• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2019

08:56

NOVAK 268. NEDELJU NA TRONU, PIŠE ISTORIJU! Đoković se izjednačio sa Konorsom, ali Nadal mu opasno preti!

Tenis

NOVAK 268. NEDELJU NA TRONU, PIŠE ISTORIJU! Đoković se izjednačio sa Konorsom, ali Nadal mu opasno preti!

Podeli vest

Novak Đoković i dalje je prvi na ATP listi i posle Ju Es opena, ali mu je tron posle pobede Rafaela Nadala i osvajanja 19. grend slem trofeja ozbiljno ugrožen

Ipak, Srbin je počeo 268. nedelju na prvom mestu i izjednačio se sa legendarnim Džimijem Konorsom.

Španac osvojio titulu u epskom finalu protiv Danila Medvedeva posle pet setova, a samo je pitanje nedelje kada će na tronu smeniti Srbina. Sada je Novak na vrhu sa 9.865 bodova, a Nadal je na drugom mestu sa 9225. Nedostaje mu još 640 bodova da pretekne Novaka.

(FOTO) NESTVARNI NADAL! Rafa posle 5 sati srušio žilavog Rusa za 19. grend slem trofej!

POZNAT KRIVAC! Evo zašto su Novak i Rodžer razočarali u Njujorku!

Nadal do kraja sezone ne brani niti jedan bod, dok naš as brani titule u Šangaju, odnosno 1000 bodova, zatim finale Pariza i 600 bodova, kao i finale završnog mastersa, gde brani 1.100 bodova.

Novak bi trebalo da igra na turnir u Tokiju, gde eventualnom titulom može da dođe do dodatnih 500 bodova i tako delimično odmakne Nadalu pred dva poslednja mastersa, kao i ATP finale.

Ipak, teško je očekivati da Nadal neće ostvariti dovoljno dobre rezultate da sustigne Novaka, jer samo može da skuplja bodove, dok Novak nema velikog prostora za napredak, osim da odbrani Šangaj, osvoji i Pariz i zavrni ATP turnir, ali ni to nije garant da će do kraja godine zadržati prvo mesto na ATP listi.

Foto: USA Today

Rafael Nadal

Treći je Rodžer Federer sa 6.950 bodova, potom slede Dominik Tim (4.925), Danil Medvedev (4.125), Aleksandar Zverev (4.005), Kei Nišikori (4.005), Stefanis Cicipas (3.455), Karen Kačanov (2.890), dok je deseti Roberto Bautista Agut (2.575).

Kada je o ostalim našim teniserima u Top100 reč, Dušan Lajović je ostao 29, Laslo Đere je posle pada od jednog mesta trenutno 40, Miomir Kecmanović se sa 50. popeo na 47. poziciju, a Filip Krjainović sa 52. na 51.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija