• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2020

19:10

SVET TENISA NA NOGAMA! Da li će se zbog Đokovića menjati pravila?

Tenis

SVET TENISA NA NOGAMA! Da li će se zbog Đokovića menjati pravila?

Podeli vest

Nakon izbacivanja Novaka Đokovića sa US opena zbog pogađanja sudije lopticom podigla se velika prašina u svetu tenisa. Prethodnih dana postavljalo se jedno pitanja: Da li je potrebno promeniti pravilo vezano za takve situacije, a nekadašnja teniserka Žastin Enan ima svoje viđenje

- Mislim da je dobro pravilo. To nas posdeća da moramo da pokušamo da se borimo sa našim emocijama i da smo mi samo ljudi, da takva reakcija može da se desi i najboljima od nas - izjavila je Enan, sada analitičarka "Eurosporta".

ŠTA ĆEMO SAD?! Amerikanka koju je NOVAK POGODIO priznala: IMAM PROBLEMA, ne umem da izbegnem lopticu!

Da li će igrači više paziti zbog situacije koja se desila jednom igraču kao što je Novak?

- Oni su svi ljudi. To nas podseća da nam je potrebna doza poniznosti. Svi možemo da pogrešimo, igrači plaćaju cenu kada pogređe. Novak jeste šampion, ali on može da napravi grešku kao i svi igrači. Mislim da nas to drži prizemnim, ali morate da pokušate da kontrolišete emocije. Ali, to nije lako raditi svake večeri. Mislim da ovo nije poruka svim igračima, već svim ljudima, koji mogu da pomisle: Uf, ovo može da se desi svima - istakla je sada 38-godišnja Belgijanka, nekada prva teniserka planete i osvajačica sedam Grend slem titula u singlu.

Foto: usatoday

Što se Enan tiče nije potrebno ni pomisliti da se pravilo promeni, a sličnog mišljenja je i Boris Beker, koji je govorio i o drugim stvarima vezanim za svog nekadašnjeg učenika.

- Pravilo je takvo i moramo da zaštitimo sve. Neki misle da bi pravila trebalo da se promene jer je odluka preoštra, ali ja mislim da pravila neće menjati jer ona teraju igrače da se kontrolišu i budu odgovorni. Ovo što se desilo jednostavno je nesrećna okolnosti - kaže Žastin.

Foto: printscreen

Đoković je neretko "na tapetu" inostranih medija, a više nego ikada tokom 2020. godine.

- Dosta je to čudno. Ja ga lično cenim kao šampiona. Možete da ga volite i ne volite što se tiče ličnosti, ali ja mislim da smo veoma srećni što smo u ovom trenutku tenisa gde imamo takvu trojicu igrača. Ovo je sjajno vreme za muški tenis i on je toga deo. Naravno, kada imate mnogo različitih ličnosti i stilova igre. Novak je drugačiji na određen način, ali moramo da poštujemo to što radi za tenis. On to zaslužuje. Možemo da ga volimo i da ga ne volimo, ali moramo da ga poštujemo - ispričala je Enan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija