• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2020

15:06

STRAŠNI SRBI POKORILI SVET! Sidnej na nogama - naši teniseri DEMOLIRALI Špance i osvojili prvi ATP kup! (VIDEO/FOTO)

Tenis

STRAŠNI SRBI POKORILI SVET! Sidnej na nogama - naši teniseri DEMOLIRALI Špance i osvojili prvi ATP kup! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je prvi ATP kup pošto je u finalu bila bolja od selekcije Španije sa 2:1 pošto su Novak Đoković i Viktor Troicki u odlučujućem meču pregazili Felisijana Lopeza i Karenja Bustu sa 6:3, 6:4

Prvi na teren u finalnom okršaju izašli su Dušan Lajović i Roberto Bautista Agut, Španac je posle 97 minuta igre slavio sa 7:5, 6:1. U drugom meču je Novak Đoković bio bolji od Rafaela Nadala 6:3, 7:6, vratio Srbiju u meč i doneo joj izjednačenje u finalu.

Odluka je pala u okršaju dublova. Za Srbiju su igrali neumorni Đoković i Troicki, dok je Nadal odustao od dubla, pa su igrali Felisijan Lopez i Karenjo Busta.

NOVAK UNIŠTIO RAFU, A SEZONA JE TEK POČELA! Ovako je Srbin IZLUĐIVAO velikog rivala (VIDEO)

ŠPANAC SE VEĆ TRESE! Nole smanjio Nadalovu prednost!

 

Za Srbe nije dobro počeo odlučujući treći set. Busta i Lopez su brejkom otvorili prvi set. Ali, Srbi su žestoko uzvratili udarac. Prvo su izjednačili rezultat u šestom gemu na 3:3, a potom preokrenuli na 5:3, a onda osvajanjem gema bez izgubljenog poena stavili tačku na prvi set. 

Nastavili su naši da gaze Špance i u drugom setu. Odmah su napravili brejk i poveli sa 2:0 i do kraja seta sačuvali prednost i doneli Srbiji veliku pobedu na prvom ATP kupu.

(VIDEO) U KLINČU! Naši navijači doveli Rafu do ludila!

DUGO ĆE PAMTITI UZ PUNO SRCE! Noletu se ovo nikada nije desilo protiv Nadala!

 

Srbija je na putu do finala u grupnoj fazi u Brizbejnu bila bolja od Južne Afrike (3-0), Francuske (2-1) i Čilea (2-1), da bi u četvrtfinalu u Sidneju pobedila Kanadu (3-0) i konačno u polufinalu Rusiju, takođe sa 3-0, a u finalu Španiju sa 2:1.

 

Foto: tanjug/AP Photo/Steve Christo

 

TOK MEČA

Drugi set

6:4: - POBEDAAAA! SRBIJA JE PRVI POBEDNIK ATP KUPA!

5:3 - Srpski teniseri nadomak trijumfa. Španci serviraju za opstanak u setu. 

4:3 - Karenjo Busta je lobovao Troickog, pogodio je liniju, pa su Španci došli do novog gema i smanjili prednis Srba, koji serviraju.

4:2 - Briljiraju Đoković i Troicki na terenu, Španci ne znaju šta ih je snašlo, ne daju im naši asovi ni nadu da mogu da se vrate u meč. 

 

 

3:1 - Španci su smanjili prednost Srba, ali naši teniseri ipak i dalje imaju brejk prednosti, igraju na visokom nivou i ne bi trebalo da bude problema do kraja seta ako nastave u ovom ritmu.

 

 

2:0 - Odlično, nije bilo iznenađenja, Viktor i Novak su potvrdili brejk i prednost u drugom setu.

1:0 - Srbi nastavljaju gde su stali u prvom setu. Ne daju Špancima da dišu, odmah na startu drugog seta Viktor i Novak prave brejk i dolaze do prednosti.

 

 

Prvi set

6:3 - Svaka čast! Potvrdili su srpski teniser brejk i to bez izgubljenog poena i osvojili prvi set!

5:3 - Breeejk! Sjajno je Viktor odigao ovaj gem, naši teniseri sada gaze Špance, uzimaju im servis gem i nadomak su osvajanja prvog seta.

4:3 - Potvrdili su naši momci brejk i vode prvi put od početak meča.

3:3 - Bravo! Novak i Viktor se vraćaju u meč, oduzimaju servis Špancima i vraćaju prvi set na početak.

 

 

2:3 - Đoković i Troicki smanjuju prednost Španaca, ali i dalje čekamo brejk našeg asa.

1:2 - Prekinuli su Viktor i Novak seriju Španaca i osvajaju prvi gem u prvom setu.

Foto: reuters

 

 

0:2 - Nastavljaju Španci sjajno da igraju, bez problema su potvrdili brejk i povećali prednost. Osvojili su gem bez izgubljenog poena Lopez i Karenjo Busta.

0:1 - Nije dobro počeo meč za naš tim. Španci su odmah napravili brejk, a mnogo im je pomogao i Troicki koji je napravio neverovatnu grešku.

 

 

 

 

13.15 - Novak Đoković će igrati za Srbiju u dublu, očigleno nije umoran posle meča sa Rafaelom Nadalom, koji je odlučio da ne igra za Španiju u odlučujućem meču.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Док имамо Нолета, имамо и ТЕНИС у светском врху....!! Шта после...? Где су - "наследници"....? Брзо морамо схватити.... Да Новак игра: " ЧЕТВРТУ ЧЕТВРТИНУ" и престати да се "уљуљкујемо"...!

mile

pre 4 godine

Pobedili Spance u tenisu, katastrofalno izgubili rukomet od "zelenasa" iz Crne Gore..pa neznas da li da se radujes ili da places, mada ovo sa crnogorcima je vaznije, bar za nas region, spanci su daleko

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija