• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.10.2024

20:25

Legenda do legende u Humskoj! Mijat, Prekazi, Ilić i Duljaj uglas: Partizan se vraća na stare staze slave!

Srđan Stevanović, Peđa Milosavljević, Starsportphoto

Partizan

Legenda do legende u Humskoj! Mijat, Prekazi, Ilić i Duljaj uglas: Partizan se vraća na stare staze slave!

Podeli vest

Utakmica između Partizana i Čukaričkog (3:1) okupila je sve same legende crno-belih, koje su, zajedno sa navijačima, došle da pozdrave napore Privremene uprave u povratku srpskog giganta na stare staze slave.

Ogroman optimizam vlada u Humskoj nakon nekoliko godina izuzetno sumornog perioda. Dolaskom Rasima Ljajića na mesto prvog čoveka Privremenog organa najavljene su velike promene, a sjajno raspoloženje dodatno je poboljšalo prisustvo Predraga Mijatovića i Danka Lazovića.

Foto: Tanjug/AP

Pune tribine u Humskoj

Usled promena koje su više godina zahtevali, tribine čuvenog stadiona ponovo su ispunili "grobari", pa je derbi sa Čukaričkim dobio pravi fudbalski ambijent. Zbog sjajne atmosfere, član nove uprave i nekadašnji fudbaler crno-belih, Danko Lazović, odlučio je da se zahvali vatrenim pristalicama.

Pre svega bih se zahvalio svim navijačima Partizana. Posle mnogo godina napravili su super ambijent koji ovaj klub zaslužuje.  Ovo je dug proces i biće puno uspona i padova, ali početak je dobar. Poželeo bih nam puno sreće, jer će nam biti potrebna. Publika je danas pokazala da može, Partizan je i dalje živ,  tako da sam presrećen zbog atmosfere, ali puno moramo da radimo i neće nam biti lako sigurno. Kad je Partizan u pitanju, ja sam veoma emotivan i žao mi je što je u ovoj situaciji.  Partizan je deo mog života i sada sam se vratio. Već sam rekao da nisam imao dilemu kada sam dobio poziv, zato što je Partizan mnogo veći od svih nas i njemu je potrebna pomoć sada - rekao je Lazović.

Foto: Starsportphoto©

Danko Lazović

Pohvalama ambijenta i ispunjenim tribinama pridružio se i legendarni Predrag Mijatović. Popularni Mijat će zajedno sa Lazovićem činiti tim koji poljuljanog giganta izvlači iz blata, pa ističe da je taj proces dobro počeo.

Što se tiče samih navijača, ovo je pravi ambijent, ovo treba da se dešava na našem stadionu. Ljudi koji su dolazili na stadion kažu da smo napravili nešto interesantno i da ovakav ambijent odavno nije viđen. Iskreno vam kažem da sam veoma, veoma uzbuđen. Sada sam uzbuđen jer je to prava stvar,  to želimo. Opet ponavljam, ima tu puno stvari koje moramo korigovati, ali u principu kad se pobedi, sve je u redu - objasnila je legenda Partizana i Real Madrida.

Foto: Starsportphoto

Predrag Mijatović

Napor legendi i nekadašnjih miljenika "grobara" podržala su mnogobrojna velika imena, koja su svojevremeno sa mnogo uspeha nosila crno-beli dres.

Kada se pomenu ljubimci "grobara", ne može da se zaobiđe ime Saše Ilića. Popularni Sale sada radi kao trener, a poslednji klub koji je vodio bio je Nižnji Novgorod. Ipak, povratak navijača na tribine i nova stranica u poglavlju voljenog kluba ga je prizvala u Humsku.

Posle kiše dođe sunce! Došao sam da pružim podršku ljudima koji su ušli u klub. Znam da će im trebati vremena, ali verujem da će to biti mnogo bolje nego što je bilo ranije. Sreo sam gore u loži puno bivših igrača, a to je dobro. Ponovo se vraćaju legende da budu uz ekipu, da budu uz klub i nadam se da će biti sve bolje i bolje - objasnio je Ilić.

Foto: FK Partizan

Saša Ilić

I zaista, svečana loža Partizana bila je mala da primi sve gigante crno-belih. Stariji navijači sa dozom nostalgije sećaju se majstorija Dževada Prekazija sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina prošlog veka.

Proradile su mi emocije, ne mogu da nađem reči i opišem sreću. Ovo je Partizan i tu nema šta da se kaže. Ljubav prema klubu je enormna i nikada ne prestaje. Najbolje igrači znaju šta znače pune tribine i oni ih zaslužuju. Mnogo godina je prošlo i bilo je teško navijati za Partizan. Bili smo na dnu, ali smogli smo snage i sinulo nam je sunce. Nadam se da će ovako uvek biti. Podatak da je Peđa Mijatović došao u najtežem trenutku mnogo govori - rekao je Prekazi.

Foto: Starsportphoto©

Dževad Prekazi

Među uglednim gostima našao se i Igor Duljaj, bivši fudbaler i trener Partizana, čiji odlazak sa klupe kluba "grobari" ne mogu da prežale.

Nekadašnji reprezentativac smatra da je pozitivna atmosfera najvažnija i da će ona mnogo toga dobrog doneti crno-belima.

- Prvo da se zahvalim ljudima koji su mi zvanično uputili ovaj poziv.  Kao što ste videli sunce je obasjalo iznad Humske ulice. Ono što je izuzetno važno je to da samo širimo pozitivnu energiju.  Sve ono u životu što dajemo to se smanjuje osim pozitivne energije i ljubavi.  Ukoliko mi nju damo, ona će se samo širiti, tako da uvek sam za sportsku i pozitivnu priču. Verujem da će ovoga puta tako i biti - rekao je Duljaj.

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Miljenik "grobara" - Igor Duljaj

Čuveni golgeter Damir Čakar u dva navrata je nastupao za Partizan, ali dugo nije komentarisao dešavanja u i oko kluba. Nekadašnji fudbaler rodom iz Pljevalja ističe da je "parni valjak" gospodski klub i da mu je mesto u samom vrhu svetskog fudbala.

Jako mi je drago. Moralo je ovo da se desi. Nije više moglo po starom i drago mi je što je došlo do promena. Mi smo gospodski klub, bili i ostali. Bez obzira na sve poteškoće. Naše vreme opet dolazi i nadam se povratku u sam vrh svetskog fudbala - rekao je Čakar.

Foto: Starsportphoto©

Damir Čakar

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija