• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2020

09:25

ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE! Teniseri u STRAHU! Da li će se igrati Australijan open? (VIDEO/FOTO)

Tenis

ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE! Teniseri u STRAHU! Da li će se igrati Australijan open? (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Australijan open, prvi grend slem u sezoni, na programu je od 20. januara, a organizatori se već suočavaju sa ozbiljnim problemima

Pitanje je kako će se mečevi uopšte igrati. Bili su organizatori prinuđeni da pomere početak kvalifikacija zbog gustog dima koji se nadvio nad Melburn parkom.

Tako teniserka Dalila Jakupović zbog kašlja tokom meča usled gustog dima nije mogla da nastavi duel. Bernardu Tomiću i Eženi Bišar bila je potrebna pomoć, jer su imali poteškoće prilikom disanja. Situacija je alarmantna, mada organizatori uveravaju da će sve biti u redu. 

Foto: reuters

 

 

Osim nesnosnih vrućina i temperature koja je u ovo doba godine na najmanjem kontinentu ide i do 40 stepeni celzijusovih, ove godine je prvi gren slem sezone u opasnosti zbog zagađenosti vazduha, koji je uzrokovan stravičnim požarima koji su pogodili Australiju.

Foto: reuters

 

AUUU...DA LI JE OVO MOGUĆE? Novak Đoković već zaradio BOGATSTVO, a sezona samo što je počela!

KO SU FAVORITI ZA OSVAJANJE AUSTRALIJAN OPENA? Đoković izdvojio šest mogućih šampiona, evo i kojih!

 

 

 

 

U požarima je za sada život izgubilo 28 ljudi, uništeno je preko 3.000 domova, i nastradalo više od milion životinja, od čega su mnoge od njih ugrožene vrste kojima preti izumiranje. Požari su izazvali i stravična zagađenja vazduha, pa je on u Australiji trenutno na najnižem nivou kada je u pitanju kvalitet.

 

 

 

 

Tako je i suprug srpske teniserke Jovane Jović  Vujadin Jović, objavio fotografiju iz vazduha nad Melburnom. Fotografija je zastrašujuća.

 

 

- Gust dim je danas nad Melburnom sa indeksom od 407 zagađenosti vazduha i sa opasnim uslovima napolju. Nisam siguran kako se mogu igrati mečevi danas, pošto kvalifikacije treba da startuju uskoro - napisao je on uz fotografiju.

 

 

Neki navijači su viđeni sa maskama, dok se stanovnicima Melburna savetuje da ne napuštaju zatvoren prostor, kao i da ne otvaraju prozore.

Zvaničnici su uvereni da će se situacija popraviti do početka takmičenja, ali igrači su izuzetno zabrinuti i šokirani onim što vide. Kvalifikacije su na programu tokom narednih dana, a već za sedam dana startuje turnir. 

Bonus video

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Valjevo

pre 4 godine

Ahahaha To strasno Dodjite u Valjevo u kafileriju na otvorenom

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija