• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2020

09:15

OVO JE USPELO SAMO NOVAKU, RAFI I RODŽERU! Evo šta je OTKRIO Đokovićev bivši "stručnjak za brojeve"!

Tenis

OVO JE USPELO SAMO NOVAKU, RAFI I RODŽERU! Evo šta je OTKRIO Đokovićev bivši "stručnjak za brojeve"!

Podeli vest

Krejg O'Šenesi, doskorašnji analitičar Novaka Đokovića, kaže da svim teniserima treba da bude cilj da osvoje 52 odsto odigranih poena

O'Šenesi se pozvao na statistiku sa zvaničnog sajta ATP, koji je pre nekoliko dana objavio ko je osvojio najviše poena u periodu od 2015. do 2019. Samo šestorica tenisera su uspela da osvoje 52 odsto odigranih poena – Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Mari, Miloš Raonić i Huan Martin del Potro.

ATP I VTA SE OGLASILI! Nema tenisa do ovog datuma!

ŠTA SE DEŠAVA SA ATP LISTOM NAKON OTKAZIVANJA VIMBLDONA? Kome ovakav rasplet odgovara i zašto je Rafa u problemu?

- Samo trojica tenisera uspela su da osvoje 54 odsto poena (Đoković, Nadal, Federer), što znači da u tenisu sitnice predstavljaju veliki razliku. To znači da oni, Novak, Rodžer i Rafa, gube 46 odsto odigranih poena - O'Šenesi je napisao za "Tennis head"  i dodaje:

- Ovo je poruka ostalim teniserima. Nemojte se nervirati ako sledeći put izgubite poen. Ako izgubite 46 odsto svih odigranih poena, to znači da ćete imati veoma, veoma uspešnu karijeru.

OVO SE NIKADA PRE NIJE DESILO! Moguće radikalne promene u tenisu!

A, ĐOKOVIĆ? PRAVI SE DA NE POSTOJI! Amerikanac bi izabrao Nadala da mu BRANI ŽIVOT!

 

O'Šenesi ističe da svakom teniseru cilj treba da bude da osvoji 52 odsto svih poena, što su u prvi mah čini izvodljivo, ali kada se vidi da je samo šestorica tenisera to uspela u periodu od 2015. do 2019, dolazi se do zaključka da je potrebno uložiti veliki trud.

Procenat osvojenih poena od 2015. do 2019:

Novak Đoković – 25,921/47.169 (54,95%)
Rafael Nadal – 23,753/43.403 (54,73%)
Rodžer Federer – 22,516/41,281 (54,54%)
Endi Mari – 17,263/32,520 (53,08%)
Miloš Raonić – 18,425/35,140 (52,43%)
Huan Martin del Potro – 12,822/24,458 (52,42%)

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbi piju više piva nego mleka! Ali, ne znaju razliku između bezbednog i kvalitetnog
Društvo

Srbi piju više piva nego mleka! Ali, ne znaju razliku između bezbednog i kvalitetnog

Od početka godine, prema evidenciji baze NEPRO, sa rafova u radnjama povučeno je više od 80 artikala. Profesorka fizičke hemije Svetlana Stanišić kaže za RTS da povlačenje proizvoda ukazuje da funkcioniše sistem kontrole i ističe da ono što je bezbedno ne mora da znači da je dobro. Portošači imaju pravo na povraćaj novca ako se neki proizvod proglasi nebezbednim, račun nije neophodan, rekla je Vesna Perinčić iz Republičke unije potrošača.

28.09.2024

10:38

Deca nam imaju odnose pre 12. godine! Ovo je rešenje - izjava stručnjaka šokirala roditelje
Društvo

Deca nam imaju odnose pre 12. godine! Ovo je rešenje - izjava stručnjaka šokirala roditelje

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" starosna granica za stupanje u seksualne odnose kod adolescenta značajno je opala. Prema istraživanju Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", 16,9% učenika prvog razreda srednjih škola već je imalo seksualne odnose, a alarmantnih 22,6% njih imalo je svoje prvo seksualno iskustvo pre 12. godine!

28.09.2024

09:55

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija