• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2020

14:47

(FOTO) HTELA JE DA SE UBIJE, IMALA JE 120 KILOGRAMA.... Jelena Dokić se 10 godina borila sa depresijom, a danas je ponovo se*s bomba!

Tenis

(FOTO) HTELA JE DA SE UBIJE, IMALA JE 120 KILOGRAMA.... Jelena Dokić se 10 godina borila sa depresijom, a danas je ponovo se*s bomba!

Podeli vest

Nekada jedna od najboljih teniserki na svetu Jelena Dokić nakon što je završila kariju pala je u deprisiju i bili u zaista teškoj situaciji

Jelena je izdala knjigu pod nazivom Nesalomiva pre nekoliko godina u kojoj je priznala da je imala čak 120 kilograma i razmišljala o samoubistvu. 

JANKO, MISLIO SAM DA ĆU UMRETI! Tipsarević o potresnim trenucima u izolaciji, stanju u Srbiji...

JELENA DOKIĆ OČAJNA! Zagreb je moja druga kuća, teško je gledati strahovite prizore!

 

Takođe, oposala je zlostavljanje kroz koje je prolazila zbog oca od šeste godine, da ju je šitirao i udarao kožnim kaišem. Ali, izborila se sa demonima i postala pravi glasnogovornik za one koji pate od psihičkih problema, ali i imaju problem sa zlostavljanjem.

 

Kada ste profesionalni sportista, vi ste u mehuru koji nije stvarnost - sve je urađeno za vas, od hrane i treninga, do putovanja i organizacije, pa jep povratak u uobičajen život toliko različito. Za mene, kada sam se povukla tako iznenada zbog ozbiljne povrede, nije svakako bilo onako kao sam očekivala. Zastala sam i uhvatila sebe kako se pitam: Šta da radim sledeće? U šta sam se upustila? Prosto nisam bila spremna za to i tako je krenuo moj problem za težinom - kazao je Jelena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you @goodhealthmag for the feature and a wonderful interview for your magazine. You can all read a part of my interview in the link in my bio or you can purchase the @goodhealthmag available now and read the full 4 page story. I talk about weight loss and how I achieved my heath and weight loss goals with the help of @jennycraigausnz . I also talk about mental heath,abuse,my book,finding confidence,future plans,struggles,victories....etc. Repost from @goodhealthmag using @RepostRegramApp - Recently we caught up with the wonderful @dokic_jelena to talk about all things confidence, weight loss, her book and mental health. “Mental health is really important for me and I know my triggers. When I do get anxious or down, I take time out and focus on myself. I try to listen to what my body is telling me and that has really helped. But it’s not about doing it perfectly every day, you might fall here and there, but you just get back up.” The inspiring full story is in the latest issue ? ??❤️❤️❤️ #health #truestory #mentalhealth #wellness #healthy #healthylifestyle #lifestyle #goodhealth #goodhealthmag #magazine #wellbeing #interview #feature #inspo #fitspo #healthyliving #australia #melbourne #sydney #inspiration #motivation #inspire #empoweringwomen #weightloss #weightlosstransformation #weightlossjourney #weightlossmotivation #jennycraig #jennycraigausnz #fitness

Објава коју дели Jelena Dokic ?????? (@dokic_jelena) дана 2. Апр 2020. у 1:09 PDT

 

Poznato je da je u jednom trenutku duplirala kilažu pa je stigla i do 120 kilograma. Shvativši da je neophodno da nešto uradi, zatražila je profesionalnu pomoć. Potpisala je ugovor sa Dženi Krejg i izgubila je gotovo preko noći više od 30 kilograma. 

TERMINATOR, NIKO MU NIŠTA NIJE MOGAO! Novak je 2011. i 2015. URADIO NEŠTO ŠTO NIKADA PRE NIJE VIĐENO!

(FOTO) NA KOLENIMA! Serena šokirana, Rodžer frustriran, neki se nadaju da je otkazivanje Vimbldona PRVOAPRILSKA ŠALA!

 

- Primila sam mnogo pozitivnih reakcija, bukvalno su mi promenile život. Bilo je neverovatno videti koliko mi se ljudi zahvalilo i shvatila sam da to što sam se otvorila o sopstvenoj priči nije pomoglo samo meni, nego i drugima.

Jelena danas želi da priča o taktikama mentalnog zdravlja koje je ona razvila tokom godina da joj pomognu prilikom napada "crnog psa" što je čest nadimak za depresiju u Severnoj Americi.

 

 

 

- Borila sam se sa depresijom više od 10 godina i gotovo sam počinila samoubistvo u jednom trenutku. Zbog toga je mentalno zdravlje veoma važno za mene i znam koji su moji okidači. Kada sam anksiozna ili neraspoložena, odmorim od svega i posvećujem se sebi. Pokušavam da slušam šta mi telo govori i to je nešto što mi je zaista pomoglo. Ali, nije bitno da svaki dan bude savršen, možete da imate poneki pad tu i tamo, ali morate da ustanete. Knjiga je bila bitna da bih objavila svoju priči, ali i da bih se približila tom poglavlju u životu. To je deo mene i moje priče, ali danas se toliko radujem da gledam u budućnost - rekla je Dokićeva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Where there is a will there is a way!!! So many people struggle to find balance when it comes to fitness,health,food and life. It’s actually very difficult to find the balance in our lives especially when it comes to fitness and food. So don’t beat yourself up if you are struggling to find balance. I struggled with this for a long time and I still do sometimes and that’s normal.No one is perfect. In saying that I think it’s important to work hard,try and find a way and solutions. You don’t need to workout for 5 hours a day,7 days a week.But at the same time it’s important to try and move your body every day.A 20 minute walk or a 20 minute home workout is all it takes to break a sweat and feel good both physically and mentally. I am the first to say that I have always been all or nothing type of person.But I’ve learnt to find the middle ground even though it’s still a challenge at times. I have always been someone who trains for hours and hours a day and if I didn’t do that I felt like I failed and then I wouldn’t do anything at all unless it was a long hard workout. I have learnt to change that and I have learnt to be happy and satisfied with 45 minutes a day.The same goes for my relationship with food.Its all about balance and not going overboard with eating too little or too much. It’s important to except that nothing comes easy in life and that includes our fitness and health goals. You have to work for it,sometimes get up earlier to fit in a workout or do it on your lunch break.But also don’t beat yourself up and know that a little exercise goes a long way and that piece of chocolate that you had won’t kill you. Make yourself,your fitness and health a priority and work for it but don’t forget that you still need to enjoy food,life and even your exercise routine so don’t be too tough on yourself. Find a way and not excuses but remember to have fun along the way. #fitness #fitnessmotivation #fitnessjourney #health #lifestyle #healthylifestyle #healthyliving #balance #balance #transformation #inspo #fitspo #fitspiration #inspiration #motivation #fun #enjoy #enjoylife #workhard #training #workout #melbourne #fitfam #instafit #weightlossjourney #fitnessfun #goals

Објава коју дели Jelena Dokic ?????? (@dokic_jelena) дана 20. Феб 2020. у 1:47 PST

 

 

Uz Jelenu je tokom njene borbe bio njen dugogodišnji partner Tin Bikić.

- On je prošao toliko toga sa mnom. Mi smo pomalo neobični jer smo se smuvali kada smo imali 20 godina i 16 godina kasnije i dalje smo zajedno. On je velika podrška i od mene traži samo da budem zdrava, zbog mene, zbog nas i zbog naše budućnosti. Nikada me nije osuđivao ili kritikovao. Brak je na listi! I iako ne planiramo da imamo decu sada, to je jedna od veoma važnih stvari. Želim da podignem moju decu znatno drugačije od toga kako su mene vaspitali. Imati porodicu je definitivno budućnost - poentirala je Jelena Dokić.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija