• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: U.Ć.

24.10.2024

13:08

Nilikini baš teško pao poraz od Virtusa! Ne mogu dugo da zaspim, mnogo mi je stalo! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Nilikini baš teško pao poraz od Virtusa! Ne mogu dugo da zaspim, mnogo mi je stalo! (VIDEO)

Podeli vest

Bolan poraz pretrpeli su košarkaši Partizana sinoć u Beogradskoj areni, a verovatno najveći tragičar bio je Frenk Nilikina. Na kraju, slavio je Virtus rezultatom 70:69, a francuski bek imao je priliku da donese pobedu svom timu. Ipak, promašio je ceo koš nakon ukradene lopte na pet sekundi do kraja i crno-beli su tako ostali bez trijumfa.

Nakon meča videli smo scenu koja pokazuje kakav je Nilikina profesionalac i koliko mu je zapravo teško pao poraz pred 20.000 "grobara". Bivši NBA košarkaš ostao je u Areni i nakon što se ista ispraznila i nastavio je da šutira sa iste pozicije sa koje je promašio šut. 

Bio je deprimiran Francuz, a o tome govori i njegova izjava nakon teškog poraza, i dodatnog šuterskog treninga.

 

 

- Nikada ne mogu dugo da zaspim posle utakmice. Čak i u ovo vreme, i dalje je tu mnogo ljudi koji rade, čiste tribine, sređuju. Promašio sam mnogo šuteva, imao sam loše izgubljene lopte - započeo je Nilikina razgovor za Meridian sport.

Promašio je ključan šut na utakmici, ali omaleni Francuz tvrdi da će mu takvi šutevi pomoći u budućnosti. 

- Ovi šutevi će pomoći da nastavim dalje. Tačnije, da sve to procesuiram. Znate, ima mnogo toga goreg u život. Mnogo mi je stalo. Znate, sada sam bio u toj situaciji da uzmem poslednji šut, ali utakmica je mnogo više od poslednjeg šuta. Tu su i moje izgubljene lopte, odbrana… Saigrači su me ohrabrivali. Odmah posle utakmice su me podržali. Cenim to, kao i podršku trenera, ili to što je Aca ostao sa mnom ovoliko dugo posle utakmice - dodao je emotivni Nilikina. 

Foto: Starsportphoto

 

Mnogo mu je stalo i zbog toga mu je jako teško. 

- U ovakvim situacijama uvek je teško, posebno dok je još sve sveže. Jer vam je mnogo stalo. Istovremeno znam da moram da nastavim dalje. Ovo sada je bio moj način da krenem dalje, da to prihvatim, procesuiram i okrenem se sledećem meču - istakao je bivši NBA as.

Ipak, nije sve tako crno. Imao je Nilikina dobru defanzivnu rolu, pa je tako do poslednjeg šuta na meču došao zahvaljujući odličnoj odbrani i ukradenoj lopti.

- To su mi i saigrači rekli odmah posle utakmice, da sam sebe doveo u situaciju da rešim utakmicu. U takvim momentima, ako previše razmišljate o promašaju, to vas celog obuzme. Mi smo svi takmičari i želimo da pobedimo. Dešava se. U košarci, kao i u životu, imate poraze i pobede. Sve što možeš da uradiš jeste da naučiš na tome i nastaviš dalje. Ovo jača da budeš spreman kada se ukaže sledeća prilika - rekao je Nilikina.

 

 

Obratio se i vernim "grobarima", kojih je sinoć bilo oko 20.000.

- Hvala zbog načina na koji nas bodre od početka sezone, kako su nas prihvatili u ceo ovaj projekat, novi tim, kako sve gradimo... Cela ta strast koju osećaju. Kao što sam već rekao, stvarno mi je stalo do toga što igram za Partizan, što sam u timu sa ovim igračima. Želimo da postignemo nešto veliko. Tu je i taj dobar pritisak koji osećamo zbog toga - zahvalan je Frenk.

- Zahvalan sam na podršci koju osećam od početka sezone. Život se nastavlja. Tu su i dalje veliki ciljevi koje želimo da ostvarimo ove sezone - poručio je Nilikina na kraju razgovora za Meridian sport.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija