• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2019

13:24 >> 16:59

(VIDEO/FOTO) NEUNIŠTIVI NOLE POSLAO AGUTA NA IBICU! Pregazio Španca za šesto finale Vimbldona!

Tenis

(VIDEO/FOTO) NEUNIŠTIVI NOLE POSLAO AGUTA NA IBICU! Pregazio Španca za šesto finale Vimbldona!

Podeli vest

Novak Đoković je u finalu Vimbldona. Posle dva sata i 50 minuta igre pobedio je Španca Roberta Bautistu Aguta sa 6:2, 4:6, 6:3, 6:2

Nole je krenuo furiozno, delovalo je da će posao završiti u tri seta. Ali, posle prvog seta Nole kao da je stao, Agut je podigao nivo igre i naterao našeg asa da zaradi svaki gem.

To je Nole i uradio, kada je izgubio set razgoropadio se, bio najbolji kada je bilo najpotrebnije i domogao se šestog finala Vimbldona u karijeri. A, tamo čeka Rafaela Nadala ili Rodžera Federera.

Nole je odmah ubacio u šestu brzinu, napravio brejk, koristio silne greške Aguta i poveo 4:1 u prvom setu. Španac se malo razmrdao, razbudio pa i pretio. Mada ne previše ozbiljno. Novak je prilično lako rešavao i problematične situacije. Pa je na servis rivala, nakon novog brejka i 37 minuta igre dobio prvi set sa 6:2. 

Podigao je Agut nivo igre u drugom setu, prestao je da greši i prvi napravio brejk i poveo 3:1. Španac je igrao lagano i kvalitetno, dok se Novak mučio, nije ličio na sebe, spasio je dve brejk lopte za 4:1. Bio je u velikom problemu, kao da je stao posle furioznog prvog seta ali nije jasno zašto. Napravio je prvi teniser sveta u ovom delu igre čak 13 grešaka, očajno je igrao, pa je Španac posle 47 minuta igre vratio meč na početak.

Foto: reuters

 

Ali, nije Nole bez razloga prvi na svetu. Vratio se  igru tokom trećeg seta. Mada, nije sve najbolje izgledalo. Srbin je bio očajan na riternu, ništa bolji ni na servisu, nije mogao ni da pripreti Špancu na njegov servis. Ipak, na vreme se probudio, ekslodirao je kada je bilo najpotrebnije. U šestom gemu dobio je maratonski poen, razmenili su čak 45 udaraca, Nole je napravio brejk za 4:2, sačuvao prednost do kraja i ponovo poveo u meču sa 2:1.

Načeo je Nole Španca u trećem, a definitivno ga dokrajčio u četvrtom setu. Napravio je dva vezana brejka, poveo 5:1 i nakon pete meč lopte stavio tačku na duel. 

Foto: Reuters

 

TOK MEČA

Četvrti set

6:2 - KRAJ! Pobeda - Novak je u finalu Vimbldona!

5:2 - Agut dobija gem, a Đoković će sada servirati za šesto finale Vimbldona!

5:1 - Potvrđen brejk i Nole na gem od pobede.

4:1 - Novi brejk Srbina!. Đoković je definitivno slomio otpor Španca, napravio je dva brejka u nizu i neće dozvolili Nole iznenađanje do kraja seta.

3:1 - Nije moglo bolje! Prvi teniser sveta osvaja svoj gem bez izgubljenog poena, potvrđuje brejk i juri mka setu, pobedi i finalu Vimbldona.

2:1 - Breeejk! Idemo Nole! Srbin koristi četvrtu brejk loptu u ovom setu i dolazi do velike prednosti.

1:1 - Đoković lako dolazi do svog servis gema u četvrtom setu.

0:1 - Šteta, šteta! Maratinski gem koji je trajao 13 minuta dobija Španac.Imao je Đoković tri brejk lopte, ali ne predaje se Agut, bori se žestoko, preživeo je ovaj gem. 

 

 

Foto: Reuters

Urlik 

Treći set

6:3 - IDEMOOOOO! Nole na svoj servis koristi drugu set loptu i vraća vođstvo - 2:1

5:3 - Španac je smanjio rezultat, a Đoković će servirati za prvi set.

5:2 - Kako je počelo, sjajno se završilo, potvrdio je brejk Nole. Umalo je sve prkockao. Častio je Španca sa 40:15, ali je Srbin bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, spasio je dve brejk lopte i dobio gem. A kakav  je samo poen viđen na drugoj brejk lopti,  razmenili su čak 45 udaraca, a poen je završen bekhend vinerom Đokovića! 

4:2 - Konačno! BREEEEJK! Koristi Novak prvu brejk loptu i vodi u trećem setu. Polako se prvi teniser sveta vraća na svoj nivo.

Foto: Reuters

 

3:2 - Od 40:15 Nole je dozvolio Agutu da dođe do izjednačenja 40:40. Na sreću, nije ga častio brejk loptim, dobija gem, as udarcem stavlja tačku na ovaj gem.

2:2 - Još jedno izjednačenje u trećem setu. Trenutno jedan i drugi lako osvajaju svoje servis gemove i čekaju grešku protivnika. Novak očajno igra na reternu, jedva osvaja poene protivnika.

2:1 - Petim asom u meču prvi teniser sveta dolazi do drugog gema u trećem setu.

1:1 - Novi egal, Španac sada rutinski dobija svoj servis gem.

 

 

1:0 - Đoković kao i u prethodna dva seta prvi gem osvaja bez mnogo problema.

 

Foto: reuters

 

Drugi set

 

 

4:6 - Posle 47 minuta igre Roberto osvaja drugi set i poravnana rezultat. Idemo ispočetka! Bio je ovo očajan set našeg asa, najgori ove sezone u Londonu.

4:5 - Uzvraća prvi teniser sveta, bez problema  osvaja gem, ali Španac će sada servirati za prvi set. 

3:5 - Još jedan rutinski gem Španca, Srbin se nije ni potrudio da mu zapreti, bar da ga namuči , da se portudi Agut da dođe do gema.

3:4 - Mnogo grešaka u sedmom gemu, Agut je u dva navrata imao izjednačenje, ali Đoković ipak uzima gem na svoj servis.

2:4 - Bautista i dalje igra na visokom nivou, ne greši kao na startu meča i dobija šesti gem sa nulom. S druge strane Novak se muči kao da ima neki problem.

Aleks Ferguson navija za Novaka Đokovića.

 

 

2:3 - Novak je stao posle prvog seta. Sada Agut diktira tempo, dolaze do 40:15 i nove dve brejk lopte. Ali, spasio je dve brejk lopte, osvojio gem i sprečio Aguta da poveća prednost.

Nekome je pozlilo na tribinama, pa je usledila kratka pauza od nekoliko minuta.

1:3 - Španac asom potvrđuje brejk. Samo je poen Agut izgubio u ovom servis gemu.

 

 

Novak i dalje ne može da veruje da mu je pukla žica na reketu.

1:2 - Novak u nevolji, Agut je poveo 30:0 na servis našeg asa, pa 40:15 i  dobio dve brejk lopte nakon što je Novaku pukla žica na reketu. Prvu je iskoristio! 

1:1 - Agut uzvaraća istom merom, odmah dolazi do poravnanja rezultata.

1:0 - Za četiri minuta bez izgubljenog poena Đoković osvaja prvi gem u drugom setu.

 

Foto: reuters

 

Prvi set:

6:2 - Posle neiznuđene greške Aguta, drugim brejkom u prvom delu igre  Đoković dobija set posle 37 minuta igre! Dominacija Srbina!

5:2 - Prvi gem srpskog tenisera sa "nulom", sada je na gem od osvajanja prvog seta.

4:2 - Uspeva Španac da osvoji još jedan gem mada je bio ponovo pod velikim pritiskom. Ali, podigao je Agut nivo igre i smanjio rezultat, međutim, još nije ozbiljnije zapretio Srbinu.  

 

 

4:1 - Okliznuo se Novak i završio na travi u petom gemu, ali ga to nije koštalo gema. Španac sada igra mnogo bolje neko na početku meča, uspeo je da prebrodi krizu. Ali, Nole ne dozvoljava iznenađenje.

3:1 - I u četvrtom gemu je Beutista bio u velikom problemu.Žestoko je morao da se pomuči kako bi osvojio prvi gem u setu i uspeo je na jedvite jade.

Foto: reuters

Glumac Demijan Luis

3:0 - Nole bez problema na početku prvog seta. Španac srlja iz greške u grešku, ima ih već devet.  Potvrdio je brejk Đoković i posle 11 minuta igre ima lepu prednost. 

 

 

2:0 - Tri neiznuđene greške Bautiste forhendom, iskoristio je to Đoković i ekspresno stigao do dve brejk lopte. Već prvu je iskoristio i napravio brejk prvi teniser sveta. 

1:0 - Dobio je Španac prvi poen na Novakov servis, ali nije bilo razloga za brigu, Srbin rutinski dolazi do gema, prvog u meču.

Grkinja Eva Azderaki je glavni sudija ovog susreta, a Novak Đoković prvi servira.

Meč je počeo! Idemo Nole!

 

 

13.55 - Srpski as igra za šesto finale Vimbldona.

 

 

 

13.22 - Prvi teniser sveta brani trofej osvojen prošle sezone i juri 16. grend sklem u karijeri, a peti na terenima "Ol Ingland kluba".

 

 

13.20 - Pobednik ovog dule au finalu će igrati sa Rafaelom Nadalom ili Rodžerom Federer, koji će odmeriti snage u drugom špolufinalnom okršaju u Londonu.

13.15 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču polufinala Vimbldona između Novaka Đokovića i Roberta Bautiste Aguta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 4 godine

Nole će teže savladati Aguta negoli Rafu ili Rodžera? Pribojavam se.

buda

pre 4 godine

Ma gubi sigurno ! Ovaj se spremio bas za Djokovica.

Dragan

pre 4 godine

Jel izgubio? Ee, gde ce nasa srbija kad smo sami protiv sebe..

Dec

pre 4 godine

Kad se samo setim kako ste ga razvlačili po naslovnicama zbog Ivaniševića, a sad ga kujete u zvezde. Da sam na njegovom mestu ne bih nikada dao izjavu za djubrad kakva ste vi. Mali ljudi u svakom pogledu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija