• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

19.10.2024

21:50

Rapsodija crno-belih u EHF Kupu! Partizan pregazio šampiona Luksemburga!

Starsportphoto©

Partizan

Rapsodija crno-belih u EHF Kupu! Partizan pregazio šampiona Luksemburga!

Podeli vest

Crno-beli napravili krupan korak ka plasmanu u treće kolo međunarodnog takmičenja.

Rukometaši Partizana na pravi način otvorili su novu sezonu pošto su nakon pet kola lideri domaće Superlige. No, ambicije crno-belih ove takmičarske godine daleko su veće, a visoki dometi u Evropi potvrđeni su danas na Banjici. Četa Đorđa Ćirkovića u prvom meču drugog kola EHF Kupa pregazili su Beršam iz Luksemburga sa 35:24 (15:10). 

Revanš, koji je na programu narednog vikenda, trebao bi da bude puka formalnost za crno-bele. Partizan je na krilima raspucanog Lazara Anđelkovića i golmana Saida Heidarirada uspeo da nadigra rivala i napravi krupan korak ka plasmanu u treće kolo EHF Kupa. 

Kapiten Nikola Zečević i Lazar Anđelković su bili najefasniji u pobedničkom timu sa po sedam golova, dok su Veljko Popović i Nemanja Jović dali po četiri. Heidarirad je sakupio 11 odbrana, od toga dva odbranjena sedmerca, dok je Nikola Zorić imao tri intervencije. Kod Beršema Jan Hofman je dao 10 pogodaka. 

Foto: Starsportphoto©

 

Pobeda nad šampionom Luksemburga bio je samo početak lepih vesti za Partizan budući da su crno-beli danas predstavili i novog sportskog direktora. Nekadašnji slovenački reprezentativac - Renato Vugrinec, stupio je na novu funkciju. 

- Drago mi je što postajem deo porodice kakva je rukometni klub Partizan. Živim u Beogradu već dve godine i svi u porodici smo Grobari. U klub su došli ljudi sa velikim ambicijama i posle jednog sastanka sam prihvatio da preuzmem ulogu sportskog direktora. Partizan sa svojom istorijom i tradicijom zaslužuje da bude na putu ka osvajanju titula, a verujem da i svi pravi ljubitelji rukometa u Srbiji žele da jedan srpski klub ponovo zaigra u Ligi šampiona - rekao je Vugrinec na promociji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija