• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

01.02.2020

10:43

ULOG JE NIKAD VEĆI! Nole igra za duplu krunu!

Tenis

ULOG JE NIKAD VEĆI! Nole igra za duplu krunu!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković igraće u nedelju (9.30) svoje osmo finale Australijan opena protiv Dominika Tima! Nole je apsolutni favorit da odbrani trofej i osvoji osmu titulu, ali i da se vrati na prvo mesto ATP liste

Austrijanac je juče u dramatičnom meču pobedio Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 3:1 (3:6, 6:4, 7:6, 7:6) i zakazao 11. međusobni duel sa Novakom.

Tim, trenutno peti igrač sveta, znao je u prošlosti više puta da pomrsi račune našem asu. Pobedio ga je četiri puta, od toga u tri navrata na šljaci, a jednom na tvrdoj podlozi. Bilo je to u njihovom poslednjem međusobnom duelu, u grupnoj fazi Završnog mastersa u Londonu u novembru.

Muke sa Timom

Tim je u četvrtfinalu eliminisao Rafaela Nadala i tako srpskom asu otvorio put ka prvom mestu. Razlika između Srbina i Španca trenutno je 515 bodova, a Nadal će ostati bez 840 bodova.
Ipak, Nole je svestan da mu neće biti nimalo lako da odbrani svih 2.000 bodova. Đoković je posle pobede nad Rodžerom Federerom u četvrtak rezultatom 3:0 rekao da mu je Tim veća pretnja od Zvereva.

- Tim je jedan od najvećih radnika na ATP turu. U svakom aspektu igre napreduje. On je nešto najbliže Nadalu po igri i šljaka mu najviše odgovara zato što je najsporija podloga. U Melburnu su uslovi uveče slični, što mu ide u korist. U poslednjih 12 meseci mentalno je dosta sazreo kada su veliki mečevi u pitanju. Jedna je od najvećih pretnji za nas, vodeću trojku. Zato bi mi Zverev malo više odgovarao kao protivnik - ističe Novak.

Foto: reuters

Tim je već izgubio dva grend slem finala u karijeri, na Rolan Garosu 2018. i 2019. godine, ali takav podatak sada apsolutno ništa ne znači. Zanimljivo je istaći da Austrijanac nikada nije prošao dalje od četvrtog kola u Melburnu. Očigledno je da je napredovao u odnosu na prvu polovinu prošle godine, ali Nole se nada da će se finale prvog grend slema sezone, kao i uvek, završiti u njegovu korist.

- Prošle godine protiv Rafaela Nadala u Melburnu odigrao sam najbolje grend slem finale u karijeri. Ove ću imati drugog rivala, tako da će sve biti drugačije. Nadam se da ću igrati kao i uvek u finalima ovde. Dobro je za sport što se mladi probijaju. Ali potrudiću se da grend slem titulu osvoje što kasnije. Siguran sam i da bi se Rodžer i Rafa saglasili sa tim - iskren je Novak, koji ima dan više za odmaranje uoči finala.

Strpljen spašen

Dominik Tim važi za jednog od skromnijih momaka u svetu tenisa, pa je u tom stilu i prokomentarisao rivala u finalu.

- Probaću da budem strpljiv u odlučujućem meču. Neverovatno je da sam dva puta uzastopno igrao finale Rolan Garosa protiv Nadala, a sada sam ovde za rivala dobio Novaka. Đoković je kralj Australije. Najgore je kad imate takvo grend slem finale - iskren je Tim.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neso

pre 4 godine

Zamislite da izadjete na teren a sa druge strane vas protivnik ste vi to jest poboljsana verzija vas samih. Tim je Novak kakav je trebalo da bude, a nije. Drugim rijecima, Tim je Novak koji jede meso, jede iznutrice. Kao takav, Tim moze da obavi mnogo vise treninga i njegovog intenziteta u istom vremenskom okviru. A sva oruzja Novaka protiv samoga "sebe" nisu efikasna. Uzalud sam probijao usi Novaku i preklinjao ga da jede iznutrice, dzigericu bar, ali nije me slusao. I zato ce Novak da sutra fasuje od samoga sebe kao sto je uvijek i fasovao do sada. Jer je bio tvrdoglav kao mazga. Ni izdrzljivost, ni psihologija, ni tehnika, nista nece pomoci Novaku protiv poboljsane verzije sebe, verzije koja jede meso i melje sve pred sobom. Tim je snaga koja je konstantna i ubistvena. Tim trenira po MMA principima a to znaci ogroman intenzitet raznovrsnog treninga koji je jedino moguc ako sportista jede meso. Novak, igrac od milja nazvan Tankosavic, ovim porazom ce mozda shvatiti da su meso i iznutrice oruzje. Shvatice konacno da je njegov sin sada porastao i da ce dozivjeti tugu sto ce njegov idol da izgubi potpuno nesvjestan da je uzrok nacin ishrane i nista drugo. Sve drugo je lancano povezano sa nacinom kako se sportista hrani.

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20