• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2020

20:26

NOLE I MAREJ PROČASKALI O ZANIMLJIVIM TEMAMA! Srbin i Britanac o poznanstvu, najzanimljivijem meču...

Tenis

NOLE I MAREJ PROČASKALI O ZANIMLJIVIM TEMAMA! Srbin i Britanac o poznanstvu, najzanimljivijem meču...

Podeli vest

Naš najbolji teniser i njegov kolega Endi Marej zajedno su putem Instagrama vodili razgovor preko video poziva i odgovarali na pitanja navijača

Sve je počelo od njihovog poznanstva, kog se Marej prisetio.

(FOTO) ĐOKOVIĆ "OSTARIO" U IZOLACIJI! Da li biste prepoznali Noleta? Navijači ga zasuli komentarima!

Mislim da se znamo od 11 godine, ali moje sećanje je sigruno drugačije sećanje od tvog - rekao je Đoković i dodao sa osmehom:

- Razbio si me, oduvao sa terena 6:1, 6:0 - rekao je Nole, a nadovezao se Marej.

- Znam da je bilo u Francuskoj, ali ne znam gde tačno - priznao je Britanac.

Nole je dodao:

- Meni je to bio prvi turnir u inistranstvu ne znam za tebe, ali ako imaš kasete sa snimkom našeg meča, obriši ga molim te hahahah...

Doduše voleo bih da ga vidim, ali samo jednom - rekao je Nole.

Foto: Instagram/printscreen

Usledilo je pitanje Endi Mareja, koje je čuo od jednog fana a to je  - Koji je najbolji meč koji su njih dvojica odigrali?

Da vidimo da li imamo ista razmišljanja - rekao je Marej.

Đoković se prisetio jednog.

- Meni je prvo što pada  je 2012. godina i polufinale Australija opena od skoro 5 sati.

Marej se nadovezao i dodao da je i taj po njemu najbolji:

- Da i meni je to palo napamet kao najbolji meč iako sam izgubio- Koji je drugi koji si mislio?

Foto: ap photo

- Mislim da je odličan bio onaj kad si me pobedio 2012. u Londonu na Olimpijskim igrama. Čini mi se da je meč kvalitetan bio i da smo obojica igrali dobro, ali si ti bio bolji u detaljima.

Bio sam srećan na način koji sam igrao, ali ne zato što sam izgubio, ali ti si na kraju pobedio i osvojio turnir - rekao je Nole.

Zatim  je Marej pitao Novaka kada bi mogao da vrati vreme i promeniš neki rezultat koji bi to bio?

To bi sigurno bilo na Olimpijskim igrama 2012 protiv tebe ili protiv Rafe u Pekingu 2008. izgubio sam polufinale lako.

- US open finale 2012. kad si me pobedio, a posebno set loptu u drugom setu, bio sam na mreži Pogodio si satelit u orbiti, a onda je loptica pala u polje. Imao sam sreće da osvojim sva četiri grend slema, ali voleo bih da sam imao bolje rezultate na Igrama.

Čak i u Riju 2016, kada sam izgubio od Del Potra. Dva taj-brejka… Dva dana pred meč sam se osećao sjajno, došao sam pun samopouzdanja, imao sam 15 najboljih meseci za sobom. Trenirao sam dva sata, posle još sat i po dubl, počeo sam da osećam bol u šaci.

Foto: AP/Photo

- Mislio sam da je od umora, ali bolelo je sve više. Nisam zbog toga izgubio, ne bih da to bude izgovor, ali nisam igrao najbolje što mogu. Da mogu da promenim vreme i rezultat, bio bi to Rio i London sa tobom.

Marej je rekao da bi promenio ishod finala sa Novakom 2016. na Rolan Garosu.

- Znam da je tebi to mnogo značilo, ali i meni bi to bilo zaista veliko dostignuće, da sam osvojio Pariz - dodao je teniser iz Danblejna.

Zatim je Endi pitao Novaka mišljenje o najboljem igraču svih vremena i kako on to doživljava.

Čujem stalno u medijima, ali i ja pričam sa prijateljima o tome, koje je tvoje mišljenje o tome. Šta je tebi razmišljanje i šta je najbitnije? - pitao je Marej Novaka.

Đoković je odgovorio:

Odlično pitanje, mislim da je kombinacija, Slemova, nedelja na prvom mestu,  Mastersa, ali i međusobnih duela najbitnija. Mislim Gren slem bi bilo najvažnije, ali je teško je reći, lično sam srećan da sam uopšte u toj priči oko najboljeg i počastvovan, ali istovremeno je teško reći.

Foto: AP PHOTO

- Imam neko mišljenje oduvek, a to je da je teško da poredim generacije - rekao je Novak.

Marej se nadovezao i dao odlično objašnjenje:

Slažem se s tim, ali tri najbolja igrača po meni igraju u istoj genreaciji. Imate tri momka koji igraju u isto vreme i koji su igrali toliko puta jedan protiv drugog i zato ne treba porediti generacije, jer imamo trojicu najboljih u jednoj.

- Rafa ima rekorde na šljaci, Rodžer je reorder na travi na Vimbldonu, a ti  na tvrdoj podlozi i zato je teško porediti.

Ja se osećem  da sam se takmičio protiv najboljeg na travi, šljaci i tvrdoj podlozi - rekao je Marej.

Đoković kaže da je saglasan sa Endijem po ovom pitanju.

- Dobro je za tenis da smo svi tu u isto vreme, možda nismo ni svesni tih rezultata i dostignuća, proporcija i dubine razgovora o svemu tome. Jer smo i dalje u toj oluji! Kada budem završio karijeru i kad sa neutralne tačke budem gledao, moći ću da imam objektivnije mišljenje.

- To što si rekao je tačno, za podloge, ali šta budućnost nosi… Nismo više mladi, tu su Cicipas, Tim, Zverev, oni su spremni i blizu su. Kada je i Sten tu, upalite u nivo više -  kaže Đoković.

Šta bi radio posle karijere upitao je Marej Novaka:

- Verovatno bih ostao u sportu, cela familija mi je sportska, otac je igrao fudbal, ali volim i nauku - rekao je Đoković.

Marej se nadovezao:

- Ja takođe volim fudbal, sigurno bih nešto radio u fudbalu ili bio lekar, jer sa ovog aspekta znam šta treba sportistima.

Na kraju pitanje koja je najlošija navika koju imaju oba tenisera:

- Meni kašnjenje definitivno- rekao je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!
Društvo

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!

Nakon najtoplije zime u istoriji, moguće je da je pred nama zbog klimatskih promena, koje su povećale temperature u svetu za 1 stepen, a u Srbiji čak za 2, jer se naša zemlja brže zagreva, i jedno od najtoplijih proleća, a bogami i leta. Tek što je ovo godišnje doba stiglo, meteorolozi su upalili i prve meteoalarme zbog vrućine koja sledi narednih dana.

28.03.2024

14:50

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!
NIJE MU OVO TREBALO

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!

Turska već dugo pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, ali u stvarnosti je saučesnik terorizma, tvrdi ruska Pravda. Teroristički napad na Krokus će zauvek promeniti ruske pristupe Ankari, navodi list i dodaje da je "Turska je sedište ukrajinske Glavne obaveštajne uprave za pripremu terorističkog fronta u Ruskoj Federaciji".

28.03.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija