• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2020

09:10

NE STIŠAVA SE BURA OKO ZIMONJIĆA! Nećemo da otkrivamo "prljav veš"!

Tenis

NE STIŠAVA SE BURA OKO ZIMONJIĆA! Nećemo da otkrivamo "prljav veš"!

Podeli vest

Ne stišava se bura nakon što je novi selektor teniske reprezentacije Srbije postao Viktor Troicki umesto Nenada Zimonjića

Viktor Troicki kaže da jedva čeka da krene sa radom.

- Uzbuđen sam, velika mi je čast. Nisam planirao da će se desiti ovako brzo. Pogotovo što još uvek igram profesionalno, pokušavam da se vratim najboljim rezultatima. Kada sam čuo prvi put, nisam znao ni kako bih reagovao - rekao je za TV Prva Troicki na početku razgovora i dodao:

Igrači su bili ti inicijatori. Oni su bili ti koji su dali ideju. Zimonjić je znao da će biti smenjen. Čim sam ja čuo da postoji opcija, javio sam mu odmah. Prvi put kad smo se svi okupili u Beogradu, rečeni su mu i razlozi za smenu. Nije ništa strašno, desilo se, isticao mu je mandat, želeli su smenu, neka nova energija... Opravdani razlozi. Ne mogu da govorim u njegovom ime da li mu je pravo ili ne.

Troicki je potom otkrio zašto su njega želeli na mestu selektora. 

Foto: reuters

Viktor Troicki biće selektor Novaku Đoković

- Isticao je mandat Zimonjiću, hteli su promenu, hteli su novu energiju. Čak i razlozi su saopšteni. Koji su? Nećemo otkrivati 'prljav veš". Videli su u meni perspektivu, da pomognem, da budem tu uz njih. Dolazi nova generacija, tu je i Novak Đoković, koji je i dalje tu sa nama.

Videćemo da li će Novak Đoković igrati za Dejvis kup reprezentaciju. Znamo da hoće na ATP kupu.

- Dejvis kup selektor nema veliku ulogu u ATP kupu. Ko se prijavi, može da igra. Pet igrača je bilo prošle godine. Prvi igrač je taj koji prijavljuje celu ekipu... Sigurno da su mu ciljevi (Novaku) ove godine grend slemovi, kao i Olimpijske igre. To mu nedostaje da ima sve osvojeno. Biću član stručnog štaba tj. selektor na Olimpijskim igrama. 

Foto: reuters

 

Viktor još nije završio igračku karijeru.

- Nisam još prekinuo. Igraću još, daću sebi još jednu šansu. Pripremam se u Beogradu, sutra putujem u Dubai gde ću igrati kvalifikacije za Australijan open. Ako vidim da ima smisla da nastavim, nastaviću..

Novak je okupio tenisere na Dorćolu, koji imaju sjajne uslove za rad.

- Novak je napravio kamp za domaće igrače. Nismo imali to do sada, morali smo da idemo u inostranstvo. Sve je bilo na nivou, svi uslovi za rad. Hvala Novaku, ustupio nam je terene i sve ostalo. Nadam se da će to postati praksa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gagi

pre 3 godine

jesu li ovi rusi normalni?????????????????????????????? pa bikovic vise lici na barbiku , decko je smesan kad igra krimosa , sad smo gledali izvanrednu seriju KOSTI fala bogu da bikovic nije bio tu i upropastio seriju svojom pateticnom glumom

Duda

pre 3 godine

Cuj on ce da pomogne teniserima. Ja se ne secam kad si zadnji prosao prvo kolo, a da ne pricam da si negde pobedio. Izvini, ti nisi za trenera bas sam razocarana.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija