• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2021

12:51

ŠOK ZA ŠOKOM, PUCA PO ŠAVOVIMA! Da li će se održati Australijan open? Teniseri ne mogu da izađu iz sobe!

Tenis

ŠOK ZA ŠOKOM, PUCA PO ŠAVOVIMA! Da li će se održati Australijan open? Teniseri ne mogu da izađu iz sobe!

Podeli vest

Pitanje je da li će se Australijan open odžati, jer domaćin ima silne probleme, a teniseri su tek počeli da pristižu pred prvi grend slem u sezoni u Melburnu

Čak 47 tenisera i teniserki će morati u potpunu izolaciju 14 dana.

Naime, u Melburn je, pored ostalih, najpre sleteo avion s 79 ljudi, među kojima je bilo i 24 igrača i igračica, a niko od njih nije bio pozitivan na kovid,  ali jesu jedan član posade i jedan putnik koji nije sportista. Tu je tek počela drama. Ta 24 takmičara su odmah sprovedena u dvonedeljni potpuni karantin. Neće moći uopšte da napuštaju hotelske sobe, niti da treniraju, dobiće samo pomoć kako bi u sobama održavali fizičku formu. 

To nije kraj, isto je zadesilo još 23 takmičara iz drugog aviona. Povodom čitave situacije čelnici turnira su se oglasili saopštenjima, ali nisu precizirali o kojim teniserima je reč.

- U kontaktu smo s svima s tog leta i grupi igrača koja je bila u avionu se menjaju uslovi boravka, ali brinućemo o njihovim potrebama i oni razumeju celokupnu situaciju. Naše misli su uz dvoje ljudi pozitivno testiranih na letu i želimo im brz oporavak, poručio je direktor Australijan opena Kreg Tili, da bi se u drugom saopštenju navelo da je od 64 osobe u drugoj letelici, među kojima su 23 tenisera, jedna osoba bila inficirana, i to "putnik".

 

 

 

Nezvanično, među onima koji će naredne dve sedmice "ni krivi ni dužni" da budu u hotelskim sobama, iz prvog aiona su Viktorija Azarenka, Sloun Stivens, Kei Nišikori, Tenis Sandgren, Nikolas Monro, Santijago Gonzalez, Artem Sitak, Pablo Kuevas, Gvido Pelja, Alison Riske, Markos Điron, ali i kolega Novaka Đokovića s kojim je osnovao Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA), Vasek Pospišil. Među onima koji su bili u toj letelici je i ukrajinska teniserka Marta Kostjuk.

Najbolji srpski teniser će učestvovati na egzibiciji od 29. do 30. januara pred sam start sezone, igraće na ATP Kupu od 1. do 5. februara, a potom i na Australijan openu od 8. do 21. februara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija