• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2021

07:13

NEUNIŠTIV JE! NEMA KRIPTONITA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Tenis

NEUNIŠTIV JE! NEMA KRIPTONITA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Podeli vest

Organizovana hajka, svakodnevni napad medija, ali i tenisera, povreda, sumnje u povredu...sve je to izneo na plećima prvi teniser sveta Novak Đoković i osvojio deveti trofej na Australijan openu, 18. u karijeri

Ni povreda, ni rivali, ni karantin, ni mediji, ma ni brži teren, ništa nije moglo da ga zaustavi u Australiji. Novak je jednostavno nepobediv na “Rod Lejver areni”!

Ima nešto posebno između Novaka i tog velelepnog stadiona. Pa, da! Ljubavna afera, ne krije Novak! Kada izađe iz tunela, pogleda tribune, dodirne teren, ništa više ne može da ga zaustavi. Sve što mu je potrebno je tu i ruši sve pred sobom. I tako devet godina.

Novaka ni povreda nije zaustavila

Foto: ap photo

Novak Đoković, kralj Melburna

Novak je posle finala protiv Danila Medvedeva priznao da mu je ovo psihički najteži trofej. Nije morao da misli samo na teren, igru, protivnike, nego je svakodnevno van terena bio na udaru, pljuvao ga je ko je stigao, razlog nie bio važan. Šta sve nisu pokušali, ali slomili ga nisu!

Novak ne valja kad priča, jer i kada pokušava da pomogne upoređuju ga sa teroristom. Ne valja ni kada ćuti! Jer zašto ćuti, on je najbolji na svetu, ko je pozvaniji od njega da nešto kaže... Ali, pregrmeo je Nole i to.

Foto: Tanjug/AP

 

Počeo je turnir, Novak se povredio u trećem kolu protiv Tejlora Frica, koji se drznuo  da kaže da ne bi Srbin igrao da je povređen. Naravno, usledila je serija sramnih komentara kako nije povređen, što nije video samo ko nije hteo. Opet, ne valja kad Novak preda meč zbog povrede, pa zašto je predao, zašto se nije borio, to nije fer… Ali, ne velja ni kada ostane na terenu i bori se. Kako sad može da se bori, pa zar nije povređen, zašto ne preda…

Sarbin će biti najbolji svih vremena

Problem je jedan - Novak Đoković! Zato što postoji!

Nije više pitanje, Novak će jednostavno biti najbolji ikada i to je svima jasno, pa pokušavaju valjda da ga ocrne i utehu nađu u tome.

Foto: ap photo

 

Ali, tek sada im nema pomoći. Jer Novaka ni ovi jadni, niski udarci, ne mogu da slome! Kao da do nisu shvatili! Tako ga samo motivišu. Nema kriptonita za Đokovića!

Postavio je Srbin dva cilja za ovu sezonu. Prva recka je pala! Alarm se upalio! Uzbuna! Nije ni čudi što sus vi ustali protiv njega.

Jedan deo posla je završen.  On će 8. marta postati rekorder u istoriji tenisa kao najdugovečniji vladar svetske liste, a već sada je obezbedio da dosadašnjeg vlasnika tog rezultata, Rodžera Federera, prebaci za četiri nedelje.

 

 

Drugi Novakov cilj je da dostigne Federera i Nadala po broju grend slemova. Protiv Medvedeva je pala 18. recka dok njegova dva velika rivala imaju po 20. Eeee... A da ga nisu diskvalifikovali sa Ju Es opena bio bi samo na "-1". Ali, nema veze, karma je čudi!  Sa tri grend slema koji tek dolaze u 2021. godini, Đoković imao realne šanse da se već do kraja sezone izjednači sa Rodžerom i Rafom. A, samo još to nedostaje Novaku u velikoj debati ko je Najveći svih vremena.

Jer, Novak ima najviše najvažnijih trofeja, tu spadaju mastersi, grend slem turniti, Završni masters i OI. Srbin ima 59 trofeja, 18 grend slem titula, pet ATP finala i 36 masters trofeja. Rafael Nadal je na drugom mestu sa 56. Rodžer Federer zaostaje sa 54 velike titule, posebno za Novakom, ima kao i Nadal dva grend slema više, ali Nole bi to već ove godine mogao da promeni.

Takođe, Novak je u isto vreme bio šampion na sva četiri grend slema, a to nikada nije uspelo ni Nadali, ni Federeru.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Misiju GOAT (najbolji svih vremena), Đoković bi mogao da okonča do kraja 2021. prve godine. Potrebne su mu pobede na minimum dva gren slema, ali i da Rafa i Rodžer ne mrdnu sa 20.

Kako je krenuo Nole, a i ako nastave da ga motivišu i sabotiraju, ovaj deo posla bi zaista mogao da završi do kraja godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Avram

pre 3 godine

Biri SRBIN,uvek je bila velika CAST,bas zbog toga sto smo nedostizni,nepokorni...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija