• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2020

20:10

UZ BOŽIJU POMOĆ SE MORAMO BORITI PROTIV OVOGA! Iz Hrvatske poručili: Imali smo najbolje namere!

Tenis

UZ BOŽIJU POMOĆ SE MORAMO BORITI PROTIV OVOGA! Iz Hrvatske poručili: Imali smo najbolje namere!

Podeli vest

Hrvatski teniski savez (HTS) kao koorganizator Adria Toura, koji se prošli vikend održao u Zadru, saopštio je da se u najboljoj nameri uključio u projekt kom je cilj bio promocija tenisa i sporta sa humanitarnom notom

 

- Sledom popuštanja epidemioloških mera događaj je organizona uz preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dezinficijensi su bili postavljeni na svakom ulazu na stadion kao i u sve službene prostorije koje su koristili osoblje i igrači, a maske kao preporuku nosili su radnici koji su obavljali ketering. Sve službene prostorije su redovno provetravane, pazilo se na razmake među stolovima. U pres centru novinari su uz dezinficijens imali i maske koje su mogli koristiti za vreme i izvan boravka u istom - navodi se u saopštenju HTS.

CELA HRVATSKA BRUJI O SRBINU! "U našu državu došao je NAŠ PRIJATELJ I NAJBOLJI SVIH VREMENA"

Ističe se da strani državljani koji ulaze u Hrvatsku nisu obvezni da se testiraju na Covid-19 pa tako nisu testirani niti igrači.

- Hrvatski teniski savez u dobroj je nameri verovao da su igrači koji dolaze na turnir zdravi i da neće ugrožavati svoju okolinu. Nažalost, jedan od igrača nije se osećao dobro već po dolasku u Zadar, a da pritom nikog o tome nije obavestio.Takođe, igrač nije obavestio nikog o tome da je podvrgnut testiranju niti da je pozitivan na novi koronavirus. Odmah po saznanju prekinute su sve aktivnosti i istog je trenutka kontaktirana epideimološka služba u Zadru, sazvana je konferencija za medije te je odmah obaviještena javnost kao i svi posetioci događaja. Igrači i trenersko osoblje testirani su u najkraćem mogućem roku, od ponedeljaka ujutru pa sve do danas traju testiranja svih učesnika i ljudi uključenih u organizaciju događaja. Poduzete su sve ostale radnje prema preporukama dežurnog epidemiologa - dodaje se.

Foto: Starsportphoto

Hvatski savez se osvrnuo i na to da "danima traje medijska hajka i navode se brojni neprovereni i netačni podaci.

- Niko od publike na stadionu niti od učesnika drugih službenih događaja kao što su košarkaška utakmica i Kid''s Day nije zaražen za sada. Nadamo se da će tako i ostati. Virus je konstantno u populaciji i nikome nije bila namera niti pomisao turnirom ugroziti zdravlje nacije ili naštetiti promociji turizma. Naprotiv, službeni podaci eVisitora pokazuju kako je upravo zahvaljujući turniru broj gostiju u Zadru, sa 2000 vikend pre turnira porastao za 100 odsto na 4900 gostiju u vikendu turnira te da se nakon objave o pojavi virusa na turniru on nije značajno smanjio, te je na današnji dan broj gostiju 3400. Prema informacijama turističkih radnika u Zadru konstantno dolaze novi upiti i rezervacije.

HTS podseća da je u vikendu održavanja turnira, a pre objave o virusu na istom, slika iz Zadra išla u 110 zemalja sveta i da su o tome u pozitivnim tonom izveštavali svi svetski i mediji sa svih kontinenata.

Foto: Starsportphoto

Ističe se da je u polednjih 48 sati podaci pokazuju da je slučaj u Zadru pod epidemiološkom kontrolom, da se reagovalo na vreme i da su poduzete sve mere kako bi se zaštitili građani od daljnjeg širenja virusa.

- Svi mi koji smo sudelovali u organizaciji dali smo svoj maksimum. Ušli smo u projekt čistog srca i iskrenih namera. Nito nije ni u najgorem mogućem scenariju znao, niti je mogao znati da će se ovo dogoditi. Sve smo napravili po protokolu, po preporukama epidemiologa i Nacionalnog sektora RH. Nažalost usprkos svemu nemoguće je bilo predvideti ovakav rasplet. Duboko nam je žao za sve koji su zaraženi i u ovim najtežim trenucima moramo biti zajedno, zbiti redove, biti kao jedno i prestati tražiti krivce jer tu nema kraja. Korona je nepredvidiva i samo zajedno uz Božju pomoć se možemo boriti protiv nje. Možda na neki način naučiti živeti s njom. Nadam se da ćemo iz ovoga izaći kao bolji ljudi, a ne kao uvek - upirući prstom jedni u druge - izjavio je Neven Nakić, predsednik organizacionog odbora Adria Toura u Zadru i potpredsednik HTS-a.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija