• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2021

14:25

NOVAK JE ČUDO, MELJE I NA JEDNOJ NOZI! Mučenje, povreda, bolovi, ali Raonić mu ni takvom ne može ništa! /VIDEO/FOTO/

Tenis

NOVAK JE ČUDO, MELJE I NA JEDNOJ NOZI! Mučenje, povreda, bolovi, ali Raonić mu ni takvom ne može ništa! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković se i pored povrede plasirao u četvrtfinale Australijan openu pošto je pobedio Miloša Raonića 7:6, 4:6, 6:1, 6:4


Naredni rival Novaka Đokovića biće Aleksandar Zverev, koji je eliminisao Dušana Lajovića. Sa Srbinom je do sada odigrao sedam mečeva i Nole vodi 5:2, a dobio je poslednja četiri. 

Na startu meča je delovalo da je povreda prošlost. Nole je odlično servirao i kretao se bez problema. Ali, kako je meč odmicao bilo je jasno da nije sve savršeno. Nije to bio prepoznatljivi Nole, bilo je jasno da se muči, da trpi bolove, čuli su se sporadično i bolni jauci, često se istezao, bio je i nervozan... Ali, ovakav Nole bio je dovoljan da upiše 12. pobedu na isto toliko mečeva protiv Đokovića. Takođe, bio je ovo i jubilej našeg asa, 300. grend slem pobeda.

 S druge strane Raonić je kako što smo i očekivali slao surove servise, prave projektile. Ali, prvu šansu za brejk imao je Nole u sedmom gemu prvog seta. Nažalost, Miloš je razornim servisom uspeo da se spase. 

Novak je i u 11. gemu imao šansu da profitira na servis Raonića, koji je opet uzvratio sa surovim servisima, pa je na kraju odluka pala u taj-brejku. Do ovog meča Srbin i Kanađanin su odigrali osam taj-brejkova a Nole je dobio sedam.  Srbin ne nastavio sjajnu seriju i opet slomio otpor Raonića u taj-brejku i dobio set 7:6.

Foto: reuters

 

Đoković je na startu drugog seta imao veliku šansu da stekne prednost. Ali, i ovu priliku je propustio, a onda je on bio na velikom testu, Raonić je imao brejk priliku,  ali sjajno se Nole izvukao iz ove teške situacije. Doduše bilo je malo psovki, ali to mu je pomoglo da se reši frustracije. 

Delovalo je da Nole trpi bolove, čuli su se i bolni jauci s vremena na vreme, a Raonić je iskoristio pad u igri našeg asa, pa je napravio brejk i poveo 3:2. Sačuvao je prednost do kraja i izjednačio na 1:1 u meču.

Nole je brzo prebrodio krizu, podigao nivo igre i oduzeo servis Raoniću u trećem setu u četvrtom gemu za prednost od 3:1.  To je ponovio u šestom gemu, pa je treći set dobio posle 28 minuta igre.

Tačku na meč Đoković je stavio u četvrtom setu. Odlučujući brejk napravio je u devetom gemu i poveo 5:4.

 

ĐOKOVIĆ - RAONIĆ 7:6, 4:6, 6:1, 6:4

 

Tok meča

Četvrti set

6:4 - KRAJ! Pobeda Novaka Đokovića - 7:6, 4:6, 6:1, 6:4

5:4 - Strašan promašaj Raonića doneo je Novaku prednost, a potom je Nole ukrotio još jedan projektil Raonića za 30:0, pa ga je naterao na novu grešku za tri brejk lopte.  Iskoristio je treću i sada će servirati za pobedi! 

4:4 - Gem za Đokovića za novo izjednačenje u setu.

3:4 - Preživeo je još jedan gem kanadski teniser, mda je Novak imao lepu proliku, u dva navrata je imao izjednačenje, ali nije uspeo da dođe do šanse za brejk.

3:3 - Novo izjednačenje u četvrtom setu!

2:3 - Kanađanin bez izgubljenog poena dobija ovaj servis gem, mada se Nole nije posedno ni trudio čeka bolju šansu za napad.

Foto: reuters

 

2:2 - Opet je bilo 0:30, ali nije dozvolio ozbiljnije komplikacije u ovom gemu prvi teniser sveta, sačuvao je servis.

1:2 - Dobio je dve prike Novak u trećem gemu za brejk, ali nije ih iskoristio. Raonić se spasio, i izvukao ovaj gem.

1:1 - Dva laka gema za Miloša i NOvaka na početku četvrtog seta.

 

Foto: reuters

 

 

Treći set

6:1 - Idemoooo! Đoković dobija treći set, osvojio je pet gemova u nizu za samo 28 minuta.

5:1 - Bravo Nole! Još jedan brejk i sada servira za set!

4:1 - Komplikuje sebi život Novak, dozvolio je Raoniću 0:30 na servis, naterao ga je Raonić baš da zaradi ovaj gem.

3:1 - Stao je Raoniću prvi servis i Nole je došao do 30:0 na njegov servis. Ali, loše je Srbin reagovao u nastavku i Kanađanin se vratio, ali samo kratko. Đoković ipak dolazi do brejk prilike,pa je usledila bomba Kanađanina, ali  Novak koristi drugu priliku i dolazi do prednosti.

2:1 - Igraju sad gem za gem, čekaju pravu šansu i grešku rivala.

1:1 - Kanađanin uzvraća istom merom, još jedan ekspresan gem.

1:0 - Otvara treći set bez problema prvi teniser sveta.

 

 

 

Drugi set

4:6 - Vratio se Raonić u meč, osvojio drugi set i idemo ispočetka!

4:5 - Brzinski gem prvog tenisera sveta, sada će morati da napadne servis Raonića, kako bi ostao u setu.

3:5 - Raonić potvrđuje vođstvo rutinskim gemom, a Đoković servira da ostane u setu.

3:4 - Smanjuje prednos rivala Đokovića, ali mora da vrati brejk. 

2:4 - Prilično lako je Raonić potvadio brejk. Ovo nije dobar znak, čuju se Novakovi bolni jauci s vremena na vremena tokom meča.

2:3 - Ne valja, Raonić brani brejk! Poveo je Miloš 40:15 na servis Novaka, a onda iskoristio drugu brejk loptu za prednost u setu.

2:2 - Gem za Raonića, samo jedan izgubljne poen.

Miloš Raonić je tražio medicinski tajm aut zbog desnog skočnog zgloba. Sve je u redu s Milošem vratio se na teren i meč je nastavljen.

 

 

2:1 - Sad je Raonić zapretio, od 40:15 na servis Novaka doalti do egala, 40:40. Nole je pobesneo u jednom trenutku kada je Raonić došao do brejk lopte, bilo je tu psovki. Ali, posle izbacivanja frustracije osvaja gem Srbin.

Ovo nije dobar znak, nadamo se da nije ozbiljno!

 

 

1:1 - Šteta, mogao je Đokovič sad do brejka, imao je šansu, ali Kanađanin je "preživeo".

1:0 - Dolazi prvi teniser sveta do prvog gema na poletku drugog seta. Ali, brinu neki čudni pokreti našeg asa.

 

 

Prvi set

7:6 - Mini brejk je napravio Nole za 3:0, pa je poveo sa 4:2, pa 5:2, onda strpjivom igrom došao do tri set lopte. Šetao je Raonić Srbina po terenu, nije mu to vredelo, Đoković posle velike borbe osvaja taj brejk sa 7:4 i set 7:6 posle 57 minuta igre.

6:6 - Nole dobija gem i gledaćemo taj-brejk. Do sada su odigrali osam taj-brejkova a dobio je sedam protiv Miloša.

5:6 - Na startu 11. gema Nole je završio u reklamama pokušavajući da vrati servis Raonići, koji servirao kao "lud". Kakva tri neverovatna servisa, čak ni Novaku nije lako ovo da vrati. Nole servira za ostanak u setu.

5:5 - Sjajno, još jedan lagan gem za našeg asa.

4:5 - Dobio je Nole prva dva poena na servis Raonića, potom zakasnio na forhend što je Raonić iskoristo, pa je usledio sjajan servis za 30:30. Srbin ipak stiže do brejk lopte, sve stiže Novak, pleše po terenu. Šteta, opet se servisom vraća u gem Raonić, opet se spasio Raonić.  

 

 

4:4 - Nema mnogo uzbuđeneja na terenu, novo izjednačenje.

3:4 - Došao je Nole do 30:15 na servis protivnika, ali je usledio razoranservis Raonića od 222 kilometra na čas. Đoković ipak dolazi do prve brejk lopte. Šteta, Nole je loše reagovao na drugi servis Raonića, koji je spasio brejk loptu i uzeo gem. 

3:3 - Samo poen je izgubio prvi teniser sveta na svoj servis u ovom gemu. Sigurni su na servisu i Novak i Miloš bar na početku, nema prilika za brejk, još se zagrevaju.

2:3 - Ponovo vodi Raonić, ali još čekamo na brejk u prvom setu. Nije čak bilo ni prilika za brejk ni na jednoj strani.

2:2 - Dobar znak, lako Nole osvaja poene na svoj servis, nema problem ni prilikom servira, bar se ne bi reklo po pokretima prvog tenisera sveta. 

Foto: reuters

 

1:2 - Raonić je lago rešio i ovaj gem u svoju korist, nije bilo protiska s druge strane.

1:1 - Gem i za Novaka, mada je Raonić imao 30:0 na servis našeg asa, ali brzo je prvi teniser sveta postavio stvari na svoje mesto. Deluje kao da Novaka povreda više ne muči, bar na startu ovog meča.

0:1 - Prvi gem za Miloša Raonića na startu seta. 

 

 

- Raonić prvi servira!

- Uskoro će Novak izaći na teren, Simona Halep je pobedila Igu Švjontek 3:6, 6:1, 6:4.

- Kanađanin crnogorskog porekla nema pobedu u duelima sa Novakom. Izgubio je svih 11 mečeva. 
Dva oputa su igrali u Melburnu, u četvrtfinalima 2015. i 2020. U oba slučaja je bilo 3:0 za Đokovića.

- Početak Novakovog meča zavisi od susreta Iga Švjontet - Simona Halep. Rumunska teniserka se vratio posle gubitka prvog seta, trenutno je rezultat 3:6, 6:1, 1:0.

 

 

- Srpski teniser je stigao na Rod Lejver arenu. Nema dileme, spreman je za duel!

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija