• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2021

05:54 >> 08:22

NOVAK UĆUTKAO BEZOBRAZNOG AMERIKANCA, namučio se, ali posle tri i po sata igre ide u treće kolo! /VIDEO/FOTO/

Tenis

NOVAK UĆUTKAO BEZOBRAZNOG AMERIKANCA, namučio se, ali posle tri i po sata igre ide u treće kolo! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković je u trećem kolu Australijan opena, pošto je savladao Amerikana Frensisa Tijafoa rezultatom 6:3, 6:7, 7:6, 6:3 posle tri sata i 35 minuta igre

U narednom kolu Novak Đoković će igrati  Frica koji je sa 3:2 pobedio Opelku.

Prvi teniser sveta nije briljirao protiv Amerikanca, mučio se tri i po sata, ni vrućina mi nije išla na ruku, ali je na kraju ipak uspeo da se domogne narednog kola Australijan opena. Stigao je srpski as na dva koraka do 300. grend slem pobede, i u seriji je od 16 uzastopnih pobeda na grend slemu u Melburnu.

Posle pola sata igre rešio je Đoković posao u prvom setu. Sjajno je počeo, napravio brejk I poveo sa 4:1. Ali, malo se opustio prvi tenoser sveta. Amerikanac je to iskoristio i kaznio, uzeo servis Novaku i vratio se u set.

Ali, nije dugo trajala njegova nada, već u narednom gemu usledio je ribrejk Đokoviča, koji je potom na svoj servis iskoristio drugu set loptu I dobio prvi deo igre sa 6:3.

Foto: tanjug/ap photo

 

 

 

 

Novak je trećem gemu drugog seta prokockao dve brejk lopte. Borio se Tijafao kao lav, Amerikancu se opustila ruka, zaigrao je mnogo opuštenije i agresivnije protiv Novaka, ređao je spektakularne poene i bez problema čuvao svoj servis gem.

Nole je u desetom gemu zakomplikovao sebi život sa dve duple greške, ali je uspeo da pronađe rešenje i izjednači rezultat na 5:5. Set je otišao u taj-brejk. Borio se Amerikanac poveo sa 5:3, Srbin je uzvraćao as servisima ali ni to nije vredelo. Izgubio je Novak ovaj taj-brejk i set sa 7:6.

Novaku je ovo inače bio drugi taj-brejk u sezoni, sada je 0:2, pošto je jedan izgubio protiv Aleksandra Zvereva u ATP kupu.

Foto: tanjug/ap photo

 

Treći set 

Nole je savršeno otvorio treći set, Tijafo nije nastavio gde je stao u prvom. Došao je prvi teniser sveta do brejka i vođstva od 3:0. Ali, nije se predavao Amerikanac, uspeo je da iznenadi Đokovića, uzme mu servis gem i vrati se u set (3:3).

U nastavku su jedan i drugi čuvali svoj servis. Nole je potom sjajno odigrao deseti gem, došao do brejk i set lopte. Tijafo je prvu spasio, potom je preživao i drugu set loptu za izjednačenje 5:5.

Foto: reuters

 

Nole je potom u 12. gemu imao 30:15 na servis Amerikanca, bio u sjajnoj situaciji, ali je Tijafo uspeo da de spasi i izbori novi taj-brejk.

Posle dva izgubljena taj-brejka ove godine Nole nije želeo da ostane i bez trećeg. As servisima je došao do  prednosti od 4:1 u odlučujućem gemu, potom poveo 5:2 i iskoristio prvu set loptu, dobio set sa 7:6 (7:2) i vratio prenost u meču - 2:1.

Posle dva uvodna gena, sudija je konačno opomenuo Tijafoa, koji "probija" vreme tokom servisa tokom celog meča, ali je tek u trećem gemu opemenut. Verovatno je imao plan da isprovocira Srbina, ali nije uspeo, Nole niije naseo.  

Đoković je potom imao brejk šansu na servis Tijafoa u trećem gemu, ali se Amerikanac spasao i ovog puta. Tokom četvrtog gema Novak se uhvatio za desni lakat i zabrinuo navijače, ali na sreću nije ništa ozbiljno. 

Foto: tanjug/ap photo

 

U petom gemu videli smo neverovatnu situaciju na terenu. Nole je poveo 30:0 na servis rivala. Tijafo je toliko bezobrazan, tokom celog meča traži što dužu pauzu da predahne pa je tokom jedne duge razmene u ovom gemu prešao čak na Novakovu stranu tražeći lopticu. Na sve načine pokušava da izbaci Novaka iz ritma, a sudija ne reaguje. Na kraju je Tijafo osvojio gem.  

Konačno, sudija je opomenuo Tijafoa zbog bezobrazluka. Deset sekundi je čekao, pa tek onda otišao po peškir i opet je napravio dužu pauzu. 

Nole je samo strpčjivo gledao šta radi Amerikanac, dočekao šansu za brejk, odmah je iskoristio i poveo sa 4:3. Potom je potrbdio brejk, a onda na servis Tijafoa iskoristio prvu meč loptu za pobedu od 3:1.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija