• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2021

09:15

LICEMERI, NOVAK VAM JE POSLAO PORUKU! Nikada me neće slomiti! Srbin otvorio dušu posle SRAMNIH NAPADA!

Tenis

LICEMERI, NOVAK VAM JE POSLAO PORUKU! Nikada me neće slomiti! Srbin otvorio dušu posle SRAMNIH NAPADA!

Podeli vest

Novak Đoković se povredio u meču protiv Tejlora Frica, jedva se kretao, videlo se da trpi bolove, posle 2:0 u setovima, bukvalno je poklonio dva seta Amerikancu, kako bi sve karte bacio na peti set, pobedio, a potom u osmini finala bio bolji i od Miloša Raonića

Međutim, posle duela sa Fricom pojavili su se neverovatni komentari na račun prvog tenisera sveta. Čak i neki igrači su sumnjali da je povređen, pitaju se kako je igrao, ako je bio povređen, pa kako je pobedio...

Čovek da ne poveruje!

Da je predao meč, pljuvali bi ga jer je predao, sada kada je stisnuo zube, igrao, rizikovao ozbiljniju povredu - ponovo je Novak Đoković najgori. Još jedna potvrda da će svima biti prst u oku, bez obzira na to šta uradi, kaže....i tako će biti sve dok bude dominirao na teniskim terenima. 

S druge strane, prošle godine upravo na Australijan openu Rodžer Federer, takođe je povređen savladao Tenisa Sandgrena. Federer je tada proglašavan herojem, dok je situacija potpuno drugačija sada kada je Novak u pitanju.

Javljaju se teniseri koji sumnjaju u njegovu povredu, od samog Frica sa kojim je igrao, do najvećih konkurenata koji su ostali u žrebu - Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa... Naravno, ni ovo nije moglo da prođe beze Nika Kirjosa i njegovog najboljeg prijatelja Tanasisa Kokinakisa, klinci koji nisu ni do kolena Srbinu, a usuđuju se da ga pljuju.

Foto: Tanjug/AP

Jači je od svih - Novak Đoković

To je kao Pandorina kutija. Ako sada krenemo da govorimo o tome, nećemo stati večeras. Verovatno je tu milion različitih razloga. Iskreno, pomirio sam se sa time. Ne mogu da kažem da me ne dotiče – naravno da me nepravda ili nekorektan odnos nekog medija dotakne, čovek sam od krvi i mesa, imam emocije i naravno da mi ne prija, voleo bih da imam lep odnos sa njima, ali očigledno je da to nije uvek moguće. Trudim se da se fokusiram na pozitivne stvari, na pozitivne članke i tekstove - rekao je Novak Đoković, a prenosi Sport klub.

- Ja mogu da utičem jedino na ono što ja radim, ne na ono što drugi pišu o meni, kako me osuđuju ili kritikuju, to je već na njima i ja ne mogu na to da utičem. Više od 15 godina sam na Turu i svako ko prati tenis zna moju evoluciju kao osobe i kao igrača. Nikada nisam imao problem da kažem ono što mi je na umu i to se nije svidelo i ne sviđa se verovatno nekim ljudima. Pričam stvari koje možda ne odgovaraju nekom establišmentu, monopolu – u vezi s politikom u tenisu na primer. U suštini, zameram se ljudima i onda se takve stvari dešavaju.

Foto: reuters

 

- Niko iz medija ne može u tom kontekstu da mi slomi duh jer moja veza sa mojim duhom i mojom svesnošću dublja je od bilo kakve vesti koja se piše i od bilo kakve javne kritike. Znam ko sam, gde sam, šta sam, kuda idem i gde sam bio, sve to sa ponosom ističem. Umem da se zahvalim, umem da se izvinim kada pogrešim, ali da, moje greške se možda manje praštaju u javnosti u odnosu na neke druge tenisere i sportiste - istakao je Novak.

Đoković smatra da je utisak kao da nekad postoji agenda protiv njega, ali da je on uvek otvoren i da je spreman svima da odgovori na postavljena pitanja.

- Ne želim sada da sedim ovde i da kukam kako možda imam nekorektan tretman od strane javnosti, apsolutno ne. Onaj ko želi da me podrži i razume, on će to i uraditi. Onaj ko želi da me kritikuje i ima neku agendu u tom kontekstu, nastaviće to da radi. Mislim da ste dovoljno u teniskom svetu da znate koji su to ljudi koji imaju tu agendu već godinama, ali to je OK, nemam problem da s bilo kime razgovaram i da bilo kome odgovorim na pitanje - kaže Đoković i u dahu nastavlja:

Foto: reuters

Novak Đoković i Miloš Raonić

- Naravno da boli kada dođe kritika bez argumentovane pozadine i kada si drugačije tretiran, ali to je put koji sam ja odabrao. Kao što sam rekao, zameram se verovatno društvu koje želi da zadrži status kvo u kojem oni mogu da uživaju korist od toga na razne načine, a ja ne želim to da dozvolim. To je to, to je začarani krug - zaključio je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 3 godine

Na zapadu mrze sve sto je od Slovena. Takva je i politika i medija koja to stimulise na razne nacine. Ti teniseri Grckog porekla hoce posto poto da budu prihvaceni i to im je jedini nacin, oni misle. POnasaju se ulicarski, kao da nemaju ni malo obrazovanje. Ali ni to im ne vredi jer ce ih u Australiji pljuvati cim im se ukaze sansa. Pa pogledajte sa kime Novak se takmici sa nekima koji ni jednu knjigu u zivotu nisu procitali kao sto je Federer a sibgurno da nisu ni vecina tenisera a definitivno nisu sportisti u Australiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija