• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

23.10.2024

19:30

Kraj: Partizan poklonio pobedu Virtusu!

Starsportphoto

Partizan

Kraj: Partizan poklonio pobedu Virtusu!

Podeli vest

Košarkaši Virtusa pobedili su Partizan rezultatom 70:69 na gostujućem terenu u meču petog kola Evrolige.

 

Partizan-Virtus 69:70(20:15,17:17,24:25,8:14) 

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Miguel Angel Perez, Huan Karlos Garsija, Kristaps Konstanovs

Partizan: Dejvis, Lundberg, K.Džons, Ntikilina, Vošington, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Majk, T.Džons

Trener: Željko Obradović

Virus:Kordinijer, Belineli,Pajola, Klejburn, Kejkok, Šengelija, Heket, Gražulis, Morgan, Polonara, Dijuž, Žižić, Akele, Taker

Trener: Luka Banki

 

 

 

40. minut - Fantastičnu odbranu je odigrao Partizan, nije uspeo da šutira Klejbur, tako da je lopta za crno-bele! Željko Obradović je zatražio tajm-aut. Dejvis je ušao umesto Tajrika Džonsa koji ne može da nastavi meč zbog grčeva. Klajburn je probio odbranu protivničkog tima i pogodio za dva poena, novi tajm-aut Željka Obradovića. Kraj utakimice, Virtus je pobedio rezultatom 70:69.

39. minut - Promašio je Klajburn za tri poena, ipak lopta je došla do njega i uspeo da pogodio za dva (68:68). Ife Lundberg je bio polovičan sa slobodnih bacanja (69:68).

38. minut - Ife Lundberg pogađa za tri poena kad je najbitnije (68:66), Luka Banki je zatražio tajm-aut.

37. minut - Kordinije donosi prvo vođstvo Partizanu sa slobodnih bacanja (65:66). Imyao sjajnu šansu Sterling Braun. Bio je sam na šutu za tri poena, međutim nije pogodio.

36. minut -  Tvrda igra nikaoo ni Partizan, a ni Virtus da dođu do poena.

35. minut - Vodi se velika borba na terenu, Virtusu je sada isteklo vreme za napad (65:64).

34. minut - Završio je na parketu Karlik Džons nakon jednog duela, ipak nije u pitanju ništa ozbiljno. Pogodio je Šengelija za tri poena (65:64).

33. minut - Precizan je bio Brendo Dejvis, a ipak nakon toga je napravio četvrtu ličnu (63:59). Žižić je pogodio oba slobodna bacanja (63:61). Karlik Džonsje pogodio za dva poena (65:61).

32. minut - Met Morgan je pogodio dva slobodna bacanja i tako smanjio prednost Partizana (61:59). Napravio je faul Tajrik Džons, a nakon toga Ante Žižić pravi faul u napadu.

31. minut - Pokušao je Šengelija da poentira, ali bez uspeha.

Kraj treće četvrtine

30. minut - Šengelija je fauliran, a zatim  je pogodio oba slobodna bacanja (58:57). Pogađa Karlin Džons za Partizan (60:57).  Ukrao je loptu Tajrik Džons, fauliran je prilikom šuta. Zatim je bi polovičan sa slobodnih  bacanja (61:57).

29. minut - Krade Klajburn loptu, a zatim je silovito zakucao (56:55). Promašio je Lundberg za tri poena, međutim uhvatio je loptu Bonga i pogodio za dva (58:55). 

28. minut - Virtus je smanjio prednost Parizana, a zatim je Partizan izgubio lopptu, to je iskoristio Kordinije sa dva poena (56:53).

27. minut -Nastavio je Tajrik Džons sa sjajnom igrom, imao je sada efektno kucanje (54:47). Novi napad Prtizana, i novo kucanje Tajfrika Džonsa (56:49).

26.  minut - Nije uspeo Marinković u borbi za loptu, tako da je ista završila u posedu Virtusa. Fauliran je Dijuf, a zatim je bio polovičan na slobodnim bacanjima (52:47). Nastavio je Tajrik Džons sa sjajnom igrom, imao je sada efektno kucanje (54:47).

Foto: Starsportphoto

 

 

25. minut - Odlična serija Partizana,a onda Tajrik Džons poenima digao publiku na noge. Svi u Beogradskoj areni su počeli da skaču (52:43). Tajrik Džons je ukrao loptu, dodao ju je Lundbergu, zatim je Vanja Marinković  promašio za tri. Klajburn je to kaznio trojkom s druge strane (52:46).

24. minut - Ponovo je precizan sa linije penala bio Tajrik Džons (47:41). Vili Klajburn smanjuje prednost Virtus, a onda nova trojka kapitena Partizana Vanje Marinkovića (50:43). 

23. minut - Tajrik Džons je bio precizan sa linije slobodnih bacanaj (42:38). Vanja Marinković iz ćoška pogađa trojku (45:38), ali vraća to Virtus (45:41).

22. minut - Pogodio je ponovo Kordnije uz faul, a zatim je bio precizan i sa slobodnih bacanja (40:38).

21. minut - Ife Lundberg je nastavio sa sjajnom igrom, pogodio je za dva poena uz faul, a onda je bio precizan sa slobonih bacanja. S druge strane to je pošlo za rukom i Kordinijeru (40:35).

POLUVREME

20. minut - Pokušao je Šengelija za tri poena bez usopeha, a zatim s druge strane za tri je bio precizan Ife Lundberg (37:32).

19. minut - Sjajan je večeras Vil Klajburn, pogodio je trojku i za sada ima 14 poena (34:32).

18. minut - Dobro igra Partizan odbranu, konstantno onemogućuje protivnika, a zatim je Lundberg efektnoio poentira. Zatražio je tajm-aut Luka Banki (34:29).

17. minut - Pogodio je Sterling Braun trojku, a zatim Klajburn smanjuje prednost Partizana (30:29). Pogodio je Karlik Džon oba slobodna bacanja (32:29). Diuf je zatim napravio faul u napadu.

16. minut - Pogodio je iskusni Šengelija za izjednačenje,  ali ponovo se pojavio Karlik Džons kad je najbitnije (25:23), ipak Virtus ponovo doalazi do izjednačenja (27:27)

Foto: Starsportphoto

 

 

15. minut - Približava sa Virtus Partizanu, , novi poeni poeni Virtus, s druge strane crno-beli nisu bili  efikasni (25:23).

14. minut - Nije bilo poena u ovom minut, nisu bili precizni igrači obe ekipe.

13. minut - Pogodio je za dva poena Karlik Džons (25:19). Zakucao je Taker u napadu Virtusa (25:21)

12. minut - Konačno poeni za Virtus, a onda je Pokuševski fauliran u napadu Partizana. Nije bio precizan Srbin, a to je kaznio Taker (23:19).

11. minut - Aleksej Pokuševski započinje četvrtinu trojkom (23:15). U napadu Virtus nije precizan bio Ahile Polonara.

Kraj prve četvrtine

10. minut  - Efektno kucanje Tajrika Džonsa za kraj četvrtine (20:15).

9. minut - Bonga je napravio faul u napadu Partizana, lopta je za Virtus. Nemac već ima dve lične greške. Belineli gubi loptu u napadu Virtusa, a zatim je napravio faul nad Tajrikom Džonsom koji je pogodio oba slobodna bacanja (18:15).

8. minut - Nadmudrio je vešto Vil Klajburn Brauna i pogodio za dva poena. Karlik Džons je napravio korake u napadu Partizana.

7. minut - Oseća se pad igre kod Partizana, ipak ni Virtus nije bio efikasan u ovom minut. Kordnije je promašio šut za tri poena.

6. minut - Dve trojke za Virtus, ponovo su se približili Partizanu (16:13)

5. minut - Krade loptu Vanja Marinković i pogađa za dva poena. Luka Banki je zatražio tajm-aut (13:5). Kordnije je fauliran, a potom je bio precizan sa  slobodnih bacanja (13:7). S druge strane posle poena na liniju penala je je išao Džons (7:17)

4. minut - Blokiran je Sterling Braun, ali pokupio je loptu Dejvis i poentirao (9:5). U sledećem napadu domaće ekipe Dejvis je asistirao Marinković za poene  (11:5).

Foto: Starsportphoto©

 

 

3. minut - Sjajno je igrač Partizana Dejvis reagovao u odbrani i blokirao Žižića. Efektno je zakucao Žižiž za nove poene Virtusa u sledećem napadu (7:3). Klajburn je zatim pogodio i Italijani su drastičn smanjili prednost (7:5).

2. minut - Sjajno je započeo meč Sterling Braun, sada je postigao koš uz faul, a onda je bio precizan i sa slobodnog bacanja (5:0). Fauliran je Šengelija, a onda je bi polovičan sa linije penala (5:1). Odlično je Lundberg u napadu Partizana iskoristio asistenciju Sterlinga Brauna i pogodio za dva poena (7:1).

1. minut - Sterling Braun se sjajno snašao ispod koša Virtusa i postigao je poene za svoj tim.

20.20 - Navijači su zamolili sve do dođu na fudbalsku utakmicu protiv Čukaričkog u subotu. Podsetimo, "vatrene pristalice" crno-belog kluba su sa promenom uprave prekinule bojkot fudbalskih utakmica u Humskoj.

20.10 - Legendarni slovenački košarkaš Raša Nestorović večeras gleda svoj nekadašnji klub Partizan protiv Virtusa.

 

 

20.05 - Trener  Partizana Željko Obradović je istakao na pres konferenciji da zna da Virtus ima jak motiv za pobedu.

- Ono što je mnogo važno je da oni još nemaju pobedu, ali to je verovatno najveća opasnost pred ovu utakmicu. Oni imaju izvanredan tim, pokriven na svim pozicijama i odlično vođen. S istim trenerom od prošle godine, sa vrlo jasnim idejama. Odigraće s velikom motivacijom upravo zbog tog skora koji imaju. Prostudirali smo ih, pripremali utakmicu. I treba da kao i uvek u Evroligi damo maksimum, u smislu i koncetracije i želje i onoga što nas je krasilo do sada, a to je maksimalno angažovanje od prvog do poslednjeg sekunda. Zaista očekujem vrlo tešku utakmicu - istakao je on.

Foto: Starsportphoto

 

 

19.50 - Trener Virtusa Luka Banki pred Partizan je svestan koliko im je bitna ova utakmica.

Utakmici protiv Partizana moramo da pristupimo sa fizičkom i mentalnom čvrstinom kako bi smo zaustavili protivnika koji, posebno kod kuće, zna kako da iskoristi sopstvene karakteristike. A one ih čine, u ovom trenutku, najboljim timom Evrolige u šutu za tri poena. Kontrola lopte, kontrola skoka i timski duh gde smo svi spremni na žrtvu biće ključ da se rival dovede u problem nakon dve ubedljive pobede prošle sedmice u Evroligi - rekao je Banki.

19.38 - Partizan je favorit po mišljenju kladioničarskih bukmejkera. Kvota na beogradski tim je 1.26, a na goste iz Italije je 3.70.

19.33 - Tim iz Bolonje je trenutno najlošije plasirana ekipa u Evroligi. Jedini su na sve četiri utakmice poraženi.

19.30- Dobrodošli na naš blog posvećen meču Partizana i Virtusa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija