• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

19.06.2020

20:10

NOLETOV EMOTIVNI SUSRET U ZADRU! "Oboje smo drhtali, osećam prisustvo Dražena pored vas"

Tenis

NOLETOV EMOTIVNI SUSRET U ZADRU! "Oboje smo drhtali, osećam prisustvo Dražena pored vas"

Podeli vest

Započeo je teniski megaspektakl Adria Tour u Zadru. Od danas do nedelje na centralnom terenu SC Višnjik zaigraće Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov te dva kvalifikanta Danilo Petrović i Peđa Krstin

- Adria Tour humanitarnog je karaktera i zahvalio bih se svima koji su pokazali dobru volju da u jako kratkim rokovima za Zadar, ali i za Beograd, pruže svoju pomoć i daju doprinos organizaciji na najbolji mogući način. Zahvaljujem se Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zadru i svima koji su omogućili da se ovaj događaj odvije upravo ovde. Prvi puta sam u Zadru i jako sam uzbuđen. Ovih dana imao sam priliku upoznati grad i svi su vrlo ljubazni i odlični domaćini. Nadam se da će ovih nekoliko dana teniski spektakl biti jednako lepo propraćen kako na tribinama tako i van terena.

(VIDEO) SUSRET O KOM BRUJI REGION! Đoković upoznao majku Dražena Petrovića!

Čestitao bih Dači Petroviću i Peđi Krstinu na kvalifikacijama. Bio je izvrstan turnir sa puno igrača. Drago mi je što su nam se priključili. Zahvalio bih se Grigoru Dimitrovu i Saši Zverevu koji su igrali u Beogradu te su prihvatili poziv da dođu i u Zadar. Zahvaljujem naravno Borni Ćoriću i Marinu Čiliću, zvezdama hrvatskog tenisa te Andreju Rubljovu koji je pre dva dana prihvatio poziv i u rekordno brzom vremenu se organizirao kako bi bio ovde s nama. Nije lako naći igrače, pogotovo nakon objave da će se US Open turniri održati na tvrdoj podlozi. Ovo je fantastična grupa od osam igrača i siguran sam da će se u Zadru igrati izvrstan tenis  – najavio je turnir Novak Đoković.

Foto: Informer

Samom početku Adria Toura prethodio je emotivan susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića. Prvi tenisER sveta toplo je pozdravio majku prerano preminulog košarkaškog Mocarta te su izmenili prigodne poklone. Novak je dobio Draženov dres iz Netsa, a on je Biserki Petrović uručio svoj reket koji je i potpisao. Ovaj susret koji je povezao dvojicu velikih sportista vidljivo je ganuo teniskog asa. 

- Ovo je vrlo emotivan trenutak i jako sam dirnut što ste došli. Hvala Vam gospođo Petrović što ste nam ukazali veliko zadovoljstvo i čast svojim dolaskom. Hvala Vam na lepim poklonima, držaću ih na posebnom mestu u svom domu kao veliku uspomenu. Dražen je ikona sporta u celom regionu. On je obeležio ne samo košarku već čitav sport. Čovek je kojem su se svi divili. Ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi širom sveta svih onih koji prate košarku, a i sport. Imao sam priliku da slušam nekoliko Vaših i Aleksandrovih intervjua i ono što je ostavilo najveći utisak na mene je dokumentarac "Jednom braća". Tim putem sam još bolje upoznao celu priču. Čast mi je da stojim pored Vas. Nažalost nikada nisam imao priliku biti sa Draženom, ali osećam njegovo pristustvo ovde sa Vama. Hvala Vam puno što ste došli – izjavio je Novak Đoković.

Foto: Informer

Susret je dirnuo i Draženovu majku Biserku: Oduševljena sam svime. Susret s Novakom bio je zaista uzbudljiv, oboje smo doslovno drhtali. On nije očekivao da ću ostaviti nepokretnog supuga i zaista doći. Poznajem njegove roditelje i bila mi je velika želja da ga vidim što sam i ostvarila. Poklonila sam mu Draženovu novu kapu koja je stigla iz Njujorka.  Kao da je bilo suđeno da je dobije. Slično je bilo i kada je Slovenija bila prvak Evrope, tada su mi dresovi takođe baš stigli iz Njujorka pa sam ih poklonila. Novak je meni poklonio teniski reket koji će dobiti posebno mesto u muzeju – istakla je Biserka Petrović

Program Adria Toura počinje svečanim otvaranjem i egzibicijskim mečevima te ždrebom, a završava nastupom pijanistkinje Lole Atanasove te koncertom Džibonija. Već drugog dana na rasporedu su napeti dvoboji u kojem će uživati zadarska publika ali i gledaoci širom sveta. 

Foto: Mario Ćužić / HTS

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 3 godine

Ovdje nije bilo ni malo mjesta da se hr. nacionalista Petrovic i na ovakav nacin ugura pored Djokovica tko je sasvim drugacija licnost od njega. Naravno da Djokovic to nije mogao odbiti a na to su oni upravo racunali. AMIN. KRAJ.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija