• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2020

08:02

SVE JE POZNATO! Evo šta je Novaku potrebno da 8. marta prestigne Federera i postane NAJBOLJI SVIH VREMENA!

Tenis

SVE JE POZNATO! Evo šta je Novaku potrebno da 8. marta prestigne Federera i postane NAJBOLJI SVIH VREMENA!

Podeli vest

Novak Đoković je plasmanom u treće kolo Beča obezbedio prvo mesto do kraja sezone i tako se izjednačio sa idolom Pitom Samprasom koji je tekođe šest puta bio prvi na kraju godine

Srbin nakon plasmana u treće kolo Beča ima 11.830 bodova, pa i u slučaju da do kraja sezone ne osvoji ni bod, a Rafa trijumfuje u Parizu i Londonu ne može Španac da svrgne Novaka sa trona, jer bi u tom slučaju imao 11.590 bodova. Podsećanja radi, Nole je na kraju godine bio prvi 21011, 2012, 2014, 2015, 2018. i sada 20202. godine.Kao i Sampras, doduše Amerikanac je ti uradio šest godina u niz, od 1993. do 1998. godine.

Srbin je tako u još jednoj kategoriji nadmašio Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji je naredna meta prvog tenisera planete. 

Novak će najverovatnije 8. marta nadmašiti Švajcarca po broju nedelja provedenih na prvoj poziciji. Ali, mora do tada da ostane na prvom mestu.

Foto: Reuters

 


Šta je Novaku potrebno da bi ova misija bila uspešna? Kalkulacija je mnogo, jer Novak I Nadal igraju u Beču, odnosno Parizu i Završnom mastersu u Lonodnu.

Novak ako pobedi u Beču može da profitira 500 bodova, a potom ga očekuje Završni masters u Londonu. Prošle godine je ispao u grupi i osvojio samo 200 bodova, a maksimum je 1.500. Ako pobedi ove godine inkasiraće 1.300. S druge strane, Rafa u Parizu, ukoliko ga osvoji, može da dobije 640 bodova, a u Londonu 1.100 u slučaju osvajanja trofeja.

Idealan scenirao za Srbina jeste osvajanje Beča i Londona, tako bi imao 13.540 bodova. Na startu naredne godine igraće na Australijan openu i zbog nedavno odluke neće gubiti bodove u Melburnu bez obzira na plasman.

Nadal u slučaju trijumfa u Parizu, Londonu, koji do sada nije osvojio, u Melburnu s obzirom na da je prošle godine stao u četvrtfinalu može dobro da profitira - imao bi 13.230.

Foto: Starsportphoto

 


Nole bi i u slučaju da ne trijumfuje u Londonu ostao prvi do 8. marta. Pobeda u Beču donosi 500 bodova, a plasmanom u finale Londona zaradio bi dodatnih 800 bodova, pa bi imao 13.040 bodova. Bio bi prvi do marta, ali ima jedan uslov. Nadal ne bi smeo da trijumfuje u Melburnu.

Španac ako osvoji masters u Parizu može da profitira 640 bodova, a u Londonu 1.100, dok bi plasmanom u finale Australijan opena imao 12.430, pa bi imao manje od Novaka. Problem bi bio trijumf Rafe u Melburnu jer bi tako nadmašio prvog tenisera sveta - 13.230.

Mnogo je kalkulacija sada, Novaku bi odgovaralo, ako ne pobedi u Londonu i ako Rafa osvoji Pariz i Australijan open, a ne uzme trofej na Završnom mastersu. Kao što rekosmo kalkulacija je mnogo. U svakom slučaju sve bi moglo da bude, a najverovatnije i hoće, biti rešeno na Završnom mastersu u Londonu.

Foto: reuters

 

Nije na domet pomenuti da bi Nadal u 2021. bodini bodove mogao da osvoji u Dohi (250 bodova), Adelejdu (250 bodova), potom Buenso Ajresu (250), Kordobi (250)...ali je pitanje da li će pandemija koronavirusa dozvoliti odigravanje ovih turnira.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija