• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2020

07:22

(VIDEO/FOTO) BRUKA! PRETI LI NOVAKU VIŠEMESEČNA SUSPENZIJA? Bestidni Amerikanci se neće zaustaviti dok ne unište Srbina!

Tenis

(VIDEO/FOTO) BRUKA! PRETI LI NOVAKU VIŠEMESEČNA SUSPENZIJA? Bestidni Amerikanci se neće zaustaviti dok ne unište Srbina!

Podeli vest

Svet je i dalje u čudu! Prvi teniser planete Novak Đoković diskvalifikovan je u osmini finala Ju Es opena jer je posle 11 odigranih gemova protiv Pabla Karenja Buste pogodio lopticom linijskog sudiju

Đoković je nesmotreno pogodio lopticom linijskog sudiju u vrat. Ali, organizatori su to okarakterisali kao nameran čin, odnosno da je namerno udario lopticu pa je diskvalifikovan.

- U skladu sa pravilnikom Grend slema, nakon namernog i opasnog udaranja lopticom ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranje lopte sa zanemarivanjem posledica, sudija US opena je diskvalifikovao Novaka Đokovića sa US open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije, Đoković će izgubiti sve poene koje je zaradio na tekućem US openu i biće kažnjen novčano sumom koju je zaradio do sada na turniru, sve u vezi sa uvredljivim incidentom - stoji u saopštenju.

SKANDAL U NJUJORKU! Amerikanci SRAMNO IZVREĐALI Đokovića!

(FOTO) ŠTA KAŽU PRAVILA? Đoković nije morao da bude diskvalifikovan!

 

Novak će izgubiti osvojene poene, kao i novac koji je do sada zaradio na ovom turniru plasmanom u četvrtu rundu takmičenja. U pitanju je svota od 250.000 dolara.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, ono to možda neće biti sve. Novakovi navijači strahuju da se Amerikanci na ovome neće zaustaviti, nego da će se pobrinutu da Srbinu totalno unište godinu, možda i karijeru.

Postoji mogućnost da Nole bude dodatno kažnjen, pa mu eventualno preti višemesečna suspenzija. 

Podsećanja radi, Nik Kirjos je nakon skandala koji je izazvao prošle godine u Sinsinatiju kada je pljuvao i vređao sudiju, dobio suspenziju od 16 nedelja i bio pod uslovnom kaznom u trajanju od šest meseci.

S druge strane, ATP pre osam godina nije dodatno kaznio Davida Nalbandijana kada je žestoko udario reklamni pano i povredio sudiju, samo je diskvalifikovan sa Kvinsa.

Naravno, sve ovo ne znači da će prvi teniser sveta biti dodatno kažnjen, ali postoji mogućnost. A s obzirom na to da su Amerikanci jedva dočekali da ga izbace s takmičenja, sve je moguće. Ali, nadamo se da će stati na diskvalifikaciji, jer su ionako dovoljno uništili karijeru najboljem teniseru sveta.

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 4 godine

Setimo se monike seles koju su eliminisali iz tenisa da bi jevrejka stefi graf bila najbolja.

Amater

pre 4 godine

OVO JE MRZNJA PREMA DJOKOVICU ZARAD FEDERERA...ON JE NAJSRECNIJI A ATP ZDUSNO CUVA FEDEREROVIH 20 GREN SLEM TITULA.BUDITE SIGURNI NOVAK CE SE VRATITI JOS JACI....

Teodor

pre 4 godine

Nemica Štefi Graf je sad Jevrejka, je l, a Monika Seleš je možda Francuskinja, Belgijanka, šta li već? E, moj druže, objektivnost ti nije jača strana.

Pera

pre 4 godine

Identicna situacija moniki seles tada iz srbije zaustavljena je karijera da bi jevrejka stefi graf bila najbolja.

Aleksandar

pre 4 godine

Samo ljudi koji ne znaju proglasiće Štefi Graf za Jevrejku... ona je ipak Nemica i treba ostati objektivan. Kao što je tada naša Monika smetala, sad Novak smeta još više, jer je dirnuo u osinje gnezdo, stvaranjem tog novog udruženja igrača, a to je onda u pitanju preraspodela novca, jer da bi slabiji teniseri dobili nešto više novca, taj iznos će biti uzet ode nekog drugog, a taj neko drugi vidimo ne gubi vreme. Moj savet Novaku je da se pričuva belosvetskih protuva, koju su nažalost odavno zacarili u svim značajnijim sportovima gde ima nekog novca. Iskren da budem, trudim se da što manje pratim sport, jer je politika i biznis, već odavno nadvladao u većini sportova. Novak treba da razimsli ozbiljno, da li je već možda došlo vreme da se povuče, da to uradi dok je još na samom vrhu i da to bude demonstrativno, jer mafia ga je već uzela na zub. Tenis, fudbal, košarka... sve gde je upleten veliki novac, mafia je uzela pod svoje... Ljudi, gledajte biciklizam, stoni tenis, bilijar i sve ono gde nema nekih velikih para, jer što je manje para, manje je nameštanja i mafiaških marifetluka, a samo to garantuje više sporta i više fer-pleja. Da je sreće da svaki sport može da se oslobodi i istera novac iz sebe, ovako samo ćemo gledati ono što nam sponzori žele prikazivati, a ja lično to više zaista ne gledam... makar se trudim da što manje pratim te stvari, gde ne pobedjuje uvek bolji, nego podobniji!

Kaya

pre 4 godine

Da je srece da ih zaboravi dok je ziv.. Ne postoje na mapi.. Taj kontinent je od sad, nepostojeći, potonuo, raspadnut u prah..

Kaya

pre 4 godine

Jad, cemer, beda.. Mogu samo da mu i da nam.. Brutalno jasna sam.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija