• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

23.10.2024

14:30

Čeka je ogroman posao! Evo šta će Milka Forcan raditi u FK Partizan!

ATA Images

Partizan

Čeka je ogroman posao! Evo šta će Milka Forcan raditi u FK Partizan!

Podeli vest

Jedna od najmoćnijih žena u Srbiji pristala je da bude u timu Rasima Ljajića, predsednika Privremenog organa, koji će ubuduće voditi klub iz Humske.

Na iznenađenje mnogih, pre svega, sportske javnosti, Milka Forcan (55) je odlučila da pomogne posrnulom srpskom velikanu. Ona je prihvatila poziv poznatog političara, pa će u timu sa uspešnim poslovnim ljudima Vojinom Lazarevićem i Bobanom Stojanovićem, bivšim asovima Predragom Mijatovićem i Dankom Lazovićem, uz pravnika Dragana Milovanovića, pokušati da u što kraćem roku oporavi "parni valjak" i vrati ga na stare staze slave.

Za povezanost čuvene preduzetnice sa klubom iz Humske glavni krivac je njen otac Jovan Mileusnić, dugogodišnji član Skupštine FK Partizan i nekadašnji predsednik Jugoslovengskog sportskog društva Partizan (JSD). I sama Milka je u svom obraćanju putem društvenih mreža priznala da voli klub, da je odrastala uz pesmu "Dok Partizan bitke bije", kao i da treba da se izađe iz zone komfora i da se uhvati u ukoštac sa velikim problemima, ako se veruje u ideju.

Kada je reč o njenoj stručnosti i karijeri, manje-više je sve dobro poznato. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu, a usavršavala se u Londonu. Počela je 1992. godine da radi u preduzeću "Delta M", koje je tada imalo samo 12 zaposlenih. Tokom skoro dve decenije u kompaniji "Delta" bila je finansijski direktor i direktor marketinga, a vrlo brzo je postala i "desna ruka" jednog od najbogatijih biznismena Miroslava Miškovića.

Kasnije je postala i potpredsednica "Delta holdinga" i predsednica Upravnih odbora "Jugohemije" i "Novosti", a radila je i u međunarodnoj trgovini, finansijama, marketingu i odnosima sa javnošću. Sticala je iskustvo tokom saradnje sa najvećim svetskim brendovima kao što su "Fiat", "Nike", "Nivea"... Osnovala je 2008. Kancelariju za međunarodne odnose u cilju promocije srpske privrede na međunarodnom tržištu, a dobitnik je i više nagrada za poslovne delatnosti.

Foto: FK Partizan

Milka Forcan tokom komemoracije njenog oca Jovana Mileusnića

Međutim, ono što najviše zanima sve navijače crno-belih jeste šta će biti Milkina zaduženja u klubu. A, ona neće biti nimalo laka, s obzirom na katastrofalnu situaciju koju je zateklo novo rukovodstvo i dug od oko 60 miliona evra. Zato je prvi i primarni zadatak da, uz pomoć kolega i advokata, proceni i sanira štetu nastalu u eri Milorada Vučelića i Miloša Vazure.

- Poštujem na stotine hiljada vernih navijača, koji čekaju da im se klub vrati na staze stare slave. Nakon dva duža razgovora sa gospodinom Ljajićem i izborom drugih saradnika i legendi koje je okupio verujem da ima veliku i iskrenu želju da pomogne i da je spreman da pruži sve od sebe da popravi situaciju, a za to mu treba tim. Sigurna sam da nije dobro ni za koga, osim možda nekih sramnih ličnih interesa, a ni za našu zemlju, da se klub kao što je Partizan urušava. Ne sme toga da bude nikada više. Dovoljno je intrigantno biti žensko u upravi, tradicionalno i gotovo isključivo muškog sporta, to mi predstavlja veliki izazov. U skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima trudiću se da dam maksimalan doprinos - poručila je Milka Forcan.

Foto: ATA Images

Milka Forcan sa ćerkom Jovanom

Dakle, prvo je očekuje "češljanje" svih papira, kako bi se uvidelo tačno stanje u Partizanu, a potom će se krenuti u reorganizaciju. Smanjenje budžeta, broja zaposlenih, "kresanje" visokih primanja, ulaganje u infrastrukturu...S obzirom da Forcan poseduje ogromno iskustvo u oblasti ekonomije i preduzetništva, nema sumnje da ona i te kako može da pomogne "parnom valjku".

I sam Rasim Ljajić je pričao o tome odmah posle Skupštine, kada je raspuštena stara uprava, a na čelo crno-belih stupio Privremeni organ.

Foto: ATA Images

Rasim Ljajić rukovodiće Privremenim organom u FK Partizan

- Plan je da budžet sa 22 miliona ode na 16-17 miliona evra. Broj zaposlenih moramo da smanjimo za 20 odsto. Nećemo radnoj zajednici ili na Teleoptiku da snizimo plate, ali hoćemo one najveće. Postoje ljudi koji nisu ni dolazili na posao, zato ćemo nekima morati da se zahvalimo. U ovom trenutku Partizan isplaćuje 319 plata na mesečnom nivou, to je godišnje oko deset miliona evra. Od toga 55 fudbalerim, 35 stipendistima, a ostalo ide na zaposlenu u klubu na raznim oblastima. Kao u svakoj firmi, kada nema većeg prihoda, onda morate da uštedite gde možete. Cilj na je da radimo na rebrendiranju Partizana, da napravimo diskonituitet u odnosu na prethodni period, kako u odnosu prema javnosti, tako i u unutrašnjoj organizaciji - objasnio je Ljajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija