• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

20.08.2020

09:48

TENIS SE VRAĆA U GRAD DUHOVA! Nikad VIĐENE SCENE na "Flešing Medouzu"!

Tenis

TENIS SE VRAĆA U GRAD DUHOVA! Nikad VIĐENE SCENE na "Flešing Medouzu"!

Podeli vest

Zbog oštrih mera protiv koronavirusa i smanjenog broja osoba unutar kompleksa, teniseri se u potpunoj tišini i pred šačicom ljudi spremaju za Sinsinati masters i grend slem u Njujorku

Najbolji svetski teniseri pripremaju se u nikad neobičnijim okolnostima za Sinsinati masters (22-28. avgust) i Ju-Es open (31. avgust - 13. septembar)!

Zvezde "belog sporta", one koje su odlučile da doputuju u Njujork, okupljaju se danima na "Flešing Medouzu", ali u okolnostima na koje nisu navikli. Zbog epidemije koronavirusa preduzete su oštre mere kako se zaraza ne bi širila, osoblje je znatno smanjeno, a publike, naravno, neće biti.

Dobra organizacija

Bio u karantinu

Testirali su nas po dolasku u Njujork i dok nisu stigli rezultati, nije bilo izlaska iz sobe
Dušan Lajović, srpski teniser

 

Čak su i teniseri ograničeni i ne mogu sa sobom da povedu veliki broj ljudi. Svaki takmičar ima pravo na po tri saradnika, s tim što samo jedna osoba može konstantno da bude sa igračem, dok preostale dve moraju da budu van terena. Zbog svega toga impresivni kompleks Ju-Es opena ne izgleda kao da će se tu uskoro održati prestižni turniri.

Među onima koji su odlučili da igraju Ju-Es open nalazi se i drugi reket Srbije Dušan Lajović, trenutno 23. igrač sveta. Naš Dejvis kup reprezentativac ističe da mu u Njujorku ništa preterano ne nedostaje, ali tvrdi da će predstojeći grend slem definitivno biti bizaran bez publike.

BEKER RADI PROTIV ĐOKOVIĆA! Nemac OTKRIO TAJNU i POTKAČIO Novaka!

(VIDEO) NOLE NAMESTIO NIŠANSKE SPRAVE! Majstor! Zverev ne može da veruje, DVA PUTA MU JE OVO URADIO!

 


- Baš me zanima kako će to sve izgledati bez publike, biće bizarno. Čudno je sve, iako su reakcije na organizaciju pozitivne. Teretane su delimično na otvorenom, a kapacitet restorana je smanjen na deset odsto. Sa sobom možemo da vodimo samo jednu osobu. Svaki dan popunjavamo upitnike da li imamo simptome, a testirali su nas i po dolasku u Njujork i dok nisu stigli rezultati, za nešto više od 12 sati nije bilo izlaska iz sobe. Masku neprestano moramo da nosimo, osim kada jedemo i treniramo - kaže Lajović za Sport klub.

3 OSOBE 

SU MOGLE DA DOPUTUJU SA TENISEROM/TENISERKOM U NJUJORK, A JEDNA ĆE MOĆI DA PRISUSTVUJE MEČU

 

Novina na Ju-Es openu ove godine jeste i to što su VIP lože na centralnom "Artur Eš" stadionu pretvorene u apartmane za najbolje rangirane tenisere, među kojima je i Lajović.


- Imamo sto za masažu, frižider, kupatilo i možemo da poručimo hranu da tu ručamo. Hranu možemo da dobijemo još samo u hotelu, nema odlazaka u restorane po gradu, mada meni to nije problem - dodaje Lajović.

Fricu odgovara

Amerikanac Tejlor Fric, 24. igrač na ATP listi, razmišlja poput Lajovića. Ni njemu ne smeta što, osim treninga i mečeva, nema drugih aktivnosti.

- Ja sam od onih tenisera koji vole da borave u hotelu i ne rade ništa. Mislim da će mi ova situacija doneti prednost. Biće malo dosadnije, čak mi je i žao što neću posetiti neka omiljena mesta u Njujorku, ali sa druge strane mi ni ne smeta - zaključuje Fric.
 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija