• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2021

13:49

ŠOK U MELBURNU! Cicipas izbacio Nadala! Rafa vodio 2:0 pa ostao bez polufinala! /FOTO/

Tenis

ŠOK U MELBURNU! Cicipas izbacio Nadala! Rafa vodio 2:0 pa ostao bez polufinala! /FOTO/

Podeli vest

Rafael Nadal nije uspeo da se plasira u polufinale Australijan opena, poražen je nakon preokreta od Stefanosa Cicipasa 2:3 - 6:3, 6:3, 6:7, 4:6, 5:7, posle četiri sata i osam minuta igre

U borbi za finale Stefanos Cicipas  će igrati protiv Danila Medvedeva, koji je sa 3:0 u četvrtfinalu bio bolji od zenljaka Andreja Rubljova.

Rafa je vodio, imao je dva seta prednosti, delovalo je da će se bez problema dokopati polufinala. Ali, stao je, Cicipas je iskoristio situacija, prokrenuo rezultat i pobedio. 

Španac je pre dva dana pričajući o povredi Novaka Đokovića, rekao da ne može da osvoji trofej, ako je povređen, ali izgleda da je mislio na sebe, jer nedeljama ima problem sa leđima.

 

Foto: reuters

Stefanos Cicipas nemoćan protiv Rafaela Nadala



Jedan brejk bio je dovoljan Nadalu u prvom setu. U osmom gemu mu se ukazala šansa da uzme servis gem Grku i nije prokockao proliku. Onda je na svoj servis gem iskoristio prvu set loptu. Inače, ovo je bila jedina brejka šansa i jedini brejk u prvom setu. 

Foto: reuters

 

Cicipas ni u drugom setu nije imaš šansu. Rafa je ovaj deo igre otvorio brejkom, potom u petom gemu napravio još jedan i lagano osvoji set sa 6:2 i poveo sa 2:0 u meču. 

U trećem setu nije bilo čak ni prilika za brejk,pa je odluka pala u taj-brejku. Odlučujući gem Grk je odigrao mnogo bolje, dobio sa 7:4, set sa 7:6 i smanjio prednost Španca u meču na 2:1.

Izgubjeni set kao da je poremetio Nadala. U prvom gemu je spasio brejk loptu, potom u petom čak dve. Ali, Grk je ipak uspeo u nameri u devetom gemu. Uzeo je Rafi servis gem, poveo 5:4, i na svoj seris iskoristio set loptu za 2:2 i veliki povratak u meč. 

Foto: reuters

 

U odlučujućem, petom setu, nije bilo brejkova do 11. gema. Tada je Cicipas uspeo da uzme servis Nadaku i povede sa 6:5.  Spasio jed rugi teniser sveta dve meč lopte, imao i brejk šansu, a Grk koristi treću meč loptu za veliku pobedu posle četiri sata igre. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Glas razuma

pre 3 godine

Rafac je matora drtina i kukavica! Nikog se ne plaši koliko Novaka.

dera

pre 3 godine

On cacka bulju a loptice prolaze ! Sto kazu Bosanci jebai se .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija