• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2020

14:40

OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Samo Đoković ovo može, ISPISAO JE NOVE STRANICE teniske istorije!

Tenis

OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Samo Đoković ovo može, ISPISAO JE NOVE STRANICE teniske istorije!

Podeli vest

Novak Đoković je pobedom protiv Dominika Tima (3:2) ispisao nove stranice teniske istorije

 

Srbin se osmom titulom u Melburnu, a 17. grend slemom u karijeri vratio na prvo mesto, a ovo mu je bila i 78. titula u karijeri. Prišao je Rafaelu Nadalu na samo šest trofeja.

OVO JE ZA KOBIJA! Đoković nije zaboravio MENTORA, prisetio se najtežih momenata, pa oduševio Australijance!

VELIKI SPORTISTA DOMINIK! Tim se poklonio Novaku: Utičeš na sve, podižeš tenis na viši nivo!

 

Ovo je Novakov najuspešniji turnir iz "velike četvorke", na kome ima učinak od 75 pobeda i osam poraza. Iznad njega je samo Rodžer Federer koji ima 102-15.

Na drugom mestu je i Nole po broju pobeda na grend slem turnirima. Došao je do 287. trijumfa u nekom grend slem meču, Federer je prvi sa 362, a Nadal ima 275.

Kada je reč o grend slem finalima, Federer sa 31 i Nadal sa 27, imaju više od Đokovića, kome je ovo bila 26. borba za trofej. Osvajanjem ovog pehara, Novak je postao prvi teniser u Open eri sa titulama u tri različite dekade i to posle Kena Rouzvela koji je to uradio tokom 50-tih, 60-tih i 70-godina 20. veka.

NADAL I FEDERER NE SPAVAJU MIRNO! Novak popravio rekord i PRIBLIŽIO SE NAJVEĆIM RIVALIMA!

VILANDER POKAZAO PRAVO LICE! Ovako je RAZBESNEO Novakove navijače!

Inače, ovo je 13. veliki trofej u nizu koji osvajaju Novak, Rafa ili Rodžer. Takođe, ovo je bila i četvrta godina zaredom gde najveće titule osvajaju igrači sa 30 i više godina starosti - Nole ima 32.

Kada je reč o odbrani trofeja, Đoković je postao 14. igrač koji je uspeo da to uradi u Melburnu. To je već činio tri puta, u periodu od 2011. do 2013 i 2015/2016. Novak je postao treći igrač u istoriji sa najmanje osam grend slem titula na jednom od najvećih turniru. Nadal ima rekordnih 12 na Rolan Garosu, a Federer osam na Vimbldonu.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17