• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2021

10:04

PROPAST! Troicki servirao za pobedu pa pao posle drame i četiri sata igre!

Tenis

PROPAST! Troicki servirao za pobedu pa pao posle drame i četiri sata igre!

Podeli vest

Viktor Troicki poražen je na startu Australijan opena posle maratona, četiri sata i 11 minuta igre od Amerikanca Majkla Moa sa 6:7, 7:6, 6:3, 6:7, 5:7

Amerikanac je vodio, Troicki stizao, imao je prednost od 2:1, servirao za pobedu, ali je Mo dobio dva seta u nizu u plasirao se u drugo kolo prvog grend slema u sezoni.

Selektor reprezentacije Srbije je zaista sigurno otvorio duel, a onda u cetvrtom gemu napravio brejk za vodstvo od 3:1. Ali, već u narednom gemu je pretrpeo ribrejk. Na kraju je prvi set otišao u taj-brejk. Viđeno je čak šest mini brejkova, ali je Amerikanac odigrao bolje i dobio prvi set sa 7:6.

I u drugom setu smo gledali taj-brejk, ovog puta je Troicki bio bolji.  Mo je na startu seta napravio brejk i poveo 4:1. Ali, Viktor je bio srpljiv i dočekao je šansu u sedmom gemu, kada je napravio brejk i vratio se u set. U taj-brejki je Srbin furioznom igrom došao do 4:0, a onda samo održao prednost za poravnanje u setovima 1:1.

Foto: Starsportphoto

Viktor Troicki

U trećem setu Troickom je bio dovoljan jedan brejka da dobije taj deo igre sa 6:3 i povede u meču sa 2:1.

Vodili su Srbin i Amerikanac borbu i u četvrtom setu. Napravio je Viktor brejk i sedmom gemu, ali je nažalost Amerikanac uzvratio u desetom za 5:5, kada je Viktor servirao za pobedu u meču. Odluka je pala ponovo u taj-brejku. Mo je ponovo bolje odigrao 13.gem koji je dobio sa 7:3, i izjednačio rezultat u setovima na 2:2.

Selektor je sjajno otvorio odlučujući set, poveo 4:0, delovalo je da je nadomak drugog kola. Ali, sve je prokockao!

Amerikanac je brzo uzvratio udarac, Viktor mu je dozvolio da osvoji četiri vezana gema i izjenači na 4:4. Mo je potom napravio brejk za vođstvo od 6:5 i na svoj servis stavio tačku na ovaj maratonski meč.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija