• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2020

09:28

KOLIKO JE OVAJ SPORT POPULARAN U SRBIJI! Đoković objasnio zašto se kod nas deca odlučuju za fudbal i košarku pre tenisa!

Tenis

KOLIKO JE OVAJ SPORT POPULARAN U SRBIJI! Đoković objasnio zašto se kod nas deca odlučuju za fudbal i košarku pre tenisa!

Podeli vest

Novak Đoković zadovoljan je kako igra na Australijan openu. Naš najbolji teniser govorio je i o razvoju ovog sporta u Srbiji

Osećaj je odličan. Odigrao sam nekoliko fantastičnih mečeva zaredom, u poslednje dve runde. Osećam se sigurno, serviram dobro - rekao je Đoković a prenosi "Sport klub".

Nastavio je u istom ritmu.

Dijego je bio dobar test za mene, pošto je u dobroj formi. Jasno je da može da bude opasan sa osnovne linije, ako mu date vremena. Znao sam to, imao sam jasan plan kada sam izašao na teren. Možda sam mogao da završim ranije. Ali bio je ovo dobar meč.

(VIDEO) PLES NA MREŽI! Loptica je prevarila Novaka, usledio je okret koji je oduševio svet tenisa!

Zanimalo je novinare i koliko je sada tenis popularan u Srbiji.

- Pomaže kada imate uspeha na svetskom nivou. Srbija nije imala tenisku tradiciju, pre Bobe Živojinovića i Monike Seleš. Oni su prva generacija. Onda odjednom, mada ja ne verujem u slučajnosti, van svakog sistema i strukture, probili smo se. U jednom momentu smo imali tri igrača i igračice koji su bili prvi na svetu, Ana Ivanović i Jelena Janković su to bile u ženskoj konkurenciji. Zapravo, sa Nenadom Zimonjićem u dublu, to je četiri. Janko Tipsarević je bio u Top 10.

Đoković ističe da će pomoći razvoju tenisa u Srbiji.

Sada mladi žele da se bave tenisom. Problem je i dalje infrastruktura, ali i sistem koji nije ispratio ostvarene uspehe. Osećam se odgovornim da i ja radim nešto kada ne budem igrao. Kroz teniski klub u Beogradu, da pomognem Savezu ili bilokome ko voli tenis. Da pomognemo mladima da se bave ovim sportom. Za prosečna primanja u Srbiji, tenis je skup i to je realnost. Verovatno će se mladi pre opredeliti za košarku, fudbal, rukomet ili odbojku. To su sportovi u kojima smo vrlo uspešni. Moramo još mnogo da radimo - zaključio je Đoković.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija