• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2021

08:10

NOVAK IMA PAKLEN PLAN! Ove rekorde može da sruši u 2021, Federeru i Nadalu nije dobro! /ANKETA/

Tenis

NOVAK IMA PAKLEN PLAN! Ove rekorde može da sruši u 2021, Federeru i Nadalu nije dobro! /ANKETA/

Podeli vest

Novak Đoković bez milosti obara rekorde, samo je pitanje vremena kada će i oni najveći i najvažniji biti u posedu prvog tenisera sveta

Već tokom 2021. godine mogao bi Srbin da obori neke rekorde za koje se dugo mislilo da su nedostižni i još jednom potvrdi da je zaista najbolji ikada.

Da krenemo od Australijan opena na kojem je slavio osam puta, pa ove godine ima priliku da popravi rekord i dođe do devetog pehara.

Foto: reuters

Kralj Melburna, Novak Đoković

Sledi broj nedelja na prvom mestu ATP liste, nije pitanje da li će Đoković oboriti ovaj rekord koji drži Rodžer Federer.

 

Anketa

Novak je počeo 303. nedelju  na prvom mestu i sada samo treba da sačeka 8. mart kada će i zvanično prestići Rodžera Federera. Dugo se mislilo da će ovaj rekord Rodžera Federera ostati večan, ali Novak je imao drugačiji plan.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković juri rekorde

Najvažniji rekord je 20 grend slem titula. Nadal i Federer su izjednačeni po broju grend slem titula i imaju osvojenih 20 trofeja. Novak je na 17!  S obzirom na to da je na tri od četiri grend slema sezone najveći favorit, nije nemoguće da stigne bar Federera ove sezone. 

Samo je Rodžer Federer pobedio na više od 300 grend slem mečeva i trenutno je na 362. grend slem pobede. Novak je do sada imao 296 pobeda i postaće drugi ikada koji je stigao do ove magične brojke. Ako Nole nastavi da gazi možda će pasti i ovaj rekrod Švajcarca u budućnosti. 

Novakov cilj je i 1.000 pobeda u karijeri. Novak je trenutno na šestom mestu večne liste po broju ukupnih pobeda u karijeri sa 934 pobede. Samo četiri igrača u istoriji uspela su da premaše brojku od 1.000, koju bi mogao da dostigne i Novak ukoliko ponovi neku od spektakularnih sezona koje je imao poslednjih godina, kada je ostvarivao i više od 60 pobeda u sezoni. Džimi Konors, Rodžer Federer, Ivan Lendl i Rafael Nadal su jedini koji su do sada ostvarili više od 1.000 pobeda u karijeri.

Foto: tanug/ap

 

Takođe, Novak je sve grend slemove osim Rolan Garosa osvajao po dva puta. Ako mu uspe da u Parizu konačno zaustavi Rafaela Nadala  postaće prvi teniser u istoriji koji je dva puta osvajao svaki grend slem u sezoni. 

Naravno, Đokovićeva velika žilj i cilj u 2021. je Olimpijsko zlato i veliki rekord! Iako nema zlato na Olimpijskim igrama u karijeri, Novak je zapravo jedan od najboljih tenisera ikada kada su OI u pitanju. Ima devet pobeda na olimpijskim turnirima, što je četiri manje od rekorda koji drži Rodžer Federer. Ukoliko ostvari veliki cilj i donese Srbiji zlato - mogao bi da postane i teniser sa najviše trijumfa na OI! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija