• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2020

08:08

BANDA! UNIŠTAVAJU NOVAKA, SABOTIRAJU GA! Srbin je pre mesec dana znao šta mu ATP sprema! Neviđen skandal!

Tenis

BANDA! UNIŠTAVAJU NOVAKA, SABOTIRAJU GA! Srbin je pre mesec dana znao šta mu ATP sprema! Neviđen skandal!

Podeli vest

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, povukao je kandidaturu za članstvo u ATP Savetu igrača

Osvajača 17 grend slem titula, koji je letos bio jedan od osnivača novog udruženja igrača, PTPA, kandidovan je od strane igrača za Savet u ATP-u ali je povukao kandidaturu, a za sve je kriva krovna teniska organizacija.

Doživeo je Đoković neviđen skandal od ATP-a. Naime, naš as je nedavno, na incijativu "kolega", napustio Savet igrača ATP-a kojim je predsedavao, jer su to od njega tražili kada je oformio sopstvenu organizaciju, Udruženje profesionalnih teniskih igrača (PTPA). Sada, kada su ga drugi teniseri kandidovali da se "vrati", odnosno da kao vođa PTPA bude njihov predstavnik u istom tom Savetu igrača - ATP mu je zabranio povratak.

Foto: ap photo

ATP radi protiv Novaka Đokovića

Još pre mesec dana je Đoković otkrio šta ATP radi. Preko noći je uvedeno pravilo da "niko ne može da bude u Savetu igrača - ako je u nekoj drugoj organizaciji".

- Kada vam kolege veruju, kada imate kredibilitet kod mnogih igrača, onda se i stavite na raspolaganje. Ali, onda je uprava ATP-a sinoć donela novo pravilo, koje praktično zabranjuje bilo kom aktivnom igraču da bude u Savetu igrača ako je istovremeno u nekoj drugoj organizaciji. A to je razočaravajuće, da budem iskren - rekao je pre mesec dana Đoković.

Prvi teniser sveta ponovo je to u ponedeljak kada se obratio javnosti i objasnio zašto je odustao od kandidature.

- Nekoliko dana posle moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me je stavilo u tešku poziciju. Pravilo kaže da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje druge asocijacije, za koje se veruje da imaju "sukob interesa", ne mogu biti nominovani ili izabrani u ATP Savet igrača. Kao što znate, deo sam PTPA, organizacije koja je nedavno osnovana s namerom da ne bude u konfliktu sa ATP. PTPA bi trebalo tek da se organizuje, kako što se tiče same strategije, tako i dugoročnih vizija, ali uprkos tome što je PTPA jasno naznačila da je protiv sukoba, nejasno je kako će ATP gledati na nas ubuduće.

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ja

pre 3 godine

Najbole bi mu bilo da prestane da igra. Svi ga mrze .

Rade

pre 3 godine

Zašto ga neko ne posavetuje i kaže mu, da prestane da zeva kao nilski konj. Uopšte mu to ne priliči, i toliko je barem po meni ružno. Ima toliko lepih gestova da se iskaže radost i sreća ..Možda ga baš zbog toga mnogi i mrze.....

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija