• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

27.10.2020

07:35

ĆUTAO JE, SAD IM JE SVE SASUO U LICE! Novak OTKRIO razlog dolaska u Austriju!

Tenis

ĆUTAO JE, SAD IM JE SVE SASUO U LICE! Novak OTKRIO razlog dolaska u Austriju!

Podeli vest

Na turnir sam došao kako bih zaradio nove poene i bio najbolji u istoriji po broju nedelja na prvom mestu, kaže Novak Đoković * Naš as danas igra u 1. kolu protiv sunarodnika Filipa Krajinovića (ne pre 15.30)

Želim da budem najbolji u istoriji i zadržim prvu poziciju na ATP listi do daljeg, kaže srpski teniser Novak Đoković uoči početka takmičenja na turniru u Beču!

Naš as započeo je danas 292. nedelju na prvom mestu ATP liste sa 11.740 bodova. Od njega je trenutno bolji samo i dalje aktivni, ali trenutno povređeni Rodžer Federer sa 310 nedelja. Novak će ga prestići ukoliko ne izgubi vodeće mesto do 8. marta sledeće godine.
Duel prijatelja

Filip i ja smo sjajni drugari, znamo se dugo. On je baš talentovan i na tvrdoj podlozi igra najbolje
Novak Đoković

Podrška u Austriji

Kako bi obezbedio prvu poziciju do kraja godine, Novak je odlučio da se prvi put posle 13 godina takmiči na turniru u Beču, gde će u slučaju trijumfa osvojiti dodatnih 500 bodova, kao i novčanu nagradu od 100.000 evra. Prema Đokovićevim rečima, obaranje rekorda po broju nedelja na prvom mestu trenutno mu je glavni cilj.

Foto: Starsportphoto

 


- Drago mi je što se posle 13 godina vraćam u Beč, na turnir na kojem sam imao izvanrednu podršku od Srba koji žive u Austriji. Nažalost, sada stadion neće biti ispunjen zbog epidemije koronavirusa, ali biće do 1.000 ljudi, što takođe znači. Jedan od glavnih razloga što sam došao u Beč je trka za istorijski rekord po broju nedelja na ATP listi. Ovde imam mogućnost za nove poene i nadam se uspehu. Usredsrediću se na svaki meč i davati maksimum - istakao je Novak.

Hvali Filipa

Najboljem srpskom sportisti biće dovoljne dve pobede u Beču da do kraja godine ostane prvi. Time će izjednačiti rekord Amerikanca Pita Samprasa i šesti put završiti godinu kao najbolji. Za početak, moraće da pobedi sunarodnika i velikog prijatelja Filipa Krajinovića, trenutno 30. tenisera sveta.


- Prošle nedelje sam trenirao sa Filipom i šalili smo se da postoji mala šansa da se sastanemo u 1. kolu u Beču. Eto, desilo se da zaista moramo da igramo jedan protiv drugog. Tako je kako je. Mi smo sjajni prijatelji, znamo se dugo. On je baš talentovan i na tvrdoj podlozi igra najbolje - pohvalio je Novak momka iz Sombora.

Đoković i Krajinović sastali su se do sada dva puta u karijeri. Davne 2010. na Srbija openu u Beogradu Đoković je predao meč Krajinoviću, a ove godine u Rimu Nole je slavio u dva seta.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija