• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2020

21:14

UPOZORENJE, NEĆE VAM BITI DOBRO! Evo koliko Federer ZARAĐUJE I KAKO TROŠI NOVAC!

Tenis

UPOZORENJE, NEĆE VAM BITI DOBRO! Evo koliko Federer ZARAĐUJE I KAKO TROŠI NOVAC!

Podeli vest

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera ikada, uskoro bi mogao da postane prvi teniser milijarder

Osvojio 20 grand slemova, što je najviše u istoriji ovog sporta. Federer ne samo da i u 38. godini igra sjajan tenis, već i dalje osvaja trofeje zahvaljujući čemu dobija i unosne sponzorske ponude.

Forbes ga je proglasio najplaćenijim teniserom na svetu u 2018. godini, nakon što je zaradio 77,2 miliona dolara, što od nagrada s takmičenja, što od sponzorskih ugovora. Ali, neće ostati na tome,  budući da je švajcarska zvezda 2018. godine potpisala ugovor o sponzorstvu vredan 300 miliona dolara s japanskom markom Uniqlo.

Federer je trenutno treći na svetu, ali njemu rang lista više nije važna, kao što je i sam izjavio tokom 2019. godine.Većina novca od 93,4 miliona dolara, koliko je Federer zaradio u 2019. godini, je od sponzorskih ugovora. Osvojio je 3 miliona kao deo nagrada na takmičenjima , čime je ukupna svota od svih nagrada koje je osvojio u karijeri došla do 123 miliona dolara.

OVA PLAVUŠA ĆE NAPRAVITI HAOS U MELBURNU! Svi će gledati u zanosnu Ruskinju! (FOTO)

NANEO JE NOVAKU NEKE ŽESTOKE PORAZE! Evo sa kim Đoković trenira u Melburnu (FOTO)

 

 

 

 

Federer je jedan od Rolexovih najpoznatijih ambasadora i nećete ga videti kako podiže trofej bez luksuznog sata na ruci. Ugovor s firmom "Gillette" potpisao je 2007. i tada se pojavio u mnogobrojnim reklamama i videospotovima ove kompanije.

Godinu dana kasnije, Federer je potpisao 10-godišnji sponzorski ugovor s "Nikeom" vredan gotovo 120 miliona dolara. Ovo partnerstvo okončano je u martu 2018. godine, a potom je dogovorio saradnju na 10 godina s japanskom firmom Uniqlo, vredan 300 miliona dolara.Tokom 2009. je potpisao ugovor s bankom "Credit Suisse". Nije poznata tačna vrednost ugovora, ali smatra se da vredi oko 20 miliona dolara.

UPOREDIO JE ĐOKOVIĆA SA ZIDOM! Šta će reći Rodžer? Mekinro siguran da Nole prestiže Švajcarca!

KAKO ĆE NOVAK PODNETI OVA ISKUŠENJA!? Legendarni Ber Grils želi divljinu Srbije u društvu Đokovića!

 

Federer je poznat i po svom humanitarnom radu. On je 2003. godine osnovao fondaciju Roger Federer, koja je od tada prikupila 40 miliona dolara, a Federer je ispunio svoj cilj da do kraja 2018. godine školuje milion dece u Africi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bringing MTV cribs back‼️??

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on Sep 17, 2019 at 11:04am PDT

 

Federer je 2014. godine završio izgradnju velike rezidencije na Ciriškom jezeru, vredne 8,1 milion dolara. Osim ostalih nekretnina, on također ima i penthouse u Dubaiju, gde najčešće trenira tokom godine.

Također je i brend ambasador Mercedes-Benza i ima veliku kolekciju automobila. U ovo partnerstvo Federer je ušao 2008. godine, a obnovio ga je 2018. Procenjuje se da godišnje zarađuje 5 miliona dolara.

Federer polako razmišlja o kraju karijere. Pred dve godine otkrio je da je kupio stari autobus iz 60-tih godina i da planira da ga voziti po Evropi kada bude imao slobodnog vremena.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija