• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2020

15:10

KATASTROFA, JEDVA PREŽIVLJAVAJU! Neki teniseri neće imati za HRANU I RAČUNE!

Tenis

KATASTROFA, JEDVA PREŽIVLJAVAJU! Neki teniseri neće imati za HRANU I RAČUNE!

Podeli vest

Pandemija koronavirusa sa kojom se bori ceo svet, paralisala je sport, pa je suspendovana i teniska sezona

Sportisti širom sveta već osećaju posledice koronavirusa, a kriza je najpre stigla do slabije rangiranih teniserki i tenisera, koji su zabrinutu kako će preživeti do početka takmičenja.

Gruzija teniserka Sofija Šapatava, trenutno 371. na WTA rang listi, pokrenula je peticiju kojom je prozvala da pomognu ITF, ATP i WTA.

BRUTALNA PROZIVKA ZA MLADE TENISERE! Korona je više od njih zaustavila Noleta, Rafu i Rodžera!

(FOTO) JELENA, KRALJICA SI NAJVEĆA! Posle OGROMNE donacije Srbiji, oglasila se Noletova supruga i obradovala naš narod!

 

- Obavila sam veliki broj razgovora sa kolegama i prijateljima o planovima u narednim mesecima. Slabije rangirani igrači i igračice nemaju ušteđevinu i to je veoma teška tema. Uglavnom svi zarađuju sa strane tako što drže treninge ili igraju u klubovima ili od nagradnih fondova turnira, ali, u trenutnoj situaciji, kada su sve zemlje zaključane, nemamo način da dodatno zaradimo. Nemamo nikakvu sigurnost, a niko se ni ne brine o nama - rekla je Šapatava, prenose svetski mediji.

Kako kaže, veliki problem su računi koji nisu obustavljeni, pa imaju izdatke svakog meseca.

- Zaista sam zabrinuta. Sigurna sam da mogu da se prehranim, ali niko nije zaustavio račune i dalje moramo da plaćamo sve svakog meseca. To je veoma teško kada ste potpuno bez primanja nekoliko meseci - kaže gruzijska teniserka i nastavlja:

CENE RESPIRATORA DRASTIČNO RASTU! Jelena otkrila koliko koštaju i da su svi nagrnuli na proizvođače!

NOVAK OVO NIJE DOŽIVEO! Srbin otkrio šta radi sa Jelenom i decom u Španiji!NOVAK OVO NIJE DOŽIVEO! Srbin otkrio šta radi sa Jelenom i decom u Španiji!

 

- Čak iako imam nešto novca, znam mnoge druge koji ne znaju kako će da se finansiraju duže od nedelju, dve. Mnogi će i odustati od tenisa jer neće imati novca za putovanja, pošto će sve potrošiti na preživljavanje.

WTA je navodno počeo planiranje kako bi pomogao slabije rangiranim teniserkama, dok je predsednik ATP Andrea Gaudenzi izjavio sledeće.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija