• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

20.10.2024

18:25

Kraj: Partizan savladao Zadar!

ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Partizan

Kraj: Partizan savladao Zadar!

Podeli vest

Uživo pratite meč petog kola ABA lige između Zadra i Partizana!

ZADAR - PARTIZAN  71:75 (19:20, 12:22, 27:12, 13:21)

Grad: Zadar
Hala: Dvorana Krešimir Ćosić
Sudije: Milan Nedović, Miloš Koljenšić, Dragan Porobić

ZADAR: Mihailović, Vol, Klarica, Gegić, Proleta, Žganec, Mazalin, Dundović, Ramljak, Gilbert, Torbarina
Trener: Danijel Jusup

PARTIZAN: K. Džons, Nilikina, Vašington, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Majk, T. Džons
Trener: Željko Obradović. 

 

 

UŽIVO 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Sterling Braun zakucava i potvrđuje pobedu Partizana - 71:75!

40. minut - Mnogo sreće za Partizan! Lovro Mazalin promašio je dva slobodna bacanja, ostaje 71:73! Tajm-aut za Obradovića...

40. minut - Obostrana tehnička, našli su se Džons i Žganec u klinču... Usledio je promašaj Nilikine, Zadar ima napad za pobedu! 

40. minut - Ne koriste crno-beli dva napada da reše pitanje pobednika, kažnjava to Vladimir Mihailović koji ide na liniju penala nakon faula Bonge. Precizan je iskusni plej - 71:73! 41 sekunda do kraja meča...

39. minut - Odbranio se Partizan! Do kraja je ostalo nešto više od 60 sekundi! 

Foto: abaliga.com

 

38. minut - DŽOOOOOOONS! Našao je reprezentativac Južnog Sudana put do koša i lagano poentira, Partizan ponovo vodi! Usledila je dobra odbrana crno-belih, a potom i trojka sa Karlika Džonsa - 69:73!

37. minut - Neizvesna završnica, sada je svaki detalj bitan. Uspeva Zadar da se odbrani i na drugoj strani poenitra preko Amara Gegića - 69:70!

37. minut - Već 27 poena ima Vladimir Mihailović, Zadar zahvaljujući njemu ostaje u igri za preokret - 67:68!

36. minut - Bitne poene postiže i Karlik Džons pod košem, Partizan stiče nešto "veću" prednost! Na drugoj strani Mihailović uspeva da iznudi dva penala i preizan je - 63:66!

35. minut - BONGAAAAAA! U životnoj formi je Nemac, još jedna trojka i odbijen je novi nalet Zadrana - 61:64!

34. minut - Nova trojka za domaćina, sada je precizan bio Karlo Žganec - 61:61!

33. minut - Uspeva Partizan da uspori brze tranzicije Zadra i preko Karlika Džonsa povećava svoju prednost  - 58:61!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

32. minut - BONGAAAAA! Nova trojka za nemačkog košarkaša, Partizan ponovo vodi - 58:59!

31. minut - Nastavlja Balša Koprivica da dominira pod obručima u dvorani "Krešimir Ćosić", sigurno zakucavanje za povremenog reprezentativca Srbije - 58:59!

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Ramljak stavlja tačku na treću četvrtinu! Zadar je došao do preokreta i treću deonicu dobio sa 27:12! 

30. minut - Izuzetno bitni poeni Bonge sa linije penala! Nemac je u ovim momentima jedini sposoban da prekine nalet Zadrana - 56:54! 

29. minut - Nemaju crno-beli rešenje za Mihailovića, nova trojka za crnogorskog reprezentativca. Na drugoj strani, uz mnogo sreće, uspeva da poentira Nakić - 56:52!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

28. minut - BONGAAAAAAAA! Trojka za nemačkog internacionalca, odgovara Mihailović, sada već neko vreme traje rezultatska klackalica - 51:50!

27. minut - Raspucan je Vladimir Mihailović, već 18 poena za Crnogorca i nova trojka! Zadar ponovo vodi - 49:47!

26. minut - Prekida seriju Zadra poenima u kontri Frenk Nilikina, svemu je prethodila dobra blokada Balše Koprivice - 46:47!

25. minut - Zadar vodi... Preokret domaćina, sada je pogodio Amar Gegić sa poludistance - 46:45! Sledi novi promašaj crno-belih, ali na promašaj Marinkovića odgovara istom merom Mazalin... 

24. minut - Smušeno deluje Partizan na startu drugog poluvremena, mora Obradović da reaguje tajm-autom! Nastavlja se serija, sada je 9:0 nakon novih poena Mihailovića i Lovra Mazalina. Imaće Hrvat i dodatno slobodno bacanje budući da ga je faulirao Ajzea Majk - 43:45!

24. minut - Traje nalet Zadra, sada domaćin vezuje četiri poena preko Mihailovića i Karla Žganeca - 39:45!

23. minut - Precizan je Lovro Mazalin sa linije penala, Partizan još uvek ima dvocifrenu prednost - 35:45!

22. minut - Evo ga i prvi poen za Majka, odmah cepa mrežicu Amerikanac - 33:45!

21. minut - Prve minute za crno-bele upisuje Ajzea Majk! Smušen start Partizana u drugom poluvremenu, sam je pod košem ostao Gegić i lagano pogodio - 33:45!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut -  Nova dva penala za crno-bele, sada je fauliran Sterling Braun! Polovičan je Amerikanac, raste prednost Partizana u završnici prvog poluuvremena - 31:42! Gotova je druga četvrtina...

19. minut - Silno je motivisan Koprivica! Novi ofanzivni skok i novi poeni pod košem - 31:41! Sada tajm-aut traži Danijel Jusup... 

19. minut - Razgoropadio se Balša Koprivica, uhvatio je ofanzivni skok i poentirao uz faul. Pogađa centar crno-belih i dodatni penal - 31:39! Na drugoj strani izgubljena lopta za Zadrane.

18. minut - Nova trojka za Zadar, precizan je Klarica - 31:36!

18. minut - Vrlo bitni poeni za Karlika Džonsa! Reprezentativac Južnog Sudana pogađa uz faul Klarice, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 28:36!

17. minut - Vladimir Mihailović je najveća nedomica za odbranu Partizana. Crnogorski internacionalac vezuje četiri poena, već ih ima 11 i tera Obradovića da zatraži tajm-aut - 28:33!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

17. minut - Ušli su crno-beli u seriju ofanzivnih grešaka, no, na svu sreću Proleta je faulirao Koprivicu u lošem momentu. Siguran je centar Partizana sa linije penala - 24:33!

16. minut - Dva penala nije realizovao Pokuševski, ali dobrom odbranom Partizan tera rivala na grešku. Imaće crno-beli novu šansu da se vrate na dvocifrenu prednost. 

15. minut - Katastrofalan pokušaj Alekseja Pokuševskog koji je bacio "air ball" na koš Zadra. Kažnjava to preko Klarice domaćin i novom trojkom smanjuje prednost crno-belih - 24:31!

14. minut - Promašaj Ramljaka otvara kontru za Partizan, ne pogađa Nakić, ali nakon ofanzivnog skoka poravlja to Balša Koprivica - 21:31!

13. minut - Livadu za Vanju Marinkovića je napravio Balša Koprivica, koristi to kapiten crno-belih i lagano polaže loptu u koš. Mora tajm-autom da reaguje Danijel Jusup - 21:29!

13. minut - Nakon pet vezanih promašaja Partizan uspeva da pogodi za tri poena. Precizan je bio Isak Bonga, a na drugoj strani dobra defanzivna rola Balše Koprivice - 21:27!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

12. minut - Šteta... Ne koriste crno-beli dobru odbranu Nakića, ostao je Vanja Marinković sam na šutu za tri poena, ali nije bio precizan. Kažnjava promašaj kapitena Karlo Žganec - 21:24!

11. minut - Dobro otvaranje druge deonice za Partizan! Prvo je precizan bio Karlik Džons, a potom mrežicu cepa i Mario Nakić - 19:24!

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Precizan je sa poludistance Isak Bonga, a istom merom uzvraća i Bred Gilbert na drugoj - 19:20! Gotova je prva četvrtina...

10. minut - Polovičan učinak Vladimira Mihailovića sa linije penala, crno-beli uoči finiša prve deonice imaju pola koša prednosti - 17:18!

9. minut - Kontra crno-belih preko Vanje Marinkovića. Blokirao je kapitena Partizana Karlo Žganec, sudije su pregledale snimak i zaključile da se radi o silaznoj putanji - 16:18!

9. minut - Pokušao je Frenk Nilikina da odbije nalet Zadra, ali beleži prvi promašaj u dvorani "Krešimir Ćosić". Povukao je Amar Gegić kontru domaćih i uspeo da iznudi dva slobodna bacanja. Precizan je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, nerešeno je - 16:16!

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

8. minut - Nova greška crno-belih, sada je duplu napravio Tajrik Džons u nameri da ostvari što bolju poziciju protiv Karla Žganeca. Odmah menja Obradović, na terenu su Kris Džons i Vanja Marinković. 

7. minut - Evo ih znaci života Zadra! Vladimir Mihailović pogađa još jednu trojku večeras, vraća se domaćin na samo posed zaostatka - 14:16!

6. minut - Loše je Partizan izašao iz tajm-auta, koristi to Ramljak i pogađa pod košem, a potom grešku u koracima pravi Sterling Braun - 11:16!

6. minut - Faul u napadu pravi Isak Bonga, ali se iskupio Nemac na drugoj strani i sa Lakićem otvorio kontru za Nilikinu koji je ponovo precizan - 9:16! Vreme je za prvi tajm-aut... 

5. minut - Greška Karla Žganeca koju koristi Frenk Nilikina i pogađa uz faul. Koristi Francuz i dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani dobar potez Amara Gegića - 9:14!

5. minut - Prekida Tajler Vol nalet crno-belih, nisu dobro komunicirali košarkaši Partizana, koristi to Amerikanac i polaže loptu u koš - 7:11!

4. minut - Traje serija Partizana na krilima dobre odbrane. Sada je obruč uspešno zaštitio Tajrik Džons, a potom se u kontri nagradio lakim poenima pod košem - 5:11!

4. minut - Uspeva Sterling Braun da iznudi faul Lovra Mazalina pri šutu i imaće tri slobodna bacanja. Siguran je Amerikanac sa linije penala - 5:9!

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija Partizana! Trojku pogađa Sterling Braun, crno-beli su najbolja šuterska ekipa i u ABA ligi i u Evroligi - 5:6!

2. minut - Dva ofanzivna skoka za Zadar, kažnjava to Vladimir Mihailović i pogađa trojku za svoj tim. Usledila je greška Sterlinga Brauna i laki poeni za Lovru Mazalina u kontri - 5:3!

1. minut - Odličan protok lopte za crno-bele, sam je u uglu ostao Frenk Nilikina i odmah trojka za Partizan, asistenciju pišemo Isaku Bongi - 3:0! 

1. minut - Utakmica je počela! Prvi posed za Zadar, odmah sa poludistance pokušava Amar Gegić, ali blokira ga Isak Bonga - 0:0. 

PRE MEČA

18:54 - Željko Obradović odlučio se za sledeći tim: K. Džons, Nilikina, Vašington, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Majk, T. Džons. 

18:47 - Nakon četiri odigrane utakmice Partizan je lider ABA lige sa isto toliko pobeda i deli prvo mesto, dok je Zadar 15. sa svega jednim trijumfom na startu nove sezone. 

Foto: Starsportphoto©

 

18:45 - ABA liga je za današnji duel u dvorani "Krešimir Ćosić" delegirala iskusan sudijski trojac na čelu sa Milanom Nedovićem. Tu su još Miloš Koljenšić i Dragan Porobić. 

18:41 - Svestan opasnosti koja vreba od košarkaša Zadra, trener Željko Obradović pozvao je svoje izabranike na oprez.

"Imajući u vidu iskustvo od prošle godine kako smo igrali, moramo da budemo svesni da utakmica sigurno neće biti laka. Moramo da nastavimo da radimo svih 40 minuta i da igramo na nivou kako smo to radili u poslednjoj utakmici, uz veliko poštovanje za Zadar", rekao je Obradović u najavi utakmice. 

18:37 - Prošle sezone je Partizan nakon duplog kola u Evroligi umeo da se "oklizne" u regionalnom šampionatu. Zadar je jedna od ekipa koja je crno-belima uspela da uzme skalp pošto su pred svojim navijačima krajem 2023. godine slavili. 

18:33 - Crno-beli su put Zadra krenuli nakon veoma uspešne radne nedelje. Četa Željka Obradovića je upisala dve pobede u Evroligi pošto su u Beogradskoj areni bili bolji od Bajerna, a potom u dvorani "Aleksandar Nikolić" od Makavi Tel Aviva. 

18:25 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola ABA lige između Zadra i Partizana. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27