• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2018

09:46

(FOTO) NOVAK POČEO 226. NEDELJU NA TRONU, evo koliko mu je potrebno da postane rekorder!

Tenis

(FOTO) NOVAK POČEO 226. NEDELJU NA TRONU, evo koliko mu je potrebno da postane rekorder!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počeo je ovog ponedeljka 226. nedelju na prvom mestu ATP liste

Đoković je 2018. godinu završio kao najbolji na svetu sa 9.045 bodova, dok je Rafael Nadal iza njega sa 7.480 bodova.

Treći je Rodžer Federer sa 6.420, a četvrti Aleksandar Zverev sa 6.385 bodova.

Novaku je ova bodovna zaliha, uz činjenicu da u prvom delu godine gotovo da ništa ne brani od bodova, omogućila da, praktično, do Vimbldona teško da može iko da ga skine s trona, ako bude i upola dobar kao u drugoj polovini ove sezone.

Prema proračunima, Đoković bi trebalo najmanje 34 nedelje da provede na prvom mestu, a to bi njegovu vladavinu produžilo na 260 nedelja ukupno.

I dalje bi Novak bio na petom mestu svih vremena, ali bi se veoma približio Džimu Konorsu, koji je 268 sedmica bio prvi, Ivanu Lendlu (270) i Pitu Samprasu (286).

Rekorder po broju nedelja na prvom mestu je Rodžer Federer, koji je 310 sedmica bio broj 1. Đokoviću, dakle, trenutno nedostaju 84 nedelje na tronu da bi dostigao Švajcarca.

U prevodu, Novak bi trebalo nešto više od godinu i po dana da bude najbolji na svetu da bi oborio i taj rekord. Deluje sasvim realno, jer je Đoković daleko od kačenja reketa o klin.

Foto: print

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 5 godina

Neka baba i dalje taktizira.Prosto nije da nije mogao nego nije hteo.Ja ga vise nikad necu gledati.

Ris

pre 5 godina

Ili nije smeo. Odavno sportom vladaju oni koji kontrolisu sve tokove novca iz senke.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija