• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2019

15:09

TREĆE MESTO NIJE NOVAKOV NIVO, ali Đoković se iskupio navijačima i pobedom završio takmičenje u Abu Dabiju!

Tenis

TREĆE MESTO NIJE NOVAKOV NIVO, ali Đoković se iskupio navijačima i pobedom završio takmičenje u Abu Dabiju!

Podeli vest

Treće mesto nije nivo Novaka Đokovića, ali je srpski as ipak pobedom protiv Karena Hačanova 7:5, 6:3 stavio tačku na takmičenje na egzibicionom Mubadala turniru u Abu Dabiju

Iskupio se tako drugi teniser sveta navijačima za poraz na startu takmičenja od Stefanosa Cicipasa koji će za trofej igrati sa Rafalom Nadalom.

Novak je odlično otvorio set, napravio brejk i poveo sa 2:0. Ali, loše je odigrao naredni gem, nije potvrdio brejk, pa je Rus ekspresno vratio set na početak. 

Delovalo je da će set ući u taj-brejk, ali Novak nije želeo 13. gem. Strašno je odigrao na servis hačanova, uzeo je gem Rusu i to sa nulom i posle 40 minuta igre dobio prvi set sa 7:5.

U drugom setu Nole je posao završio za 27 minuta. Ekspresno je poveo 4:1, a potom rutinski bez drame priveo meč kraju i upisao trijumf.

Novak se nakon Abu Dabija seli u Australiju, igraće na ATP kupu od 3. do 12. januar, a potom turnir u Adelaidi od 12. do 18. januar, a onda sledi vrhunac - Australijan open, koji se igra od 20. januara do  3. februara.

IMAM JOŠ NEKOLIKO BRZINA U SEBI! Novak izgubio, ali zadovoljan, NAJBOLJE ČUVA ZA MELBURN!

ŠOK NA STARTU! Đoković žestoko počeo, pa bio u NOKAUTU, podigao se, ali Cicipas je zadao poslednji udarac!

 

 

 

TOK MEČA

Drugi set

6:3 - Kraj, pobeda Đokovića 7:5, 6:3!

5:3 - Sjajna atmosfera. Posle fantastičnog poena Rusa, Novak mu se revanširao i oduševio navijače, ali gem je na kraju pripao Hačanovu. 

5:2 - Sjajan poen na 40:15. Hačanov je odigrao "tviner" i podigao publiku na noge, ali je Novak dobio naredni poen, time i gem.

4:2 - Osvaja Hačanov gem i smanjuje "minus", ali i dalje ima brejk minisa.

4:1 - Odlično, ovog puta je naš potvrdio brejk i sada ima verovatno nedostižno vođstvo.

3:1 - Opet je Hačanov prvi posustao, Novak je to kaznio i napravio brejk i drugom setu za solidno vođstvo.

1:1 - I Đoković i Hačanov lagano osvajaju prve gemove u drugom setu.

 

 

Foto: reuters

 

Prvi set

7:5 - Najbolji kada je najpotrebnije. Pravi Novak brejk, sjajno je Đoković odigrao ovaj gem, poveo na servis Rusa 40:0 i došao do tri brejk i set lopte. Prvu je realizovao i to bez izgubljenog poena.

6:5 - Rusu je pripao početni poen u ovom gemu, ali je usledio niz od četiri poena za Đokovića. Obezbedio je igranje taj-brejka.

5:5 - Ne greši Rus, i dalje dobro servira, opet izjednačenje.

5:4 - Đoković ponovo vodi. Srpski teniser je dobio gem bez većih problema, izgubio je svega jedan poen.  Ali sada servira Hačanov, za ostanak u prvom setu.

 

 

4:4 - Nastavljaju Đoković i Hačanov dobro da serviraju, posle početnih brejkova nismo videli u nastavku gema ni šansu. 

3:3 - Novo izjednačenje u setu, Rus sada nije izgubio ni poen na svom servis gemu.

3:2 - Sada drugi teniser sveta rutinski dobija gem na svoj servis. 

2:2 - Sada ekspresan gem Hačanova, rezultat je izjednačen.

2:1 - Nije dugo potrajala prednost drugog tenisera sveta. Hačanov je odmah uzvratio istom merom, napravio ribrejk i vratio set na početak.

2:0 - Bravo! Đoković odmah oduzima servis gem Hačanovu. Sjajno je naš as otvorio meč.

1:0 - Srpski teniser bez mnogo problema dolazi do prvog gema u meču.

 

 


13.35 - Do sada su Đoković i Hačanov odigrali tri meča, a Srbin vodi sa 2:1

13.30 - Dobrodošli na naš portal, uz Informer možete da pratite meč između Novaka Đokovića i Karena Hačanova u Abu Dabiju. Srbin i Rus igraju za treće mesto.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Једини милионер у Србији ... - који се не боји ЗАКОНА О ИСПИТИВАЊУ ПОРЕКЛА ИМОВИНЕ...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija