• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M. - M. S.

02.06.2020

09:10

IZLEČIO SAM NOVAKA! Doktor Nestorović OTKRIO NEPOZNATE DETALJE o prvom teniseru sveta!

Tenis

IZLEČIO SAM NOVAKA! Doktor Nestorović OTKRIO NEPOZNATE DETALJE o prvom teniseru sveta!

Podeli vest

Novak Đoković je bio moj pacijent na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, i dan-danas se redovno čujemo, kaže doktor Branimir Nestorović

Prvi teniser sveta Novak Đoković (33) bio je moj pacijent kada je imao deset godina, kaže doktor dečje pulmologije Branimir Nestorović (65)! Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa za Informer objašnjava da je čak dve godine lečio Noleta od astme i da mu je praktično spasao karijeru!

Sprema se spektakl

Novak i ja smo se čuli pre neki dan, dogovarali smo se da napravimo intervjuu tokom kojeg bih ja njemu postavljao pitanja
Branimir Nestorović

Doktor Nestorović mesecima je u centru pažnje zbog stavova o epidemiji koronavirusa, pa se više puta našao na meti javnosti. Ipak, mnogi koji su bili njegovi pacijenti imaju za njega samo reči hvale i ističu da je vrstan stručnjak.

Pušten s lanca

Dokaz za to je što je izlečio najboljeg srpskog sportistu svih vremena.

- Istina je, Novak je bio moj pacijent na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Imao je tada oko deset godina. Dve godine je dolazio kod mene. Ljudi koji su ga gledali kako trenira su došli i rekli mi: "Ima jedan mali, neviđeno je talentovan, ali ima zdravstvenih problema." Ne mogu mnogo da otkrivam iz etičkih razloga, ali tačno je da sam ga lečio - kaže Nestorović za Informer.

10 GODINA

IMAO JE NOVAK KADA SE LEČIO KOD DOKTORA NESTOROVIĆA

 

Lečenje je bilo očigledno uspešno, što nam je potvrdio i Nestorović i istakao da su redovno u kontaktu.

- Kad lečenje nije uspešno, pacijent ne ostane u kontaktu sa doktorom, a Novak i ja smo se baš pre neki dan čuli. Trebalo je da se vidimo, ali on je od dolaska u Srbiju kao pušten sa lanca, uželeo se domovine. I njegov otac Srđan mi je rekao da ne može da ga uhvati. Dogovarali smo se da napravimo intervju tokom kojem bih ja njemu postavljao pitanja - uz osmeh kaže Nestorović.

Jede kao Tesla

Doktor, u čiju užu sferu spadaju astma, atopijski dermatitis, alergijski rinitis i infekcije disajnih puteva, uvek je na strani Đokovića. On kaže i da podržava Novakov način ishrane i dijetu koja podrazumeva da se u toku 24 sata samo tokom osam sati jede, a ostalih 16 gladuje i pije vodu.

- Ja ne dozvoljavam da se bilo šta loše kaže za Novaka, jer je on sjajan lik. Toliko toga je dao državi Srbiji. Novaku nisu potrebni proteini i mišići. Imate grupu sportista poput španskog tenisera Rafaela Nadala. On je mišićav, a mišići se hrane šećerom i belančevinama. Za ovo što Novaku treba, a to je izdržljivost, njegova način ishrane je idealan. Tu dijetu je upražnjavao i Nikola Tesla - dodaje Nestorović.
 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17