion. Fudbal bez navijača nije isti sport, taj osećaj pripadnosti Partizanu nikad to nisam doživeo, ja očekujem da će navijači prepoznati taj momenat i dati podršku timu i ovim novim ljudima u upravi, Pravila se moraju znati ko koliko može da dopirinese. Svako ko hoće da pomogne je neophodan u klubu - istakao je.

Foto: ATA Images

Grobari

Na kraju, Ljajić je dodao da bez jakog Partizana i Zvezde, srpska reprezentacija neće moći da postigne značajne rezultate.

- Ja se nadam, ali videćemo. Pošto se forimra privremeni organ u ponedeljak, posle šest meseci ćemo izaći sa rezutlatima, u tom periodu bi trebalo da se održi skupština. Ima tu vrlo vrednih i marljivih judi, neki kažu da sve treba oterati. To ne možete da radtite, nije to lokalna samouprava, mi ćemo izaći sa nekim preporukama, izaći ćemo sa merama, za plan za jedan moderan i uspešan Partizan - zaključio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Drama u Americi! "Niko neće preživeti!"
Planeta

Drama u Americi! "Niko neće preživeti!"

Avio-kompanija Delta erlajns suočila se sa ozbiljnom pretnjom nakon što se na mreži Iks pojavila objava u kojoj se tvrdi da su u pet njenih aviona postavljene bombe, uz upozorenje da "niko neće preživeti".

19.10.2024

13:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija