• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2020

13:48

MONIKA SELEŠ OTVORILA DUŠU! Potresna ispovest, progovorila o KRVAVOM NAPADU koji joj je UNIŠTIO ŽIVOT!

Tenis

MONIKA SELEŠ OTVORILA DUŠU! Potresna ispovest, progovorila o KRVAVOM NAPADU koji joj je UNIŠTIO ŽIVOT!

Podeli vest

Monika Seleš, jedna od najboljih teniserki svih vremena, otvorila je dušu i pričala o životu posle kobnog ranjavanja rajem aprila 1993. godine na turniru u Hamburgu

Jedna od najboljih teniserki svih vremena do 1993. godine osvojila je čak osam grend slem titula, a da joj bolesni Nemac nije okončao karijeru, bila bi verovatno jedna od najboljih ikada. 

Navijač Štefi Graf, izvesni Ginter Parhe, zabio je teniserki nož u leđa dok je sedela na stolici u pauzi između gemova. Monika se nikada nije oporavila od tog šoka i kaže da joj je tada svakako bilo najteže. Imala je pauzu od dve godine, što govori koliko je psihički sve to teško podnela.

-Najteže je bilo 1993. kad sam ubodena u leđa, cela karijera je doživela kolaps. Radila sam naporno da nađem unutrašnji i spoljašnji balans i sve me je to bacilo u kako ja to zovem kovitlac - izjavila je Seleš.

Foto: prinstcreen

Monika Seleš i Novak Đoković

Ali, ima i lepih stvari koje će pamtiti sa teniskog terena.

- Uvek ću pamtiti Rolan Garos 1990. jer je to bio moj prvi grend slem, imala sam 16 godina. Do tog trenutka, kada uđete na profi takmičenja, imate mnogo očekivanja, ali ste u dubini i dalje tinejdžer i počnete da se pitate da li ste stvarno toliko dobri.

Australijan open 1993. bio joj je osmi grend slem.

- Drugi važan momenat bio je Australijan open 1993. Do tada, bila sam tinejdžerka, prolazia sam kroz gomilu ličnih izazova, pitala se šta je to što želim da radim. Tako mlada, a tako dobra u tome što radim, a uz to sam imala taj pritisak od svih, od sponzora, da igram uvek najbolje, da se pojavljujem na turnirima. Mislim da sam do tog januara 1993. našla ravnotežu.

Foto: Public

 

Posle ranjavanja na teren se vratila 1995. i ponovo je početkom naredne godine osvojila titulu u Melburnu.

- Dve i po godine posle tog ranjavanja, došao je Australijan open 1996. kao nešto posebno, bio mi je to prvi grend slem posle tog incidenta u Hamburgu. Bio je i poslednji na kom me je gledao moj otac, a da je bio zdrav i da nije morao da ide na medicinske terapije.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17