• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

11.01.2021

08:17

NOVAK ŠOKIRAO AUSTRALIJANCE! Niko ne može da veruje da je ovo uradio!

Tenis

NOVAK ŠOKIRAO AUSTRALIJANCE! Niko ne može da veruje da je ovo uradio!

Podeli vest

Đoković nije prihvatio ideju organizatora Australijan opena da, kao najbolji teniser sveta, zajedno s Rafaelom Nadalom i Dominikom Timom bude smešten u Adelejdu, već je tražio da se za prvi grend slem u sezoni sprema u Melburnu sa svim ostalim igračima

Novak Đoković ne želi nikakve privilegije u odnosu na ostale učesnike Australijan opena! Najbolji teniser sveta odbio je predlog organizatora da obavezni dvonedeljni karantin provede u Adelejdu na jugu Australije, već je tražio da bude smešten u Melburnu, gde će biti i skoro svi ostali igrači.

Domaćin je predvideo da trojica prvoplasiranih na ATP listi, Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim, budu izolovani od ostalih tenisera. Od ostatka karavana trebalo bi da budu izdvojene i druga i treća teniserka sveta, Simona Halep i Naomi Osaka, ali ne i vodeća Ešli Barti, budući da je ona domaća takmičarka.
1.270 

TENISERA I ČLANOVA NJIHOVIH TIMOVA TREBALO BI DA DOPUTUJE U AUSTRALIJU NA PRVI GREND SLEM TURNIR U SEZONI

 

Umesto nje, treće mesto u Adelejdu popunila bi Serena Vilijams sa svojim timom. Direktor prvog grend slema u sezoni Kreg Tili najavio je da će svi oni imati egzibicioni turnir u Adelejdu 29. i 30. januara.

Novak odbio privilegije

Španska "Marka", međutim, saznaje da je Đoković pozvao organizatore i saopštio im da ne želi da bude smešten nigde drugo osim u Melburnu sa ostalim teniserima.

Foto: ap photo

Novak Đoković neće privilegije



- Novak je u jednoj grupi za ćaskanje s drugim teniserima otvoreno rekao da se protivi ideji da se igrači razdvajaju u dve grupe, odnosno da jedni budu privilegovani odlaskom u Adelejd. U tom ćaskanju učestvovali su uglavnom igrači iz Udruženja profesionalnih teniskih igrača (PTPA), koje su Novak Đoković i Vasil Pospišil osnovali. Novak se uvek borio za jednakost među kolegama bez obzira na rang. Osim toga, u Melburnu će biti održani svi turniri koji će prethoditi grend slemu, dok će Adelejd biti domaćin samo jednog turnira iz serije 500. Ostaje da se vidi hoće li Novak ostati dosledan odluci da putuje pravo u Melburn - piše "Marka".

Svi teniseri će po dolasku u Australiju morati da budu u karantinu 14 dana i imaće dozvolu da treniraju samo u određenom terminu. Đoković bi na najmanji kontinent trebalo da otputuje krajem nedelje, a do tada će nastaviti da se priprema u španskoj Marbelji. On poslednjih desetak dana vežba na terenima španskog gurua Pepea Imaza, ali pod budnim okom svog prvog trenera Marijana Vajde.

USLOVI KARANTINA


MELBURN
* teniser u karantin može dovesti samo dve osobe
* samo jedna osoba može izaći iz hotela s igračem i otići s njim na jedan petosatni trening
* pet sati ukupno predviđeno je za treniranje tokom dana, na terenu i u teretani


ADELEJD
* više članova tima i sparing partnera može boraviti s teniserom
* dozvoljeno je prisustvo članova porodice
* svi mogu napustiti hotel na pet sati tokom dana u periodu kad teniser trenira
* pristup teretani 24 časa

Šardi pobesneo

Pre nego što je "Marka" objavila da Novak ne namerava da sa svojim timom bude smešten u Adelejdu, pojedini teniseri su se pobunili protiv ideje organizatora Australijan opena da favorizuje trojicu vodećih svetskih igrača.

Najglasniji je bio Francuz Žeremi Šardi, koji je rekao da su vodeći svetski teniseri ionako već previše povlašćeni u odnosu na ostale.

- Ovo je, najblaže rečeno, čudna odluka. Igrači u Adelejdu će moći da koriste teretanu u hotelu kad god žele, za razliku od onih koji će biti smešteni u Melburnu. Najbolji teniseri sveta već imaju puno privilegija. Ako mogu više od nas da treniraju, onda to neće biti ista priprema. To je čudno za sport u kome bi trebalo da imamo svi iste uslove. Da sam četvrti na svetu, bio bih van sebe od besa - rekao je Šardi.

Australijan open je na programu od 8. do 21. februara, a titulu brani Novak Đoković.
 

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija